Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

колеги двоумя се между тези двата,става вупрос за самурай 1,3 и за патрул 3,3 дизел,кои от двата е по удачен трябва ми за лов,кои е по здрав и с лесно намиращи се части,благодаря предварително

От: сузуки саморай или нисан патрол споделете

Е ти направо ма разби!!!Ма те нямат нищо общо,какво сравнение да ти правят.Ина че с две ръце съм за Патрола,то в Самурая няма място и за пушка.Пък камо ли ако имаш и кучета.Нисана е и по здрав и по удобен,повече харчи.............................

Коментар

Зависи колко голям джип ти трява, колко багаж ще носиш с теб. Иначе откъдето минава самурая нисаня не може и да мечтае да мине. За удобство не е много по удобен, гори много повече и поддръжката му е много по сложна и скъпа.

Иначе колегата е прав две напълно несравними машини.
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

Коментар

Хм - при тези условия е ясно - патрула. Самия въпрос съдържа отговора. Кой мотор е по-здрав според теб - 1,3 бензин или 3,3 дизел?
        Ако промениш условията на задачката, отговора може да е еднозначен в другата посока, но при всички положения отговора ще е еднозначен.
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

за лов Patrol-a ,ще ти е по удобен от самурая,здрав мотор трансмисия и мостове ,носи големи гуми.Единственото което не ми харесва, е че много гният тези 160-ки.

Коментар

да се сравнява Патрол и Самурай .......единственото преимущество на саморасляка е теглото....но Нисана е друга бира!Чети повечко и ще разбереш! а ако може да ги и покараш е тогава и ще избереш правилното.......Патролособено ако е и 3300 дизел !
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

То и на мен малко ми звучи като - хамстер или куче да си взема?!? Аз съм за Нисана в случая, но щом колебанието ти е в толкова големи граници, замисли се и за други варианти - Митсубиши, Тойота, по средата
              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                То и на мен малко ми звучи като - хамстер или куче да си взема?!? Аз съм за Нисана в случая, но щом колебанието ти е в толкова големи граници, замисли се и за други варианти - Митсубиши, Тойота, по средата
                Mицубишито не може да се мери по проходимост с Патрола и Самика, освен със сериозни интервенции по окачването и големи гуми. Тойотата, с някои условности може.
                Самурая с добри гуми ще върши идеална работа за двама души с пушки и две кучета. Лек е и се провира навсякъде, здраво джипче е, с цели мостове, с една газова уредба ще му е много по икономично отколкото изброените. Хеле пък от Патрола, който в гората си е ламя.
                Хубавото на патрола е, че ще му бъде малко по-широко и не е толкова претенциозен на гориво.
                Ако колегата няма опции за олио, отработено, трансформаторно масло и то в сериозни количества, а ще зарежда само на бензиностанции, мммм... Особено Патрол 3.3 Д/ТД.
                А и частите на Самурая са най-достъпни като цена. ИМХО
                Говоря най-вече за практичност и икономичност, иначе и аз съм за Патрола по принцип. Той си е камион.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И двете!
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    И двете!
                    И аз така мисля ! Ако набараш някой Самурай с блокаж и на преден и на заден мост Патрола , ще има да взима ! Вярно , че в Самурая е теснотия но назад не знае !
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

А ако набара Патрол с блокаж от пред и от зад?

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
                        А ако набара Патрол с блокаж от пред и от зад?
                        Дали , ще намери толкова лесно ? TigerHunter защо си толкова песимистично настроен към Митсубиши и Тойота ?
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

От: Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

Защото гроздето е кисело...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Защото гроздето е кисело...
                            Тук , ще те допълня - казала лисицата когато не могла да го стигне !
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Отклоняваме се от темата, но нали знаете, че всеки си има право на предпочитания.
                              Че гроздето е кисело е вярно, но аз съм разбрал за себе си, че истинските джипове за офроуд са с цели мостове.
                              Тъй като аз, ако си купувам джипка е предимно за извън пътя (някъде 70/30), паджерото не ми е вкръвта. Тойотата ми харесва много и с удоволствие бих карал.
                              В предишния пост имах предвид, че евтина и добра Тойота за цената на Патрол или Самурай, не може да се вземе.
                              А между Патрола и Самурая, обясних защо. Колегата си знае най-добре, но всеки един ловен излет дори и наблизо, ще му струва мин. 30 литра нафта...

...Та мойто не е песимизъм.
                              Ако можех да си го позволя, вероятно щях да избирам между Тойота 70 хеви дюти с 4.2 ТД и Патрол Y60 4.2 ТД.

ПП: В тази криза гроздето не е кисело, ами направо нагарча
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X