Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предстояща покупка на джип Гранд Чероки - моля за малко напътствия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предстояща покупка на джип Гранд Чероки - моля за малко напътствия

Колега не бързай, ако имаш търпение ще изпадне нещо. Аз не взех горублянския защото имах предчуствие - продавача изглеждаше много гнил... Оказа се че го е купил съфорумник и са излезли куп неща за правене.

Гледай всеки ден обявите защото ги купуват веднага. Така стана и при мен, излезе в Перник италиански 4.7 с газова, на следващия ден го бях капарирал. Продавача каза че са му звъняли няколко човека за 24 часа. Излезе добър джип с почти никакви забележки и сега си се возя без ядове и ремонти....

Коментар

Здравейте колеги!И аз искам да вляза в семейството на хората каращи 4x4,но ми е изключително трудно да се спра на някоя марка и модел/Надявам се хората които разбират материята да ми помогнат да направя правилният избор.Да кажа за какво ще използвам машината.Първо ще ходя с нея на работа по асфалт.Всеки ден около 50 мили,затова съм се насочил към машина с газова уредба.Предполагам годишно с прибиране до БГ да се съберат около 15-20к мили.Няма да го карам офроуд,освен ако не се случи нещо чрезвичайно.Не исакм лека кола,а Джип,заради по високият поглед на пътя и надявам се по добрата возия,която ще ми е от особена важност като си тръгна за Родината.Мислим с жената да купим ново Мицубиши,но Аутлендъра е малко по скъп/говоря само за топ моделите/,ASX ми допадна,но за беля какво чукнах предния калник и о ужас-не е метален!!!???Ами според мен е прекалено за кола с пластмасови калници да плащаме цена от 27 000 паунда.Жена ми даже риторично попита може ли Трабант да струва толкова.Дори и да има отстъпка,си остава неприятното чувство за неудовлетвореност.А ДА ДЪРЖА В ГАРАЖА НЕЩО КОЕТО ЩЕ МИ СЪЗДАВА НЕГАТИВНИ ЕМОЦИИ...не,благодаря.Затова изместихме леко настрани идеята за нова машина и отворихме аутотрейдъра.Попаднах на огромно количество 4x4,след което започнах да чета този форум.Сякаш Jeep най ми допадна като визия и екстри-този с 4.7 литровия двигател с газова уредба.Но започнаха въпросителните.Първата с такса отпадна-около 270 паунда ми казаха че ще е годишно.За возията прочетох тук че била страхотна.Оттам нататък ми е пълна мъгла.Даже не знам какво да започна да питам.Идея за разхода ако имате,ще съм щастлив да го разбера.Дават го на газ около 45 mpg,което е добре,но може и да послъгват малко,знае ли човек.Другият модел е с новият фейс/но ми изглежда по грозен/и дори да е на по малко години,бихме купили ако не намерим нещо по добро.Ще купим нещо по старо,за да разбера с какво точно се захващам и ако не получа наслада от покупката,поне да съм изхарчил по малко пари и да мога да го махна от главата си по безболезнено.Ами затова се сещам сега,мога да пусна линкове на някои които съм харесал,ако искате да видите картинките.Също така ако някой има идея за нещо по различно,но неотстъпващо на точно тези джипове,ще се радвам да сподели мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Veso1913 Преглед на мнение
        ...
        Пластмасова колица не е лошо Не ръждясва. Разните "Lambo"-та и "Ferrari"-та от какво мислиш са им купетата ? От ламарина ? Е, ама били карбон, не знам си какво си. Същата "траби"-работа, ама по-здрава.
        45 mpg е долна лъжа. Гледай как са на бензин и си прави сметка за още поне един-два литра газ http://www.fuelly.com/car/jeep/grand...e/gas%20v8/suv
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

