Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за избор между Terracan - RR P38 - Grand cherokee WJ - Kia Sorento

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малко помощ за избор между Terracan - RR P38 - Grand cherokee WJ - Kia Sorento

А това 11 в кой град го постигаш ? И автоматик или ръчка ти е кутията ? И това при нормално каране или с повече газене ?

Коментар

От: Малко помощ за избор между Terracan - RR P38 - Grand cherokee WJ - Kia Sorento

Аз на оня ще кажа моето мнение за това,което карам.Соренто 2.5 ЦРДИ,170 к.с.,на 170 хил.км.,2003 година,ръчни скорости.Да уточня,30-те коня отгоре са от Пауърбокса Щейнбауер,иначе мотора е 14 0 кончета стандартно.Разликата е осезаема във вървенето.И аз бях суперпредобеден за Киа,Хюндай и т.н. корейски марки.Факта е,че са отлични автомобили,изключително здрави и надеждни,с много евтина поддръжка.За колегата с Черокито,дето плюе корейците,ще му кажа,че става смешен.Специално Черокито е доказан боклук,с проблемни мотори и т.н.За посочената цена колегата може и хубав Ланд Крузер да вземе. Обаче...поддръжката е в много пъти по-скъпа от тази на Киа-та.Да сравни цените на частите просто.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        По едно време имах нещо като съдружник с РР 3,0 дизел . Луксозен е вози добре, двигателя добре се справя с купето, скоростна кутия счупи веднага почти, нова мисля че е над 20ка, 8 някъде я оправиха тая, двигателя също се скапа, не че някой дизел на БМВ не го е правил и там заминаха 5 до колкото си спомням, беше доста лакома машина, всеки ремонт, а те не бяха хич рядки, почваше от 1000 лв нагоре било то за дреболия. То и оттам като нов 200 000 бона след няколко години 20 РР е за човек с много ама много пари за харчене е моето лично мнение, а и повечето неща бяха сложни и само в Мото пфое.
        Поредния писател.
        Що първо не почетете малко а после да започнете с писането?
        П38 с 3,0 дизел няма!!!
        А точно цитирания модел е доста здрав( Л77) и става ясно къв рзбирач е бил твоя съдружник след като е купил скапан екземпляр.

Не сърдете но и в тая малка темичка мнения тип " на комшията ляля му казала на женами, че.....".Така сваляте нивото на форума.

За мен истината е следната- хюндая като всеки хюндай- върши си работата без емоции и нищо не се случва особенно( ако е жена- грозничка, но старателна и работлива, няма да е много съобразителна).
        Ровъра- трудна за поддръжка кола( просто не е за всеки) , но доставя удоволствие , а удоволствието струва пари и не се предлага навсякъде( ако е жена- хубавица, с огромни разходи, но ще искате да сте с нея, склонна да изневерява).

Всеки си избира.
        Последно редактирано от rusev; 01-02-12, 20:01.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Sword Преглед на мнение
          А това 11 в кой град го постигаш ? И автоматик или ръчка ти е кутията ? И това при нормално каране или с повече газене ?
          9l/100 Извън градско София-Варна скорост 90км/ч -120км/ч .Градско в сегашните атмосферни условия 12l/100 до 13l/100.Това е с ръчни скорости.През зимата включени подгряващи седалки,парно,фарове и други консуматори товарещи разхода.
          Единствен недостатък който съм срещнал до сега на Теракана е ,че двигателя е CRDI и от там претенциите към качествено гориво.

Коментар

...РР е за човек с много ама много пари за харчене е моето лично мнение, а и повечето неща бяха сложни и само в Мото пфое.
            Абсолютно същото ще е валидно и за ОФ ако я носиш за сервиз в Булвария.
            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от gladiator777 Преглед на мнение
              .Специално Черокито е доказан боклук,с проблемни мотори и т.н........
              Ни въ разбрах.
              Кой бензинов мотор е проблемен?
              Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Ами колегата сигурно се е засегнал на "корейска чест" и за това е краен...Ако може да дефинира проблемен американски бензинов "осмак", ще получи международно признание..

