Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неголям дамски детевоз.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неголям дамски детевоз.

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
    От изброените модели не ми хареса никой, виж съседна тема за Либерти...
    - ясно че има жени и жени, както и мъже и мъже. Имах предвид конкретната жена. Не е за Чероки. 4-вратото П2 и е голямо като габарит.
    VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
    MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от sashot Преглед на мнение
      - Мерси, звучи окуражаващо. Впечатления, как жена се справя с управлението и?
      И щерката и жената я предпочитат пред Пасата. Особено от като я уредих с 65мм булбар.

Коментар

Ако не беше условивието за БЕЗ газ.С две ръце за Гранд Черок.. 249.Има си всичко,абсолютно лесен за каране,не толкова голям,добра видимост .С две думи почти без минуси....

Коментар

Либертито не е голямо на габарити хич, не е като Гранда да кажем, много прибрано е, погледни някое и ще се убедиш.

Коментар

Те яНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT5856.jpg
Прегледи:1
Размер:273.6 КБ
ID:5350215

Коментар

Тъй като около година и половина (не ми беше спешно) доста подобна задача ще кажа причините за крайния си избор.

Голяма част от горните возила ги махнах, защото читавите са бензинови (Пинин, Рав, Терано), прекалено габаритни за неопитен шофьор (Паджеро дълга база), с морално остарял дизайн и липса на читави (горните+Киа Спортидж) или с много лош имидж на чупливи (Фрийлендъра), а и повечето са комбинация от горните.

За мен компромисът беше Санта Фе1 (2002-2005 търсих) или Мицубиши Аутлендър (въпреки, че беше бензинов). Накрая се замислях и за Киа Соренто или Теракан, но нямаше първите са доста тесни на втори ред и с малък багажник, а вторите-много камионести за жена в града.

Моят избор:
              Накрая излезе едно читаво Санта Фе, 2003г, 2,0 Д, 113 к.с. на което се радвам вече ок. 4 месеца и 10 хиляди км.
              Разходът го пресмятам на ок. 10-11l/градско в големите студове, при положение, че се кара на къси разстояние незагрял. На дълъг път е ок. 8, а натоварен до капака, с голяма кутия и 5-ма пътници-10,5l/100km.

Моделът има 2 основни слабости, които и на мен няма да се разминат-сравнително честа смяна на съединител (1200-1500лв) и проблеми с турбината (тук чувам, че за 500лв съживявали старите, нови са май над 2000лв). Лошото е, че на пазара у нас има 90% италиански мъртъвци, та лично ходих да гледам поне 20 броя, докато ми излезе късмета. За 10000 лв би трябвало да вземеш с повечко екстри.

Автомобилът си е доста габаритен и свикването взема време, особено при паркиране. Това си има и добра страна, тъй като пълноценно могат да се ползват задните седалки и големия багажник, т.е. имаме 2в1: детевоз и проходима семейна кола за пътувания.

Задвижване: фултайм 4х4, 90%/10%, при нужда превключва 50%/50%. И на това се радвам, тъй като няма особена опасност от поднасяне, а в условията тази зима колата се представи отлично, както в кварталните коловози, така и в 30-40cm сняг в планината.

Моторът е доста слаб за това купе, но в града и за дама е повече от приемлив.

