Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
    Мир бре хора. Вече се замислям, дали някой хора наистина не си правяят майтап с вас като ви мятат въдицата и гледат как ще се избиете кой по по най..... И все спорите за някакви безсмислени и несравними неща. наистина се чудя вече какво става . Ама понякога и на мен ми е забавно да чета да си призная . Оня бил по проходим тоя бил по-здрав, видя ли оня видя ли тоя. Стига бре. Дори на незапознати хора ще стане смешно.
    Джамбазов е прав - жълт джип със черни гуми наистина е красота.
    Няма спор бе човек ,само трупане на безмислени постове.До сега не бях писал в тоя раздел , но гледам станало мода .Всеки пише какво бил видял и как се возил в някой джип и ....следват клипове на турбинирани арабски нисани и на американски самураи с V8-ци и става мазало ,спорове , приперни ,затова и подходих и аз така.
    Пиша по темата;
    Нисан 3,3
    + дурако-устойчиви мостове, двигател ,трансмисия ( за стандартни гуми )
    +добра проходимост (при заводско ) въпреки голямото тегло на късата база
    +непретенциозен към горивото
    -гние и шасито и купето
    -висок разход (20/100 дизел ,не можах да го накара да гори по малко )
    Относно частите (нови) не съм запознат в последно време( отдавна го продадох)
    Самурай 1,3
    +дурако-устойчив двигател ,ск. кутия ,раздатка ,заден мост
    +добра проходимост (имат и с блокаж100% на заден мост) малък ,тясен и се вре навсякаде
    +нисък разход на гориво ( 10-18 газ на 100 км)
    -гние купето
    -слаб съеденител
    -слаби карета на предния мост
    -друса (дори и за мита ,че на пружини вози като Бенц)
    -няма вътрешно пространство
    Части бол и са евтини.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Понеже стана въпрос за витара-да се изкажа. Подготвен

В заводския си вид витарата става за риболов и леки горски пътища. С немного агресивни гуми заради кекавата предница.
      Но с "некои" доработки става доста проходима.
      Аз пък да дам пример с вчерашния траял в Разград-Коко от Нови пазар с витара и гуми медвед даде 6-то време. Е, там си има и от пилота де...
      Аз пък ако не бях толкова подвластен на адреналина можеше да се опъна на патролите...

Относно теглото-никой не може да ме убеди, че няма значение. Специфичното тегло е само един гол показател, на практика той няма много значение. Мога да ви покажа клип на който три патрола с все гумите и двигателите си не можаха да се качат по калния баир, а Цецо с витарата се качи и на двата от прима виста. Това заради теглото.
      Е, и други клипове могат да се пуснат, показващи надмощието на други джипове, даже имаше един дето само една нивичка се качи по баира...

Но пак казвам-голямото тегло е голям минус. Никой няма да седне да оборва точно това. А теглото е вследствие на яките железа-данък "здравина". Точно това е преимуществото на патролите.
      Ало внимавайте с патрулите че ги карам от 94г. не се заявайте че ще направим един турнир да не укапите по баирите.

Коментар

Поздрав за всички Патроладжии!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

колеги виждам че мненията доста се различават,на мен ми трябва джипче за лов по не чак толкова кални и трудно проходими терени,мислея че един самурай ще ми върши работа,мисля че без задна седалка все ще може да сабере едно прасенце,то тук в нашия район и без това не се срещат големи екземпляри,въпроса е с какви гуми ще може да варви

Коментар

Първоначално публикуван от kazakov1 Преглед на мнение
            колеги виждам че мненията доста се различават,на мен ми трябва джипче за лов по не чак толкова кални и трудно проходими терени,мислея че един самурай ще ми върши работа,мисля че без задна седалка все ще може да сабере едно прасенце,то тук в нашия район и без това не се срещат големи екземпляри,въпроса е с какви гуми ще може да варви
            Е щом са ви малки прасетата ама все пак Самурайчето е детска играчка.
            А аз кво да правя, като при нас по голямо от заек няма, кой ли ще е подходящ, някоя панда или заз
            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от kazakov1 Преглед на мнение
              въпроса е с какви гуми ще може да варви
              С кръгли
              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

E, вие го взехте на бъзик колегата. Колега, прочети всички теми за Самурай в подфорум Сузуки. Така ще си наясно с много особености на самия модел, ще разбереш за части, обслужване, възможни размери гуми, подобрения по окачването.
                Успех!
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  E, вие го взехте на бъзик колегата. Колега, прочети всички теми за Самурай в подфорум Сузуки. Така ще си наясно с много особености на самия модел, ще разбереш за части, обслужване, възможни размери гуми, подобрения по окачването.
                  Успех!
                  Че то самото заглавие не е ли бъзик.
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ми, бъзик е за нас. Не всеки има идея от джипки.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Това вече е малко подигравателно . Човек задава въпрос и всички започват да му пеят колко не разбира и какви тъпи въпроси задава .. То нали затова е форум да се учи и да споделя човек . Хората са прави с поговорката , че в Американския форум задаваш въпрос и ти отговарят , в Руския задаваш и на теб ти задават , а в Българския задаваш върпос и ти обясняват колко си прост .. Никой не е роден научен все пак !
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

[QUOTE=jaxan;1754190]С кръгли[/QUOTE
                        колега много си остроумен.ти да не си се родил научен,нали за това е този форум да се задават въпроси,ако ще се правиш на забавен по добре недеи писа,мерси

Коментар

Тази тема, още когато я видях в началото щях да я трия, но сега само ще я заключа от уважение към труда на хората, които са отговорили сериозно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X