Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ 4.7 или Range Rover P 38 4.6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand Cherokee WJ 4.7 или Range Rover P 38 4.6

Здравейте колеги,
    Имам намерение да си купя джип и съм се спрял на тези два модела от известните марки. Изчел съм доста и в този форум и в други, но нямам претенциите за изчерпателност, още по-малко за компетентност. И като че ли колкото повече чета, толкова по-труден става избора. И за двата двигателя рядко се срещат лоши думи.Общо взето здрави, безпроблемни и с голям ресурс. За скоростните кутии, раздатки и дифове като че ли също няма особени проблеми, ако се карат с правилните чорби. На Рейнджа май слабото му място е въздушното окачване, а на Гранда предницата и електрониката.
    Така, че моля за вашето компетентно мнение. Убедил съм се че тук има големи спецове и за двете марки.Джипа ще се кара предимно на дълъг път, по асфалт и най-важното за мен е сигурността и надежността, но съчетани и с бързо каране, често и в зимни условия. Рядко ще има офф, предимно на ски или на някой плаж за вкарване на леки лодки. Това, което ме интересува е: 1.Пътно поведение и най-вече при мокър и хлъзгав път. 2.Ремонтопригодност, доставка на части, цени и сервизно обслужване. 3.По-добра възможност за газифициране. 4.Експлоатационни разходи. Или най-общо казано, кой от двата е по-безпроблемен/при еднакъв пробег и техническо състояние/. Щото съм на вие с техниката
    Очаквам наистина благодарение на вашите мнения да намеря отговор на дилемата!
    BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
    LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
    Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

От: Grand Cherokee WJ 4.7 или Range Rover P 38 4.6

И двата. Поне ще имаш да караш единия докато другия е в сервиза, после ги сменяш.

Иначе като пътно поведение, комфорт и достъпност на частите предпочитам Рейнджа.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Еее, знам че за теб освен ТЛК и ЛР Диско други джипки няма, но ако за около 15 к в лева можеш да дадеш по-добър вариант, които да върви със 140-150 и да има добър демараж, с удоволствие може да го обсъдим на по бира.

Коментар

В случая Тойота нестава, те никога не са вървяли. Има и малки изключения, ама читава е 30+к.
        Днес даже исках да гледам един Гранд, само че 5,2. Бюджетна бегачка.
        Нещо започнах и аз да изтрещявам. При мен кубатурите вървят поред 3.9 - 4.0 - 3.5 - ?
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И аз съм за 3,5, само че V6.

Коментар

Серго ... вземай Рейнджа. Не, че няма проблеми ..... но доставката на резервни части от Острова е първо по-евтина, второ по-бърза и безпроблемна.
            С двигателя няма да имаш проблеми .... принципно, ако попаднеш на читав екземпляр.
            Окачването се прави. Дори ако искаш може да махнеш възглавниците и да сложиш пружини. Има такива китове. Скоро правих такъв.
            "Реването" на компа го премахвам без проблем.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Здравей, карал съм Cherokee не останах доволен как вози доста твърдо окачване, преди месец си купих Range Raver по старичък 96 год. свален е на пружини и е пак по добър от Черокито, ако е на въздушни възглавници Рейнджа дори е още по-меко возенето. Незнам коя година търсиш да е джипката и какъв бюджет си приготвил, определено добре си се насочил, малко не е уместно сравнението между 2те марки. Тези които ти споменават за Ланд Круизера на тойота и Нисан Патрула вече са минали през Рейнджа и никога повече няма да се качат на нещо друго..
              Рейндж до 1999 год максимум 7500лв бих те посъветвал и трябва наистина да е перфектен. За първа джипка е доста добре, после както споменах само нагоре, патрул или ландкруизер ти остава. Това е най-доброто няма кой да го бие. Арабите само такова карат и не са глупави. Струва много пари но не се чупи, докато марките на които си се спрял се чупят по честичко и не са евтини за подръжка.
              Успех в избора и не бързай в покупката сега поне коли има в България в изобилие.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-09-11, 17:31. Причина: Б
              Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Благодря на колегите за мненията! Очаквах повече хора да вземат отношение, на явно темата не ги интересува, въпреки че няма такава за директно сравнение между тези два модела, или поне аз не намерих. Но и това не е малко и ме ориентира. Наясно съм, че за около 13-15 к няма как да се вземе най-доброто, но мисля, че запазен Рейндж 2001-2002 като начало няма да е зле. Поздрави!

