Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser от Англия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota Land Cruiser от Англия?

Това двигател 1KZ-T ли е?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqMOKiME31HVijwBBOGhRiwhJw~~_3.JPG
Прегледи:1
Размер:98.6 КБ
ID:5290980
    Ако дадеш на някого една риба - ще го нахраниш за един ден, ако го научиш да лови риба - ще се отървеш от него за целият уикенд!

Коментар

Ако ще е ЛК 90-1KZ ,гледай да е от 2000 г нагоре.80-ката е наистина един от най-прекрасните джипове ,но наистина е крайно рядък модел,а и много трудно се намира такъв, отглеждан по правилния начин.Иначе 70-тките също са добри,но и те са но годинки...

Коментар

Първоначално публикуван от dinev123 Преглед на мнение
        Ако ще е ЛК 90-1KZ ,гледай да е от 2000 г нагоре.80-ката е наистина един от най-прекрасните джипове ,но наистина е крайно рядък модел,а и много трудно се намира такъв, отглеждан по правилния начин.Иначе 70-тките също са добри,но и те са но годинки...
        За 1KZ-T(E) 2000 и 2001-ва години са последните така или иначе, но наистина казват, че тогава проблемите с главата са отстранени или поне по-редки. Мен не биха ме притеснили и по-стари екземпляри. Глави има всякакви, на всякакви (добри) цени. А дали ще сменя глава при 1KZ или дюзи при 1KD (ТЛК 120) разлика особена няма...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Няма да ти е смешно, ако трябва да теглиш ремарке 2 тона от Игуменица до Солун с 15 год. 90- сетка. Примерно.
          Темата в началото предполагаше теглене на ремарке от Англия до Гърция. Затова и казах "не става за влекач", "взимай 4,2"
          Какво против имате?
          Случайно се запознах с един Софиянец който дърпаше платформа за 2 автомобила с обща маса 3500 кг,именно с 90 ка дълга база.Та той ми спомена че от 2 години транспортира коли от Австрия-БГ и не е имал никакви проблеми.Все пак зависи от състоянието и подръжката.Не мисля че 300Н/м мотор не става за дърпане,просто трябва да се обърне допълнително внимание на охладителната система.
          8777203908

Коментар

След като ме вкарахте в правият път по въпроса какъв джип да си взема за БГ, от три месеца търся Ландкрузър 80. Мисля че намерих нещо подходящо. Тази кола има нов радиатор, 4 нови диска на колелата, няколко нови неща по двигателя които не разбирам но са с нови лъскави капаци - вижте на снимките. Има нов агренажен ремък.Целият аспух е неръждаем. Всички копчета работят. Запали студена от раз като бензинова. Върви тихо и плавно и поддържа 70 мили без проблем.
            На 190 000 км е. Собственика е автомобилен инженер ( представител на Харли Деивидсон в Англия) и е направил основен ремонт преди да отиде до Испания с нея това лято. Каза че е сменял маслото на всеки 2500 мили.
            Показвам снимки за да видите дали нещо не е на ред. Под колата имаше мазно петно. Важно лие и как да проверя дали не тече от опасно място.
            Собственика се кълне че на магистрала с 60-70 мили в час гори 8.8 на сто.
            Какво мислите за колата? Да я взема ли?

Име:01.jpg
Размер:127.9 КБ
ID:5303719 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02.jpg
Размер:126.3 КБ
ID:5303734Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03.jpg
Размер:129.1 КБ
ID:5303720

Име:04.jpg
Размер:130.7 КБ
ID:5303721 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05.jpg
Размер:111.8 КБ
ID:5303722 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05A.jpg
Размер:122.8 КБ
ID:5303723 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06.jpg
Размер:77.1 КБ
ID:5303733 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07.jpg
Размер:109.6 КБ
ID:5303724

Име:09.jpg
Размер:135.9 КБ
ID:5303725 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.jpg
Размер:144.3 КБ
ID:5303735 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11.jpg
Размер:311.6 КБ
ID:5303726

Име:12.jpg
Размер:113.9 КБ
ID:5303727 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5303728 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14.jpg
Размер:85.0 КБ
ID:5303729 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:16.jpg
Размер:75.4 КБ
ID:5303730 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17.jpg
Размер:96.6 КБ
ID:5303731 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19.jpg
Размер:96.7 КБ
ID:5303732
            Ако дадеш на някого една риба - ще го нахраниш за един ден, ако го научиш да лови риба - ще се отървеш от него за целият уикенд!

Коментар

За английския климат, колата е в много добро общо състояние. Петното е от антифриз, вероятно монтажа на новия радиатор е с недостатъци.Това за 8.8 литра на 100 километра, при 70 мили в час.....Не му ли расте носа ?
              Според мен си струва, аз бих я взел до 6000 паунда.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Бъкар1 Преглед на мнение
                ...
                На 190 000 км е...
                Това не го вярвам. Като цяло ресурса на всеки един детаил монтиран на тая кола е ненадминат и е много далеч от тая цифра. А тук гледам маса неща са сменяни.
                Освен ако са 190 хил. след "основен ремонт".

