Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неголям дамски детевоз.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неголям дамски детевоз.

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение

Моят избор:
    Накрая излезе едно читаво Санта Фе, 2003г, 2,0 Д, 113 к.с. на което се радвам вече ок. 4 месеца и 10 хиляди км.
    Разходът го пресмятам на ок. 10-11l/градско в големите студове, при положение, че се кара на къси разстояние незагрял. На дълъг път е ок. 8, а натоварен до капака, с голяма кутия и 5-ма пътници-10,5l/100km.
    От сантафе-то маи само хамъра е по-голям а в темата се търси малогабаритен сув...

Според мен късите бази(2 врати) също са много неподходящи ако ще се возят малки деца. Докато "монтираш" детото на столчето като се пресягаш през една седалка...

Още един глас за Kia и CR-V макар, че ако ще е дизел маи ще е киа

Коментар

E от торбата с пу..е ти избра к.а какво правихме едно санта фе преди зимата, дано не си го купил него че приятеля го бартероса 2006та май беше дизел, това е голяма кола няма никакви офроуд качества и доста чупливо. Е то и ние имаме вина че пияни се забодохме в едни огради после в близкото блато и там го зарязахем, но релано е много голямо на габарити лапа много и върви малко, при положение че е купувано чисто ново окачване всичко е на кола.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
        От сантафе-то маи само хамъра е по-голям а в темата се търси малогабаритен сув...

Според мен късите бази(2 врати) също са много неподходящи ако ще се возят малки деца. Докато "монтираш" детото на столчето като се пресягаш през една седалка...

Още един глас за Kia и CR-V макар, че ако ще е дизел маи ще е киа
        На мен 3-те врати никога не са ми били проблем с "монтирането" на малкия върху столчето. "Пресягането през една седалка" просто не се случва при "монтажа", защото по това време седалката е сгъната и дръпната докрай напред. Не казвам че е по-удобно от 4-ри врати, но не е и чак трагедия. Не съм забелязал във 4-вратата фабия да ми е твърде по-удобно.

...ама това като беше малък. Сега си се монтира сам.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
          Фен съм на Тойота , ама Рав4 в случая не отговаря на всички изисквания .
          че на кое не отговаря (за дизела разбирам че не е задължително)
          Една жена да включва двойно, да изключва..., да кара на задно
          Равчето е определено по-добрата алтернатива от Кията

Коментар

Първоначално публикуван от muf Преглед на мнение
            че на кое не отговаря (за дизела разбирам че не е задължително)
            Една жена да включва двойно, да изключва..., да кара на задно
            Равчето е определено по-добрата алтернатива от Кията
            Ти въобще четеш ли по-горните мнения ? Колегата е написал , че с джипа ще се ходи и на излети и разходки , а когато Рав-а стане по-проходим от Кията ми се обади !
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
              От сантафе-то маи само хамъра е по-голям
              Санта Фе 1 е доста по-малко от Санта Фе 2... Приблизително размерите на РАВ4 с 4 врати от по-новите...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ти въобще четеш ли по-горните мнения ? Колегата е написал , че с джипа ще се ходи и на излети и разходки , а когато Рав-а стане по-проходим от Кията ми се обади !
                TLC23, Чета ги брат, при това доста по-спокойно
                Никъде няма изискване да е по-проходим от Кия.
                Човека търси "дамски детевоз" а не луноход за експедиции.
                Кия не става според мен защото е парт тайм, а това не за жена.
                Ако прочетеш изискванията и ти, ето тук
                "Основно предназначение - возене на деца до и от училище, на собственичката до и от работа, ежедневен/ежеседмичен пазар, извънградски уикенд излети без особен офроуд, зимна почивка в планината, лятна - на морето.
                "
                ще разбереш и ти че целта не да се ходи в гората за дърва
                Описанието е точно на Рав4 или CRV.
                Изборът между двете е Full time или муфа. Това вече е по предпочитание
                Последно редактирано от muf; 23-02-12, 20:31.

Коментар

Моите предпочитания са за Терано 2.7ТД след 2000г.-новият фейс!Не се захващайте с Киа! Използват ниско качествени стомани.

---------------------------------------------------------------------------------------------
                  Чероки 2.5ТД-XJ-98