Коментар

Наясно съм, че за около 13-15 к няма как да се вземе най-доброто, но мисля, че запазен Рейндж 2001-2002 като начало няма да е зле. Поздрави![/QUOTE]
                  Здравей, колега. Наистина не се пише много сега по този форум и аз го следя но всичко интересно явно се е изписало преди и е стара тема. Все пак тези хора в България които карат скъпите джипки не очакваш да стоят пред компа и да се ровят във форуми.
                  Относно твоят въпрос някой от модераторите би ти отговорил конкретизирай и напиши малко повече какво те интересува. Аз мога да ти отговоря набързо по следния начин Рейндж до 2001 год модела много ти е голям бюджета и ще намериш под 10 000 добър, просто през 2002 излиза следващият модел за който бюджета ти е много малък. http://en.wikipedia.org/wiki/Range_Rover тука можеш да прочетеш за колата която си решил/или се двоумиш. Мое лично мнение толкова много пари за модел който няма съществена разлика от 1995-2001 год не си заслужава. Някой може да ме убори но по купе, табло, двигател, скоростна кутия нищо не е пипано, просто някой имат повечко екстри други са базови(всеки базов има ел. стъкла, огледала и друго май не се сещам). За Гранд Черокитата нищо конкретно не мога да ти кажа просто бърза справка в mobile.bg и видях че са доста по евтини от Рейнджа говорим за годината която си се ориентирал 2001/2002. Всичко зависи какво ти искаш да караш а не кое се чупи и кое ще ме надживее, това са остаряли мохабети. Всичко зависи как е поддържано, и на колко км е. Италянците не се славят добра поддръжка на колите си но знаеш ли пък нали е скъп джип би трябвало и по заможен да му е бил собственика и да се грижел за него. За Рейнджа мога да ти кажа че не ги жалят много, карат ги богати хора из Европа, познавам 2 ма които смениха доста джипки след като излязоха BMW X5 и Porsche Cayenne много бързо ги върнаха в магазина и пак се качиха на Рейнджа просто това е стил за един заможен европеец вече и Българин. Просто проблема идва в това че и 2мата собственици ги сменят много бързо след като излезе следващият модел на Рейндж и така колите им отиват вече при друг собственик после ако си късметлия ти си 3 тият но спрете да се заблуждавате и да вярвате че колите които си купувате са на около 130 000км няма как да стане като те от магазина излизат поне с 100 000км гаранция.
                  Успех в избора ти пожелавам дано съм успял да ти хвърля малко светлина относно едната марка.
                  Уточни за какво ти трябва джипката - да сваляш мацки, по горите или просто за всеки ден.
                  И двата джипа не са за всеки ден и за града, ще се убедиш просто е като една хубава 2ра кола.
                  За другата нека се изкаже някой който е карал повечко и има какво да каже.

Коментар

Колега nicobelic,
                    Благодаря за подробното разяснение. Джипката ми трябва за пътуване редовно на дългъг път, като ми е необходима добра динамика и добра скорост. Същевременно искам да съм сигурен в доброто пътно поведение на автомобила, особено при зимни условия. Сега карам БМВ 525 Д, но зимата предпочитам да съм по-сигурен. Надявам се Рейнджа да отговаря на тези условия. Лошото е, че май мнението на повечето хора, с които съм се консултирал е, че този модел е доста "чуплив", особено окачване и електроника.

Коментар

Първоначално публикуван от Сергей Янков Преглед на мнение
                      Колега nicobelic,<br>
                      Благодаря за подробното разяснение. Джипката ми трябва за пътуване редовно на дългъг път, като ми е необходима добра динамика и добра скорост. Същевременно искам да съм сигурен в доброто пътно поведение на автомобила, особено при зимни условия. Сега карам БМВ 525 Д, но зимата предпочитам да съм по-сигурен. Надявам се Рейнджа да отговаря на тези условия. Лошото е, че май мнението на повечето хора, с които съм се консултирал е, че този модел е доста "чуплив", особено окачване и електроника.
                      СПАМ. За тези пари ще вземеш такова паджеро 3.5 бензин, че чак няма да ти се вярва какви други щуротии са ти се въртели из главата. Преди да направиш фаталната крачка направи поне едно кръгче с автомобила, който ти препоръчвам, пък после ще говорим.
                      08седемшест5едно513четири

Коментар

... Очаквах повече хора да вземат отношение, на явно темата не ги интересува, въпреки че няма такава за директно сравнение между тези два модела, или поне аз не намерих. ...
                        За да направи някой сравнение на двата модела, трябва да ги е карал и двата. Явно такива хора не са много.