Скромното ми мнение е първо тествай възможно най-много от набелязаните, а и не само джипки - ще добиеш представа коя на теб ти приляга най - добре. Мненията на хората са на второ място...
                Аз лично съм карал за малко соренто, а сега е... видно какво карам. Та първо за тях. Сорентото беше 2004 г., дизел прилична колица, но на мене доста ми простее оформлението на арматурното табло и материалите от които е изпълнено - особено циферблата на таблото не ми се поглеждаше..Иначе кожата на салона беше много добра, багажника е много функционален, но мъничък. На бензиновия ми гранд отстъпва по всички показатели освен по разхода -системата 4х4, двигателя да не говорим и т.н... Относно пространстовто аз съм 1.90 + и гранд черокито ми приляга много добре/дори и в редките случай когато съм се возил отзад/
                При положение, че все пак става дума за коли втора употреба не бих изключил Сорентото като вариант на другите изброени само ако е на много добра цена и/или състояние/пр. с гарнация от продавача или един куп сервизни документи и сервизна книжка или др./
                За РР имам странично наблюдение върху стопанисването и сервизирането на екземпляр с БМВ двигател, като цитираните ми от неговия собственик-мой приятел цени на резервни част направо ми изглеждаха нереални/скъпи/. Иначе като возия, лукс, пространство отвътре е мнооооого добре. Отвън ми е много грозен, но това е субективното ми мнение. От приятеля ми като фен на марката не съм чувал добри отзиви за бензиновия му 4.6 НСЕ. За такива пордробности, след като имаш интерес предполагам подробно са дискутирани от колегите във подфорума на Ровър.
                За теракана, наблюденията ми са само визуални и чисто субективни. Интериора извън върховото изпълнение пак като че ли малко простее...Системата 4х4 е парт тайм, което на мен не ми допада, дизела комон "реял" което също ми е малко в повече...При разход от 12-13-14 дизел градско, направи сметката кой кара по-евтино в парично изражение при 23-25 газ градско с "проблемния" американски "осмак". Иначе моите уважения към хюндая като марка и корейските коли като цяло - чувал съм само отзиви описващи ги като здрави и безпроблмни коли.
                За мен обаче са си коли, които те предвижват от т. А до т. Б и толкова. Виж звука на американския Ви ейт дори и на място, да не говорим при "кик" - това вече е нещо което човек трябва да опита и почуства лично за да ме разбере.. Дизеловите модификации на ГЧ също имат някой достойнства/особено 2.7 мерцедес двигателя не се нуждае от коментар/, но те са съпоставими с останалите посочени примерни автомобили....
                За цени на частите и обслужването няма да коментирам, защото е обширна тема, която е дискутирана подробно във всеки подфорум..
                Успех в търсенето! Дано бързо да попаднеш на "твоята" джипка!
                WJ 99 4.7 V8

Коментар

Нека да предложа автомобил който не е спомент но смятам за подходящ за нуждите. Последно време проверявах как вървят цените на Suzuki Grand Vitara след 2005. Започват от 15000 нагоре, къса база за 15 може да се намери читава, дългата база за 1-2 хиляди повече (така смятам де ). Може да ги провериш колега. Изглеждат ми надеждни машини.
                  Land Rover Discovery
                  Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Аз пък да се изходя за сравнението межди частите на "корейките" и "американците".Когато за 300лв.си смените четири амортисьора,тампоните по окачването –6 на брой,и това е цена с ДДС и мито и път от Америчко,моля да сподели тука.

Коментар

Колега за 300лв не можеш да смениш и на Опел корса читави нови амортисиори, но за 500$ може лифт с все амортисиорите да поръчаш, за 1000$ може пълен лифт "лонг арм" с все пружини ресори амортисиори дълги биалетки щанги всичко, когато пък това го получиш за тея пари на корейка може да ми се обадиш да ти отворя една бира. Когато за 4$ купиш свещ иридиева и то на най-добрия производител също може да ми се обадиш Колега КО РЕЧИ на кое Чероки му е скапан двигателя? нещо чул май недочул, най-вероятно някъде си подочул ама иде реч за 2,5д. Нямало Реиндж 3,0 колега ти говориш като пиян с .... http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=93731

Коментар

Алоо, кой говори за лифт.Най обикновени "Монро "излизащи като подходящи за мен струваха толкова.Мисля 22 долара беше бройката, пък ако искаш точна справка знаеш рок ауто провери

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                          Ни въ разбрах.
                          Кой бензинов мотор е проблемен?
                          Не съм казал бензинов,колега.Няма да споменавам и старите дробски дизели н,а рено,алфа и не знам си още какви боклуци,няма да споменавам и култовия боклук 3.1 ТД...Респект към големите бензинови мотори,особено американските,уважавам ги много.Честно казано,Черокитата винаги много са ми допадали,даже исках да купувам.Разубедиха ме(може и без основание) хора,които наистина от това живеят и разбират.Иначе сериозно мислех за модел след 2002 г. с 2.7 ЦДИ мерцедесовия двигател.Определено визията и лукса са повече от корейските.Спор няма.Просто исках да кажа на пича,че Киа-та е много здрава и много евтина за поддръжка.

Коментар

Е то в рок ауто и моя е 22$, аз помислих,че за корейка говориш.

Коментар

Ами моя колега е от както казваш "върховото изпълнение" и изглежда много добре. Ако знаете и какви хубави корейки има, слабички с много бяла и нежна кожа- ще ви харесат и те.

Коментар

........
                                Нямало Реиндж 3,0 колега ти говориш като пиян с .... http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=93731
                                Преди да обиждаш колегите се запознай с моделите - това НЕ Е П38 и както ти е писал Русев П38 с 3.0 НЯМА - има Л77 с 3.0!
                                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X