...Мислим с жената да купим ново Мицубиши,но ... ще се радвам да сподели мнение.
          Ха-аха . Гледай го ти!... Не стига, че е в Англия, ами и по "японки" се заглежда . Купете си ЛР Диско с алуминиево купе.Не ръждясва и не е "трабант".
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Ха-аха . Гледай го ти!... Не стига, че е в Англия, ами и по "японки" се заглежда . Купете си ЛР Диско с алуминиево купе.Не ръждясва и не е "трабант".
            Това ако е сериозно,а не закачка,кажи точно за кой модел става въпрос и коя година да търся.Просто съм изумен от разнообразието на което попаднах и се убедих че най трудното нещо за човек е да си купи кола-била тя нова,или втора употреба.Честно да ви кажа,ще бъда щастлив ако някой друг избере вместо мен този 4x4 автомобил.Някъде бях чел за ЛР Диско че били проблемни и това ми е останало в главата.Най малко от всичко искам проблемен автомобил.Сега карам една Хонда Акорд и съм щастлив да наливам само гориво и масълце/че го поизгаря пущината/ и една крушка за година и половина каране.Ама джип та джип.Кой знае какъв таралеж ме очаква,но съм решил да сменям втората колица ако не на 6м,то поне на една година,а джипа да е ...абе де да знам и аз за какво ми е.Ама да има,че не съм имал досега.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Пластмасова колица не е лошо Не ръждясва. Разните "Lambo"-та и "Ferrari"-та от какво мислиш са им купетата ? От ламарина ? Е, ама били карбон, не знам си какво си. Същата "траби"-работа, ама по-здрава.
              45 mpg е долна лъжа. Гледай как са на бензин и си прави сметка за още поне един-два литра газ http://www.fuelly.com/car/jeep/grand...e/gas%20v8/suv
              Благодаря за линка.Изправи ми се косата...дето я нямам.Може би тези "лъжци" имат в предвид че колата сравнена като цена на горивото се равнява на 45 mpg,ама и така май не идва сметката.А на ASX-а предните брони не знам от какъв материал са,но се огъват при пипане като ...абе със сигурност не са като изброените от теб италианци.Пипал съм ги и нямат въобще подобна "гъвкавост",а си седят твърди,или поне по твърди от мицуто.Честно въобще не съм го очаквал точно това от японците.Най гадното е че тъкмо се наточим на някаква кола и изскача нещо подобно,или някой предупреждава за много проблеми с модела...Луда работа,но така или иначе кола ще се купи.Затова искам вашата помощ,понеже сте наясно с + и - на нещата,защото само с четене не става,убедих се в това.

Коментар

Това ако е сериозно,а не закачка,кажи точно за кой модел става въпрос и коя година да търся....
                Няма лъжа, няма измама! Нашите семейни 2 коли са ЛР Диско-2, Тд5. Повечето ламарини на купето са от алуминий. Ако не си купите на Острова, ела в София, където са ми колите. Имам магнитче и ще тестваме .

Коментар

Няма лъжа, няма измама! Нашите семейни 2 коли са ЛР Диско-2, Тд5. Повечето ламарини на купето са от алуминий. Ако не си купите на Острова, ела в София, където са ми колите. Имам магнитче и ще тестваме .
                  Явно обичаш модела за което се радвам.Щом имаш две от този модел,значи си доволен.Можеш ли да ми дадеш подробна информация за този модел и да ми кажеш какво точно да гледам и от какво да се притеснявам при евентуална покупка.Това с алуминия си е супер добре.Като се скапе ще се вземат повечко парички от вторични.Само да не разберат берачите на "джилязо",че ще осъмнеш без тях.

Коментар

Явно обичаш модела за което се радвам.Щом имаш две от този модел,значи си доволен.Можеш ли да ми дадеш подробна информация за този модел и да ми кажеш какво точно да гледам и от какво да се притеснявам при евентуална покупка.Това с алуминия си е супер добре.Като се скапе ще се вземат повечко парички от вторични.Само да не разберат берачите на "джилязо",че ще осъмнеш без тях.
                    Всъщност аз имам 1 Диско, второто е на жена ми. Колата е твърде сложна, за да се оцени само с оглед. Необходим е фирмен сервиз. Това, което можеш да огледаш сам, са външния и вътрешния вид, окомплектовката на колата, състоянието отдолу. Покарай я 50-100 км по селски пътища. Тогава много неща ще ти станат ясни, но и много нови въпроси ще има. Успех.

Коментар

Всъщност аз имам 1 Диско, второто е на жена ми. Колата е твърде сложна, за да се оцени само с оглед. Необходим е фирмен сервиз. Това, което можеш да огледаш сам, са външния и вътрешния вид, окомплектовката на колата, състоянието отдолу. Покарай я 50-100 км по селски пътища. Тогава много неща ще ти станат ясни, но и много нови въпроси ще има. Успех.
                      Благодаря за отговора,ще се опитам да намеря повече инфо за тези модели.Относно сервиз,няма проблем да се види,проблем има с карането по "селски" пътища.Всичките пътища са нормални,без дупки,или с наличие на съвсем малки неравности.За оф-роуд не може и да става въпрос,а и аз не желая да карам оф-роуд никъде.Дай само съвет за какви да гледам-бензин,или дизели.