Коментар

За Хюндая, нЕмаше ли и по-малко джипче от Сантасето? Туксон май се казват... Ама нищо не знам за тях. Подобно е на Фрилендъра на пръв поглед, ама дали е качествено да кажат знаещите.
                    А щом се гледа Паджеро и Терано, дали не трябва да се включи и Тойота 90?!
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от muf Преглед на мнение
                      TLC23, Чета ги брат, при това доста по-спокойно
                      Никъде няма изискване да е по-проходим от Кия.
                      Човека търси "дамски детевоз" а не луноход за експедиции.
                      Кия не става според мен защото е парт тайм, а това не за жена.
                      Ако прочетеш изискванията и ти, ето тук
                      "
                      ще разбереш и ти че целта не да се ходи в гората за дърва
                      Описанието е точно на Рав4 или CRV.
                      Изборът между двете е Full time или муфа. Това вече е по предпочитание
                      Да , ама какво като е парт тайм ? Казваш и за какво е ръчката и това е , не вярвам жената да е с извинение толкова ТЪПА !
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Озаглавил си темата "Неголям детски детевоз",което значи, че ще я кара жена, а търсиш джип по начина по който го прави мъж!Гледам, че си си харесал къса база и разбираемо, в този ценови сигмент, Терано и Паджеро са ти фаворити. Карам Терано 2-ка, къса база и съм много доволен от колата, но това не е джипа който би подхождал на млада майка с малко дете.Първо, джипка къса база предполага три врати. Малкия багажник, който впрочем, си е напълно достатъчен, изобщо няма да създава затруднения. Проблем ще е трудния достъп до задния ред седалки (при Паджеро не знам как е, но при Тераното си е терсене работа), а по закон столчето за дете се монтира именно на задните седалки. Някакъв вариант, е монтаж на гърба на предната седалка, но и това не решава проблема.Колегите разбираемо "дърпат" темата към проходимост, разход, поддръжка и т.н., но за една жена( освен ако, не я хапе нещо в главата от вътре), това са второстепенни неща, във всеки случай, по маловажни от цвета на автомобила, например. Едва ли, тя самата би вкарала джипката с детето, по-далече от крайпътна полянка, достъпът до която би бил възможен и за всяка лека кола.Моето предложение е Витара с четири врати ( конкретен модел не мога да посоча, но колегите от подфорум "Сузуки" ще помогнат), по възможност, изборът на която трябва да изглежда так, все едно е само и единствено, лично решение на дамата.
                        Последно редактирано от emil5koff; 23-02-12, 21:50.

Коментар

И пред мен стои този въпрос,не че ми трябва джип за жената,за мен е.Просто ще го ползвам за същите нужди + риболов.Аз съм се спрял на Терано/Маверик 2,7ТДИ,заради здравината му,външен вид,който на мен много ми допада и сравнително евтината му поддръжка / мнение,което съм изгадил най-вече Благодарение на колегата Спарки ,за което му благодаря...изборът не беше лесен за мен/.Иначе като съвет,ако можеш качи я да покара няколко модела и да си усети кое ще и пасне най-много.Ясно е,че като жена няма да ти даде еднозначен отговор и крайното решение ще е твое пак.
                          Поздрави !!!

Коментар

Офф от темата

Не я знам твойта жена как е,но моята не я чакам да и "пасне",не е танк,че да се чудя дали може да го кара или не.По-малко и по-лесно от Терано кьсичко примерно няма как да не и пасне още повече,че като нова зад волана ги няма изградените навици кьм други коли,не е като да тьрси от кьде се включват фаровете и копчето ЗАЩО НЕ Е НА МЯСТОТО СИ............
                            Няма да е дьлго,няма да е голямо,има серво,квадратно и видимост има,спирачките са му като хората..............и ще и пасне.Е по-ще и пасне Рав 4 да речем или Фрилендьр,но там вече ти ще се псуваш защо си го взел.

Едно време опит с мойта жена - Баварец 5,Баварец 7,Е класа 210 и С класа 140 - това беше подреждането и според нея.Сега обаче питай я кое и как и пасва и дали ТОЯ Е МНОГО ГОЛЯМ

Аз бих загледал и дьлгото Терано еле ако има паркинг за него пред бачкането и пред магазините които спира.Дьлгото си е дьлго и според жената.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sashot Преглед на мнение
                              ........
                              Паджеро 2 2.5 или 2.8 къса база със суперселект. Като правило малко по-скъпа алтернатива на Тераното, но пък суперселектът си е предимство. По-тежко и като следствие вероятно по-тромаво и малко по-неикономично от Нисана. Двигателите, в сравнение с двата дизела на Нисан са малко по-сложни, следователно по-капризни при същата мощност. Втората версия на нисановия дизел, доколкото знам, може да се "чипоса" и да добави още 25-30 кончета към наличните 125 и съответните Нм към въртящия си момент. При Паджерото това не става. Имам 2.8 GLS дълга база от почти две години и при евентуален избор на конкретен екземпляр що-годе знам какво да гледам по колата. Дамата е карала на тест-драйв моето Паджеро. Идва и големичко, но се надявам с късата база да се справя по-успешно. И тук ще съм благодарен на колежки и колеги за споделени впечатления и отзиви.

...........
                              Щерката е на 21г. и 40 кила с мокри дрехи. Това изобщо не и пречи да кара (и в София и в провинцията) джипката от подписа, хем е дълго Паджерото. Е верно я гледат много стреснато като кара тя а аз се возя до нея.
                              Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 29-02-12, 07:58.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз често виждам по улиците млади девойки (16-20г.) смело да карат някой дърт Форд/Шеви трак от по-големите

Не знам защо, но българската жена е комплексирана (изключения има разбира се) на тема шофиране и особенно ако МПС-то е по-голямо. Подозирам, че голяма вина за това имат мъжете шофьори в България. Толерантност е просто термин в тълковния речник май

Наспамих
                                Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                                Lexus LS430

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X