Коментар

Ееее... Пенчо,
                Този път може пък да е Той - Jeep Cherokee Liberty! Размерите му са нещо средно между т.н. "дълга и къса" база, с четири врати е позицията на седене e висока и с добър обзор /както на всички по-високи джипове, SUV i t.n./ Започва от 2002 г. През 2005 има лек фейслифт. Има ги и с дизели /2.5 и 2.8 CRD/, има и с бензинови двигатели /3.7V6/. Маневрен е, с автоматичната кутия е много лесен за управление в града и извън, а отгоре на всичкото на мен пък ми е и симпатичен с тази "миловидна" муцуна.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:J-0204.jpg
Размер:134.0 КБ
ID:5350217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kj_exclusive_08.jpg
Размер:126.0 КБ
ID:5350218Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Salon_Liberty.jpg
Размер:54.5 КБ
ID:5350219Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Body_dimension.jpg
Размер:44.6 КБ
ID:5350220
                Поздрави!
                Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                First impression is not always true. Get inspired.
                Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Здравей Колега,
                  Семейното Терано (дълга база) се шофира от жена ми, основно в София.
                  Ще се учудиш колко маневрен автомобил е.
                  Според мен има всички необходими "екстри" за годинките си - климатик, ел.стъкла, ел.огледала, ABS ит.н.
                  Вътре е достатъчно голям, а големите стъкла осигуряват много добър поглед върху пътя.
                  Разхода не е висок - около12 в града.
                  Двигатела е достатъчно здрав и изисква само смяна на масла и филтри.
                  Успех в търсенето.
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от sashot Преглед на мнение
                    Багажниците на късите Терано и Паджеро не са ли достатъчни за преследваните цели? Няколко плика с покупки или два куфара с багаж за почвика, според мен би трябвало да влизат.
                    Съвсем са си достатъчни. Аз на море с малко дете ходя с късо терано. А и има багажници за отгоре, в крайна сметка, ако не стига, но засега ми стига. Точно за такава цена (8-10000лв) терано 2.7 би трябвало да се намери в състояние, близко до перфектно. Моето го взех преди кризата на 80000км за 12000, а сега цените са много надолу.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вземай Хонда-ЦРВ,таман няма да им обясняваш как се включва двойното!
                      За море и излети в планина,събира много багаж,и не гори много.
                      Виж тук:http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=462 има доста писано.
                      0осем9осем7шест0осем7едно
                      Миро

Коментар

Така като чета една висока кола или по скоро Хонда HR-V 125к.с. с 5 врати , икономична гори колкото сивик под 10 градско,
                        малко по малка от ЦРВ която колегата спомена че му а малка дълга. На жена ми бих и взел такава , ама като гледам как се точи за моята( а в началото и беше много голяма и със странни скорости -автомат), може догодина да си търся пак кола.
                        Grand Vitara 2005g- за работа
                        Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
                        Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Колата ти е Рав4, първо поколение!
                          Да, бензинова е, но се газифицира без проблем и харчи много прилично
                          И не е с вискомуфа.
                          FUllTime е с междинен диференциал.
                          Mного здрава кола.
                          За 8К ще намериш много запазена, след фейслифта (след 98-а)
                          Като моята

Коментар

Първоначално публикуван от muf Преглед на мнение
                            Да, бензинова е, но се газифицира без проблем и харчи много прилично
                            И не е с вискомуфа.
                            FUllTime е с междинен диференциал.
                            Mного здрава кола.
                            За 8К ще намериш много запазена, след фейслифта (след 98-а)
                            Като моята
                            Фен съм на Тойота , ама Рав4 в случая не отговаря на всички изисквания . Колегата да си взима една Кия Спортидж и да е ясна работата , че има джип за всичко !
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от muf Преглед на мнение
                              Да, бензинова е, но се газифицира
                              - на газ не може, писал съм в първия постинг защо. Иначе знам, че РАВ4 е прекрасен автомобил
                              VW Passat 5.5 (3bg), 2004, 1.9 TDI, 4x4
                              MMC Pajero 2, GLS, 1997, 2800 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от viplamen Преглед на мнение
                                Моят избор:
                                Накрая излезе едно читаво Санта Фе, 2003г, 2,0 Д, 113 к.с. ..

Моделът има 2 основни слабости, които и на мен няма да се разминат-сравнително честа смяна на съединител (1200-1500лв) и проблеми с турбината (тук чувам, че за 500лв съживявали старите, нови са май над 2000лв).
                                Моторът е доста слаб за това купе, но в града и за дама е повече от приемлив.
                                за пръв път чувам за проблеми с турбината - явно става въпрос за автомобил над 300 000км... аз като купувах моето от ИНД - втора употреба, на 178000беше и ги питах не са ли много километрите и те ме увериха, че изкарвали над 300К без ремонт... моето го карах до 237000 и не даде никави индикации за проблеми...

Съединителя наистина изкарва под 100К, но не е задължително за слагаш такъв с двумасов маховик, има и обикновен, който си върши чудесно работата - на мойто смених заедно съединител комплект, ангренаж и ролки за под 1000лв с труда... За сравнение седмица по-късно обслужих и Пасата (1.9ТДИ 131кс) - там подобен ремонт, но БЕЗ съединителя пак ми легна на 1000лв

двигателят не е слаб, без проблем поддържа 150-160, по-скоро скоростната кутия (ръчка) не е добре подбрана - голяма разлика между 1-ва и 2-ра и ако си под 3000об на първа, след това на втора не може да "захапе"... Иначе от 3-та и нагоре си е екстра... Просторен и комфортен автомобил - жена ти едва ли ще кара офроуд за да взима Кия
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X