Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сузуки Самурай или Нисан Патрол споделете

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
    Много яка тема

Не съм догледал че е писал заедно с джантите извинявай колега! А че патроля е голямо тежко желязо неможете да ме убедите в обратното. Моите гуми с джантите на аудито струват колкото един патрул и означава ли това че е по проходимо от него?
    35/11.5/16 и стандартен патрул няма да може да ги върти в калта .

не off-топик Пък аз много пъти съм присъствал когато патрол се е окопавал много на дълбоко точно заради теглото си НУУУ
    пак се изказа неподготвен.....
    Те всички Патроли дето въртят 35ци са си стандартни.......кое да му сменя полуоските,каретата,дифа....ми защо той и така си е усилен/моя/пък камоли GR
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Koлеги несъм вярвал че в този форум ще се наложи да водя спор "левски-цска" с някого.

Гробаря мислиш ли че джипа на снимката ти прилича на стандартен , turtey и като го теглиш много ли се доближава до теглото на самурая

Недогледах че си писал джанти и гуми и ти се извиних за което!
      Несъм нападнал никого лично и моля да не използвате изрази като "пак се изказа неподготвен" и "май само си чувал"
      Благодаря!
      088455338две
      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
      Джамбазов 2010г..

Коментар

, turtey и като го теглиш много ли се доближава до теглото на самурая

!
        А не знам - самурай не съм мерил
        патрула е 950 преден и 900 заден мост

А реагирах така (извинявай ако е било остро, не е било умишлено и насочено към теб) щото тука съм чувал всякакви легенди и по тях патрул под 3 тона едва ли не няма )))

Съответно за да можем да сравняваме патрул и самурай трябва да се сметне специфичното тегло - нямам данни за самурай, ако някой има да даде, тука според мен има хора дето могат да смятат и ще имаме реални данни за сравнение.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
          Още една безсмислена тема, за пореден път някой задава "..." въпрос, и после чете сеира!
          Колегата Джамбазов има едно невероятно попадение, на въпроса : " какъв джип да си купя?", отговаря: "Жълт"!!!...!
          Аз и тука съм готова да поспоря! Какво им е на сините джипове? Не че ще си ги мерим на кантара отпред и отзад, ама на последното състезание, колко сини джипа ги теглеха с лебедки и колко жълти? И на Торозов е син, сигурна съм, че и Търтей ще ме подкрепи!
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
            Аз и тука съм готова да поспоря! Какво им е на сините джипове? Не че ще си ги мерим на кантара отпред и отзад, ама на последното състезание, колко сини джипа ги теглеха с лебедки и колко жълти? И на Торозов е син, сигурна съм, че и Търтей ще ме подкрепи!
            Аф корс
            и понеже моля го пуснах за продажба има примоция безплатен тест драйф на лебеда ))
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И двете са добри здрави машинки, със възможности за наджипване и големи гуми, имат добра проходимост. Самурая е просто по-бюджетен вариант и по-икономичен. В различни категории бих ги сложил само като тегло.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                И на Торозов ли......
                Само на Торозов Самуря не се наложи да го вадя на лебедка ,но той е доста далеч от заводския си вид .

Гробаря мислиш ли че джипа на снимката ти прилича на стандартен , turtey и като го теглиш много ли се доближава до теглото на самурая
                На Гробаря Патрула си е изцяло заводски...може тръбната броня ,лебедката и шнорхела да повишават мощността - знам ли ...
                35-те GR-а ги върти без никакви проблеми и това е доказвано многократно ... колкото до това кой е по проходим - Патрола в заводския си вид е в пъти по проходим от заводския Самурай независимо то по голямото си тегло ,всичко опира до разпределянето на натоварването върху грунда съобразно големината и широчината на гумите - единици килограми върху квадратен сантиметър ...
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                  Само на Торозов Самуря не се наложи да го вадя на лебедка ,но той е доста далеч от заводския си вид .

На Гробаря Патрула си е изцяло заводски...може тръбната броня ,лебедката и шнорхела да повишават мощността - знам ли ...
                  35-те GR-а ги върти без никакви проблеми и това е доказвано многократно ... колкото до това кой е по проходим - Патрола в заводския си вид е в пъти по проходим от заводския Самурай независимо то по голямото си тегло ,всичко опира до разпределянето на натоварването върху грунда съобразно големината и широчината на гумите - единици килограми върху квадратен сантиметър ...
                  ХА ХА ми той на Торозов самурая да не забравяме че търкаля старите ми гуми..... той си е малко Патролче!
                  А на моя единствените доработки от щатния вид са това че съм изрязал калниците да навра големите гуми/даже и по големи ще му сложа/и че съм му монтирал лебедка!
                  driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

... не off-топик Пък аз много пъти съм присъствал когато патрол се е окопавал много на дълбоко точно заради теглото си НУУУ
                    А виждал ли си Самурай да се търкаля на място, на което да се чуди човек как изобщо може да се обърне джип?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    ... Съответно за да можем да сравняваме патрул и самурай трябва да се сметне специфичното тегло ...
                    Като и да го смяташ, самурайчето е лекичко и наистина на някои места само ще сгъва тревата, докато патрулът (или друг джип с подобно тегло директно ще затъне).
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

"А виждал ли си Самурай да се търкаля на място, на което да се чуди човек как изобщо може да се обърне джип? "

Да моя даже мисля че на самураите щатно трябва да им слагат помощни колела против преобръщане

п.п. Несъм казал че патрола няма мощност ,а само че в заводския си вид не може да ги върти
                      088455338две
                      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                      Джамбазов 2010г..

Коментар

Ха ха ..ей да се включа и аз .
                        И двата не стават за нищо освен за скрап! Разликата е ,че от единия ще вземеш някой лев като го предадеш а от другия не !!!
                        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

п.п. Несъм казал че патрола няма мощност ,а само че в заводския си вид не може да ги върти
                          Това си е поредния мит за Патрола , че големите гуми ( над 33 инча ) не може да ги развърти... ами не вярно - 35-ци Силвърстоун моя Патрол ги върти като хеликоптер и то със стоковия си двигател RD28T и знам поне още два такива Патрола със 35 инчови гуми - виж Патрола на Бай Матьо и на Гошо Gemax .
                          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Нямаме граница на парите тук,ако човека си е приготвил 3500 лева за всичко,айде 4500 да са...........за какви гуми с джанти да говорим.Добри гуми,лебедка,нова батерия,консумативите и гресиране и край с мангизите ако стигнат и за това.
                            За тия пари Самурайка,че поне да има за гуми,за малка лебедка,батерийката му е колкото 3 кутии цигари.
                            Ако парите са повече АЗ поне бих скочил на двата.

За Патрола и гумите му няма смисьл да се спори,половината форум вьрти големи гуми на тия добичета.Самурая като го вкарвах едно време в 2 педи сняг и едва дьржеше на втора с педал в ламарината.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                              Ха ха ..ей да се включа и аз .
                              И двата не стават за нищо освен за скрап! Разликата е ,че от единия ще вземеш някой лев като го предадеш а от другия не !!!
                              Не бих казал същото . И двата джипа са толкова добри, доколкото собственика има средства . Всеки джип може да бъде направен всъдеход, с нужните средства !
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                                Не бих казал същото . И двата джипа са толкова добри, доколкото собственика има средства . Всеки джип може да бъде направен всъдеход, с нужните средства !
                                Явно си пишете по инерция ..., не четете какво пише и търси автора на темата ...всеки хвали своето ...
                                В оригиналния си вид и за тези пари са жива скрап.
                                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X