Коментар

Veso, без да искам да ви отклонявам от "Диско" темата,
                        ще споделя част от моите терзания преди време.
                        Аз също се двоумях между Grand-a и Диско от същия период, който обсъждате.
                        Накрая взех че се повозих. И с едната и с другата. Ама не 10-20км. Даже с едно Диско ходихме малко из Родопите,
                        което си е истинска проверка твоя ли е тази кола или не.
                        Резултата е в подписа ми. Вече сме "заедно" близо година, и нито за секунда не съм изпитал съжаление или съмнение!
                        Но това е емоционален избор.
                        Всеки избира по различен начин. Успех!
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                        2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Благодаря за отговора,ще се опитам да намеря повече инфо за тези модели.Относно сервиз,няма проблем да се види,проблем има с карането по "селски" пътища.Всичките пътища са нормални,без дупки,или с наличие на съвсем малки неравности.За оф-роуд не може и да става въпрос,а и аз не желая да карам оф-роуд никъде.Дай само съвет за какви да гледам-бензин,или дизели.
                          Ето тех. данни. Бензиновите са с твърде големи мотори. Дизелите харчат 9-10 л/100 км. Гледай производство 2003-2004 година, с изведено в купето управление на блокажа (нарисувано е на малкия лост). Ако ви се дават повече пари, огледай и Диско-3. Но преди да изберете кола, непременно я покарайте, за да сте сигурни, че ви е удобна. Ако все пак се върнете без кола, може да направите тест-драйв с моята.

Коментар

Първоначално публикуван от lordoff Преглед на мнение
                            Veso, без да искам да ви отклонявам от "Диско" темата,
                            ще споделя част от моите терзания преди време.
                            Аз също се двоумях между Grand-a и Диско от същия период, който обсъждате.
                            Накрая взех че се повозих. И с едната и с другата. Ама не 10-20км. Даже с едно Диско ходихме малко из Родопите,
                            което си е истинска проверка твоя ли е тази кола или не.
                            Резултата е в подписа ми. Вече сме "заедно" близо година, и нито за секунда не съм изпитал съжаление или съмнение!
                            Но това е емоционален избор.
                            Всеки избира по различен начин. Успех!
                            Въобще не ме отклоняваш,защото не съм тръгнал по точно определен път.Би ли споделил колко ти гори тази машинка?И имаш ли някакви стандартни за модела ядове.Не е проблем каква ще купя,важното е да гори сносно,да не се разваля и да доставя удоволствие при карането и не на последно място да ми харесва визуално.Засега джипа води по красота но трябва да чуя още много мнения защото най лесно ми е да си букна час за тестдрайв и да покарам моделите,но като не знам на какво да обърна внимание и ще си остана захласнат по вози

Коментар

Ако купите Гранд задължително сменете оловните оригинални клеми на акумулатора и си спестете проблемите със ск. кутия .
                              GL420, G500

Коментар

Въобще не ме отклоняваш,защото не съм тръгнал по точно определен път.Би ли споделил колко ти гори тази машинка?И имаш ли някакви стандартни за модела ядове.Не е проблем каква ще купя,важното е да гори сносно,да не се разваля и да доставя удоволствие при карането и не на последно място да ми харесва визуално.Засега джипа води по красота но трябва да чуя още много мнения защото най лесно ми е да си букна час за тестдрайв и да покарам моделите,но като не знам на какво да обърна внимание и ще си остана захласнат по вози
                                Мхм... На няколко пъти питаш колко гори Гранда в един пост . Има такава хубава тема по този въпрос във подфорума на Jeep. Прочети я, дано да имаш търпение.
                                Или с две думи, да ти спестя страниците четене - абе гори си. На газ по-малко отколкото един дизелов (сравнено лев/км). Да си призная честно, не знам колко ми гори колата...
                                ОК, ориентировъчно знам, но до там. Много смесено (градско и не толкова) карам всеки ден, в началото се замислях, но после зарязах тази работа. Като засвършва сипвам и продължавам...
                                Стандартни за модела ядове... Кола на 10г. и повече - все ще излезе някой яд Да чукна на дърво, засега само карам. Като изключим клапите на климатика (стандартен яд), друго май няма. Взех я със сменени амове, пружини.
                                Със сигурност носачите биха могли да се сменят. Или само bushing-a... Има си неща по ходовата част, за които съм сиурен, че до година най-много и ще започнат да се "обаждат". Дано да успея да ги предположа по-рано.
                                А и с нашите "туристически" разходки, няма как да не се обадят.
                                Стандартни ядове - няма как да избягаш от тях.
                                Няма какво да "клечиш" във форума повече. Вземи да покараш и ще се изберете. Така, като те слушам, си готов да направиш стъпката - Grand, но дизел .
                                И понеже си се наслушал за бензиновите модели (главно 4.7), все ще носиш съмнението в себе си.
                                К.
                                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                                2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X