Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на икономичен джип???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ИЗБОР НА ИКОНОМИЧЕН ДЖИП???

Е какво и е на Дачията. Инвестираш малко парици в мостове от Унимог, раздарка Атлас, койлоувъри, кейдж, Рекаро салонче с подходящите колани, едно поне седем литрово моторче дизелче на Къминс или подобно, едни 44чици и спокойно ще можеш да ходиш до язовира на риба или зимата до вилата.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      искаш да ни убедиш, че полото е по проходимо от X-Trail
      повечето съвременни 4х4 задвижвания осигуряват доста по-добро сцепление в сравнение с нашите прехвалени джипки - проблема им за проходимост е главно клиренс, може би ходове и здравина, но само като предаване на въртящия момент са си екстра!
      Не колега и 2те коли не можаха да излезнат и ги бутахме То нисанчето боксуваше до пръсване и нищо, същото и полото. Въртеше се задна дясна до запалване и до там. На тази редица с мойте кокошарници паркирам без проблем само на 4х4 без блокажи нищо, Черока на задно там също не се справя, но 90% проблема е от гумите. Не знам с какво са по-добри като предаване тия колици от мойте

Коментар

Чета си и се чудя. Това "по-по-най" не беше ли детско предаване.......
        И се надявам това "джипа е...." "промоция...." "уникален..." "блокажи...." блокаж на диференциала......" "ръчни главини...."
        да не стигне до тук....
        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          Идея си нямаш, колко малко джипки имат серийно блокаж на задния диф. Тук се говореше за блокиране на междинния диф, с което фултайм 4Х4 става парттайм.
          Включването на 4L, не значи блокиране на заден диф, а включване на понижаващата предавка (демултипликатор, бавни) на раздатъчнарта кутия.
          Е да де. Това имах в предвид. Но нали на full-time-а няма ръчни муфи? Интересно ми беше за какво е нужно да се изключват, т.е. да останеш на 2L. Колегата по-горе ми даде пример за нужда от това....

Коментар

От: Избор на икономичен джип???

Мда. Много плавно обаче трябва да се правят тия маневри, щото задните полуоси не са разчетени да поемат цялата мощност и въртящ момент на бавни, сами.
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
              DACIA DUSTER - ДЖИП???
              Ти сега не се бъркай по заглавието на темата
              Човекът е писал "джип" ама после уточнил:
              Първоначално публикуван от staisy Преглед на мнение
              ...toyota rav4 2001-02 god, mitsubishi outlander 2004god, kia sorento 2003, i ot den dva zagledah i mercedes ML ...
              Та... какво против имаш Дачия Дъстър? (Не ми отговаряй "преса за скраб" )
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Уаза и Нивата са най-икономичните. Защо ли? Всяка кола с по-голям просвет, наречена СУВ, дето е предимно на предно и задното включва когато си иска, си дава самочувствието и започват малко разходки по тази полянка, малко за рибка....скорости 1,2, разхода съответно голям. Окачването умира. Пък като се скапе някоя виско муфа олеле. Чупенето е по-лесно, а ремонтите по-скъпи.
                Та трябват си ясни приоритети при избора, както колегата горе предложи въпросника.
                ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                Е250 1998-продаден
                Субару Пустош

Коментар

Не е само мое мнение ама "джип" който е на предно с напречен двигател става за града след 1вото почистване Имах една вектра с легендарната виско муфа, аз ли нещо не се разбирах с нея или тя беше боклук ама имам чувството че на всяко превъртане на гумите я чупеше

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X