Може и да не съм прав, но 1500кг лодка да се вкара в морето по пясък, като се има предвид че трябва да влезе и самия джип в водата за да отплува лодката, аз залагам на Беларус, Челябинск Т100 или от сорта. Не виждам как какъвто и да е джип ще издрапа от водата и после ще влачи това нещо по плажа, то джет трудно се вкарва на пясък камо ли кораб.
Може и да не съм прав, но 1500кг лодка да се вкара в морето по пясък, като се има предвид че трябва да влезе и самия джип в водата за да отплува лодката, аз залагам на Беларус, Челябинск Т100 или от сорта. Не виждам как какъвто и да е джип ще издрапа от водата и после ще влачи това нещо по плажа, то джет трудно се вкарва на пясък камо ли кораб.
Става...става,но все пак трябва да внимаваш от къде точно минаваш.
Виж,Дунавският пясък си е съвсем друга бира-там,просто си оставаш.
Тегля лодка 1250кг.4 талпички привързани към колесара,никога не са ти излишни.
Аз съм виждал трактор как закъсва докато влачи ремаркенце за боклуците от плажа Лодката с Китаец АТВ не става за вкарване а е бая лека С джип не смея да стъпвам на плаж.
Малко лична статистика от кратък сезон на плажа с Форестера (2 литра атмосферен, ръчка с бавни):
- шосейно налягане от 2 атмосфери (гумите са някакви Dunlop Grandtrek AT3 - водят се уж all-terrain, с доста смешен грайфер по тукашните стандарти): по дълбок пясък върви, но само със засилка и без никакво спиране. Веднъж хванах грешната отбивка и се нацепих на пътя през дюните - за 400-500 метра раздаване на газ (щото иначе потъваш на момента) засмърдя на съединител сериозно.
- "all-terrain" версия от 1.3 - 1.5 атмосфери - че всеки ден или се ходеше до града или се вадеха окопани десантчици от пясъчните участъци на пътя: по равно върви без грижи, на баир леко превърта, но не се тормози. При вадене на каравана №1 от плажа все пак прибоксува съединител и засмърдя пак.
- пясъчна версия 0.9 атмосфери: пълен кеф. По наклоните (ситен пясък без грам растителност) маневрира без да се замисли, каравана №2 излиза от дюните като тапа без грам странична помощ. Бонус - леко удовлетворение от погледите на съседните турбо-гъзари, които същата сутрин се окопаха на равното с два джипа.
Та не че е нещо ново - ама налягането си е сила, майна!
Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
Коментар