Първоначално публикуван от nicobelic Преглед на мнение
                        ... И двата джипа не са за всеки ден и за града, ще се убедиш просто е като една хубава 2ра кола. ...

Какво им пречи, ако не броим по-високия разход на гориво?

... Джипката ми трябва за пътуване редовно на дългъг път, като ми е необходима добра динамика и добра скорост. Същевременно искам да съм сигурен в доброто пътно поведение на автомобила, особено при зимни условия. ...
                        WJ с V8 ще осигурява предостатъчно комфорт, динамика и скорост. Това, дето бил возел твърдо, ми се видя доста странно изказване, при положение, че една от доста често дискутираните по Джипските форуми теми е как да се втвърди окачването.
                        Проблемът, както и с повечето коли на старо, ще е да се намери читав екземпляр, който няма да иска наливане на повечко пари за да се вкара в кондиция.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами аз имах П38 но дизел,и Гранд 5.2.Поведението на пътя и извън него,(не говоря за динамика),на мен лично П38 по ми хареса.На сняг,високи скорости и там всичко що си описал нямаш никакви грижи и с двата.Просто покарай и двата модела и който по ти хареса и е в по добро състояние взимай.

Коментар

Колегата който ти казва за Паджерото е много прав между другото.
                            Возих се на такава Джипка по ниЩо не отстъпва на другите, направила са Я мнОГО добре, колкото и да съм фен на Рейнджа, Мистубишито повече си заслужава.
                            Рейнджа след 2002 год даде много проблеми по електрониката а това не е никък евтино и затова не ги предпочитат.
                            До 2001 год пък проблема е въздушното окачване, което постоянно неще се разваляше и е мнОГО скъпо също, някой са ги преправели на пружини и вече нямат грижи, но пък тогава се губи удоволствието което никък не е малко.
                            Но както и да е мисълта ми беше не си заслужава толкова пари да дадеш за стария Рейндж при положение че можеш наистина да си купиш хубав джиП друга марка.
                            Погледни Nissan Patrol след 1999год мен много ми харесва и е доста по добре и от Pajero влиза точно в бюджета който си предвидил, дизеловият агрегат дори е много добър.
                            Относно че не е за всеки ден в града, просто са големи коли а градовете в България не са с големи улици, тъкмо намереш място да паркираш а видиш ли не влиза и така, другото е че ако е с ръчни скорости не е голямо удоволствие да ръчкаш тоз голям джип на всяко кръстовище 1,2 и т.н. но почти всеки с джип има и 2ра кола то това е ясно да не се лъжем, едно е 6,5/100 с голямото комби друго е 13/100 с джипа в града за нафта става въпрос.

Коментар

Колегата който ти казва за Паджерото е много прав между другото.
                              Возих се на такава Джипка по ниЩо не отстъпва на другите, направила са Я мнОГО добре, колкото и да съм фен на Рейнджа, Мистубишито повече си заслужава...
                              Мицубишито би могло да бъде по-практичния избор, но да си заслужава повече... Зависи. Все още не е измислено Паджеро, което да се доближава до возията на Рейндж Ровър.

... До 2001 год пък проблема е въздушното окачване, което постоянно неще се разваляше и е мнОГО скъпо също, някой са ги преправели на пружини и вече нямат грижи, но пък тогава се губи удоволствието което никък не е малко...
                              Малко приказки от 1001 нощ... Скъпо е било през 2001-ва и 2002-ра година. 60 лири на възглавница скъпо ли ти е?

но почти всеки с джип има и 2ра кола то това е ясно да не се лъжем, едно е 6,5/100 с голямото комби друго е 13/100 с джипа в града за нафта става въпрос.
                              Кое голямо комби, дизел ще даде 6.5/100 в София? Интересно ми е...

Не убеждавам никой в нищо, но сравняваме ябълки и лимони. И Рейджа и джипа и Паджерото си имат + и -, кои повече, кои по-малко...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X