Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предстояща покупка на джип Гранд Чероки - моля за малко напътствия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Предстояща покупка на джип Гранд Чероки - моля за малко напътствия

DSCParts
    ...което ме подсеща - какъв е оптималният размер за Градн Чероки ?
    За WJ /след 99-та год./ започват с 225/75R16 /29.3 in/, има с 235/70R16 и максималния /без лифт/ 245/70R16 / 29.5 in/. За 17 цоловите джанти гумите са 235/65R17 / 29.0 in./. PCD /bolt pattern/ е 5х127мм.
    За ZJ /93-та до 98-ма год./ джантите са 15" и PCD /bolt pattern/ е 5х114,3мм. т.е. не стават тези от WJ.Размерите на гумите са приблизително същите но 15".
    В тази тема Чавдар (V93) е дал описание на размерите и линк към всички видове джанти и гуми за Grand Cherokee.

За целите, за които ще използвате Jeep-а, и едни All-terrain гуми ще ви вършат работа /макар и с лек компромис/. Ако имате хубави зимни гуми, то непременно трябва и още един комплект летни такива, което предполага и още един к-т джанти. Аз карам повече от три години Jeep Liberty с хубави All-terrain гуми и съм доволен от поведението му на всякакъв терен.
    Успех с намирането на подходящия Jeep!
    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
    First impression is not always true. Get inspired.
    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от DSCParts Преглед на мнение
      ...

И все пак...за да не бъда "сектант" - пак ще помоля ако се сещате за друг модел, който да отговаря на мойте изисквания да го споделите...просто, за да имам още един поглед над нещата и да знам ..., че като купя Гранд-а ... ще съм по-щастлив (проверката е висша форма на доверие, казват мъдрите хора - би било добре да проверя какво друго може да взема)
      Хвърли едно око на Рейндж-а и Паджеро 2.
      За Паджеро 2 с 3,5V6 мога да кажа, че много се уважава в нашия форум, щото общо взето без никакви преработки се пуска и печели тежки състезания, а това говори много за машината. Но проблема е, че май бюджета няма да стигне.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
        Много малко вероятно ,но е възможно да е с 4.7L 6 цилиндров .
        ZJ с 4,7 ???? наистина ли има??? заводски???? да не говорим за 6 цилиндров 4,7, такъв май няма и на следващите модели

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          ZJ с 4,7 ???? наистина ли има??? заводски???? да не говорим за 6 цилиндров 4,7, такъв май няма и на следващите модели
          Евентуално разпипан 4.0?!? Американците ги правят на 4.6.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Евентуално разпипан 4.0?!? Американците ги правят на 4.6.
            Да това имах предвид.Затова писах, че е много малко вероятно.
            4.7 L JEEP STROKER LONG BLOCK AMC

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:scrateengines-3.jpg
Прегледи:1
Размер:56.2 КБ
ID:5338962
            а това е 4,6L

Име:P1200784.JPG
Размер:154.6 КБ
ID:5338963

Име:P1200797.JPG
Размер:160.9 КБ
ID:5338964
            Последно редактирано от Stefan Dimov; 24-01-12, 22:06.

Коментар

Предполагам, че след като ме насочвате към въпросните двама потребители (Димата и дядо Владо) - мога да се обърна към тях и за диагностициране на набелязаният от мен Джип?
              .....гаранция 100% няма Хамъра Н2 докато ни ядеше, един "Форд F 150" мина незабелязано (и той отнесе почти месец)....диагностиката (лампата "чек енджин") последователно поиска нова дюза за един цилиндър, нова бобина, нов компютър за управление, после мирна (но проблема остана ) имаше и пробита свещ и най-накрая лош контакт в еднин куплунг .....а липсващ цилиндър на V8 си се усеща
              Звънни предварително да не съм умрял нещо междувременно и да се разхождаш напразно
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега утре, ако не мине котка път, ще ходя при тези 2мата юнаци, звънни да те водя 0879 277 276, тамън ще видиш 4,0 литров Черок с кофти гуми дали ще се справи из поляните

Коментар

Утре ми е адски натоварено, но въпреки това ще бъде хубаво да дойда...имам набелязан джип и ще е добре да знам къде да го закарам за оглед и диагностика
                  Благодаря за предложението!

П.с. До там мога ли да стигна с нисък лек автомобил ??
                  Nissan Patrol Y61 3.0d 158hp

Коментар

не знаех за тези разпилени двигатели, но както и да е, не са слагани заводски, така че едва ли е с такъв

ха дано, ама надали

Коментар

Не ходих днес заради жестокия сняг, то до сервиза си е най-обикновен път, е вярно че последните 50мт не е асфалт ами насипани едри камъни ама и с ЛАМБО може да се стигне ако не е такъв снега. Звънни тези дни ще те водя, то не ми е спешно ходенето така или иначе, аз се посъветвах с Димата за моя Черок той ги знае на изуст дет се вика и по телефона ги преглежда Та звънни и ще ходим тези дни, там има много хубав маршрут за офроуд, първо през поляната после реката и баш в сервиза

Коментар

Аз ходих вчера
                        Даже ходих с един кандидат-джип

Радвам се, че се запознах с дядо Владо и Димата, радвам се, че успяхме да си поговорим малко и да ми обяснят основните отговори на моите въпроси

Ясно е, вече че ще търся 5.2
                        Интересно ми е обаче следното нещо - какви екстри освен кожения салон, климатроника, борд компютъра и автопилота мога да очаквам от Гранд Чероки ?
                        Печка? Подгрев на седалките ? Люк ? (последното гледам, че се среща чат-пат)...има ли някаква закономерност между екстрите и Lerado/Limited ?
                        Ще Ви бъда благодарен на малко просветление, че...нещо не ми е особено ясно
                        Nissan Patrol Y61 3.0d 158hp

Коментар

Lerado/Limited
                          Lerado най-плешиво....Limited най-напухано....ъъъъ и не се подвеждай по лепенките на вратите
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравейте. А защо не се вдигнеш до немско и не си докараш един WJ 4.7 ? Можеш да се вместиш в лимита си. Поздрави
                            WJ 4.7 Limited
                            0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              Lerado най-плешиво....Limited най-напухано....ъъъъ и не се подвеждай по лепенките на вратите
                              Абе чини ми се,че освен Ларедо и Лимитид има и още едно...бая по -добро!Хайде попитай Димата и го напиши като топ-комплектацията при Грандовете!Друг е въпроса,че не може да се намери де...!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Оувърленд

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X