Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко помощ за избор между Terracan - RR P38 - Grand cherokee WJ - Kia Sorento

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малко помощ за избор между Terracan - RR P38 - Grand cherokee WJ - Kia Sorento

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    Не критикувам конкретно теб, или който, и да е, а и аз съм пил-споко!
    Добре, че няма виртуален дрегер, щото само дамите щяха да артисат във форума вечер...и споровете щяха да са на коя рецептата за готвене е най-добра...пак лошо!
    Това не се знае

Коментар

От: Малко помощ за избор между Terracan - RR P38 - Grand cherokee WJ - Kia Sorento

Колеги няма начин да кажа кой е вносителя и сервиза, но наистина ужасно много дефекти в тези коли, дори и да не бяха дефектите пак не ме кефят тези коли, безлични с изкопирани детайли, нищо с което да ме впечатлят, същото чувствах и към оСтавията, кола без душа. Но това си е мое мнение разбира се. От малък колите са ми страст а не средство за придвижване и няма ли някоя кола душа ми е неудобно да карам, имам чисто ново Ц4 ексклузив, ама и то горкото няма душа и го карам само като ще се кара много защото все пак разхода си е от значение като се върти с него 50 000 на година, държа и коли които не карам само защото си ги харесвам и си имат име и душа След като си се насочил към 8ак гранд, не знам защо се шири мнението че са проблемни, лично аз нямам такова наблюдение пък и едни 2ма зевзеци дето на ден им минават по няколко определено не споделят мнението че Чероците са проблемни машини.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
        ... пак не ме кефят тези коли ...
        Май пак трябва да се напомни, че в темата има въпрос за 4 конкретни модела автомобили. И би било редно да споделят впечатления хора, които имат личен опит именно с тези модели. А това кой харесвал или не корейки, американки, блондинки или брюнетки си е въпрос на личен вкус и не виждам какво общо има с темата. Още по-малко има някаква полза от генерализации, базирани на личните пристрастия. Защо някой трябва да го интересува, че ти харесваш блондинки, поради което смяташ всички брюнетки за, примерно, бездушни друсли?!?

Ако имаш нещо конкретно за конкретните модели - споделяй го. Ако не, май изпадаш в ролята на "капацитет, дето все дава много акъл" ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
          Колеги няма начин да кажа кой е вносителя и сервиза, .
          И защо така?!!
          Страх те е да не съдят за клевета или какво! Като си казал "а" кажи и "б"! От какво се притесняваш?
          Нали затова е този форум - споделяме къде да не зареждаме лошо гориво, къде да не купуваме лоши части! Защо да не разберем от теб къде да не купуваме лоши коли?
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Благодаря Ви колеги за малкото, но смислени отговори. Ще помоля дискусията да продължи, но ако е възможно, разбира се може би е по-добре да се ограничим малко от махленските караници които се заформиха, защото ако обърнете внимание и прочетете всички постове ще видите, че всъщност доста по-малко от половината се отнасят към конкретният въпрос Благодаря предварително и не се нервирайте толкова

Коментар

А сега малко по темата Интересувам се кокретно относно пътното поведение на изброените модели на магистрала да кажем със скорост 110-130 км. Комфортно ли е пътуването или е коренно различно от автомобил да кажем и т.н. Извинявам се предварително за въпроса, но за съжаление никога не съм имал удоволствието да се возя или карам нито едно от изброените возила, а знаете че автоджамбазите не са особенно съгласни да си правиш кръгчета с колите за продан.

Коментар

Като чета,май няма много коментари по въпроса на колегата. Ще споделя лични,субективни впечатления от последните дни-"тестово" щофиране на Соренто и Теракан.
                Колите които пробвах бяха с дизелови двигатели-2,9 на Хюндая и 2,5 на Киата.И двете с ръчни скорости.
                За Теракан-а,като "+" : по-комфортно( уютно,с усещане за по-качествени материали) оборудване на купето , по-комфортна возия , по-голям багажник,по-добра видимост при паркиране.
                Като "-" : Усещане за по-трудно(неудобно?) маневриране при паркиране.
                За Соренто-то,като "+" : усещане за малко по-компактен автомобил и респ. по-добро маневриране при паркиране, по-голям клиренс(субективно-мисля,че предницата му е малко по-висока).
                Като "-" : по-твърда возия,без да се отразява на стабилността , усещане за-твърди( с по-ниско качество?) материали по таблото и в купето.
                За двата модела:Не намирам съществена разлика в пътното поведени(като динамика и стабилност). Усещане за автомобил със задно задвижване(на мен ми допада повече от предното!),типичен "part time". Карах ги за сравнително къси разстояния(12-15 км) , при равен път и такъв с леко изкачване и завои , не съм пробвал "бавните".
                Мнение от автомонтьор-няма съществени разлики в поддръжката на двата автомобила,като цени на части и труд( ст.д за нормално техническо обслужване и консумативи). Не е попадал на Соренто или Теракан с проблеми,по -различни от тези при други автомобили от тяхната категория( направи уговорката,че все още не са толкова щироко разпространени,за да имаме "представителна извадка"). ПОнеже и друг път съм го търсил за консултации по темата "...защо се отказа от Дискавърито?!" -По мое мнение ,Диско-то е най-добрия компромис между цена и качества като автомобил от клас близък до тези които коментираме( цена за закупуване,поддръжка , пътно поведение),ама съпругата ми не го харесва.
                Относно Р 38-отказал съм се да търся. След проучвания по въпроса за поддръжката реших,че стандарта ми на живот(като време,нерви и пари) е по-нисък от това което иска този автомобил.
                Подсказаха ми да се поогледам и за ML на Мерцедес-поддръжката не била "по-тежка" от тази при WJ на Гранд-а. Освен това ML ,категорично е с най-добри показатели при тестовете за безопасноат от моделите,които коментирах и е "full time",за разлика от Теракан и Соренто.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X