Коментар

С колко символа е VIN-а? Ако са по-малко от 17, значи е JDM, т.е. внос от Япония, а това означава, че километрите са реални.
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

...Изборът на 80 серия е правилен...
                    Вие наблюдавате тази модификация от три месеца,аз ги следя постоянно-слабост са ми.....
                    Екземплярът, който сте показали е произведен 90-93 година...видно от ръчната скоростна кутия,обикновения салон и т.н. .
                    Споменах ръчна скоростна кутия,здрава,/да се следи за шум на 5 предавка/,но далеч по удобна е автоматичната за този кораб...
                    С ръчната кутия е по-икономична,но комбинацията десен волан и ръчка , лишава от удоволствие при управление .../допълнително изморява/.
                    На външен вид изглежда много добре,но....бих обърнал внимание на следното:
                    -защо е правен основен ремонт и то точно какво е сменяно и поради каква причина....
                    -190 000 км. са смешно малко за този автомобил,/имам познати с над 500 000 км.,а лично моя е на 255 000 мили .../.
                    -документи за извършения ремонт-от кого е извършен,къде,какво точно,какви части са вложени,....един представител на Харли,едва ли е ремонтирал в гаражна работилница и без документи....
                    -спирачните дискове са консуматив,в Англия не са скъпи,но обърни внимание на спирачните апарати,при износени дискове,те работят със силно извадени бутала и често блокират....апаратите са скъпи..../ако се наложи смяна, разбира се/.
                    -Причината за смяна на радиатора е най-вече КОРОЗИЯ...
                    -Това ме насочва и за причината за ремонта-ПРЕГРЯВАНЕ....
                    -Неръждаемата изпускателна система е нещо обичайно за автомобилите в Англия,/скъпа е/, но без изправна такава,е немислимо минаването на технически преглед/МОТ/,ежегодно....
                    -Тази кола има корозия по шасито....обърни внимание на черните следи по маншона на амортисьора.../ШАСИТО Е ОБРАБОТВАНО/.
                    -амортисьорите са сменявани-или поне са им изгнили шапките....
                    -като казах КОРОЗИЯ-гледай добре задния мост,/Тойотата е с 3 блокажа/,и обикновено страда този на задния мост,а цената му е от порядъка на около 450 паунда...
                    -прегледай климатика....
                    -петното е смущаващо....от каквото и да е....
                    .....Толкова за сега с гадаенето по снимки.....
                    Не ангажирам никого с мнението си....
                    Аз лично бих се насочил към автомобил произведен 96-97 година....
                    Не бързай...гледай добре....
                    ...Успех...
                    На бой отиват само старците!

Коментар

Много съм ви благодарен за вещите съвети.
                      Възнамерявам да послушам господин Конов.
                      Търсенето продължава!

Коментар

Отказах се да търся ландкрузър 80!
                        За сумата от 8000 лева с която разполагам няма нищо в добро състояние.
                        Понеже се заклех че без джип повече в Гърция няма да стъпя за риба след като не можах да стигна с голфа до едни места със страхотен лаврак през Юни, заради пустото търсене на 80-ца пропуснах чудесният есенен сезон на Бяло море!
                        Реших че повече няма да чакам късмет под круша и възнамерявам да си купя Нисан Терано 2.7л дизел от 2000г ръчен.

Име:CE52ORV.jpg
Размер:19.6 КБ
ID:5307794

Имам нужда от съвет.
                        Тераното е с износени гуми. Какви гуми да купя от БГ? Тук в Англия не ползваме зимни гуми. В БГ ще трябва ли да взимам летни и зимни гуми за Тераното, или има за всички сезони.
                        Възнамерявам да отида до Гърция през Януари и може да се наложи да карам по много стръмни заледени планински пътища - който е минавал през Златоградското КПП знае какъв е пътя.
                        Какъв модел да взема и колко ще ми струват?
                        Не мисля да взимам специални гуми за офроуд тьй като ще карам по черни пътища и пясъчни плажове в най-екстремният случай. Греша ли?
                        Ще съм благодарен за всеки съвет!

Коментар

Тераното е с износени гуми. Какви гуми да купя от БГ? !
                          Според мен вземи АТ гуми!За цена ще трябва да кажеш размера и предполагам,че някой колега ще откликне!
                          Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

И си ги купи от UK , цените са доста по ниски .

Коментар

Отказах се да търся ландкрузър 80!
                              За сумата от 8000 лева с която разполагам няма нищо в добро състояние.
                              Понеже се заклех че без джип повече в Гърция няма да стъпя за риба след като не можах да стигна с голфа до едни места със страхотен лаврак през Юни, заради пустото търсене на 80-ца пропуснах чудесният есенен сезон на Бяло море!
                              Реших че повече няма да чакам късмет под круша и възнамерявам да си купя Нисан Терано 2.7л дизел от 2000г ръчен.

[ATTACH=CONFIG]369321[/ATTACH]

Имам нужда от съвет.
                              Тераното е с износени гуми. Какви гуми да купя от БГ? Тук в Англия не ползваме зимни гуми. В БГ ще трябва ли да взимам летни и зимни гуми за Тераното, или има за всички сезони.
                              Възнамерявам да отида до Гърция през Януари и може да се наложи да карам по много стръмни заледени планински пътища - който е минавал през Златоградското КПП знае какъв е пътя.
                              Какъв модел да взема и колко ще ми струват?
                              Не мисля да взимам специални гуми за офроуд тьй като ще карам по черни пътища и пясъчни плажове в най-екстремният случай. Греша ли?
                              Ще съм благодарен за всеки съвет!
                              Вземи си AT-та. Моя фаворит е GoodYear DuraTrack.

Като за начало сложи му полусинтетика масло, а после мини на пълна, 5W40. Лично карам същото с Motul.
                              Смени му всичките масла по скорости, раздатка и дифове. Отзад му сложи пълна синтетика 75W140 за LSD.
                              Маслен филтър взимай оригинален, ако има от къде. Качва масло на порядък по-бързо от няколкото други марки, които съм ползвал.
                              Смени му термостата с 82 градусов (предполагам към момента е с 88 ), промий го и му сипи G12+ антифриз.
                              От ляво, под всмукателния колектор може да сълзи леко масло. Не е проблем. Оправията е да се постегнат двете тапи на масления охладител. Що-годе някакъв достъп до тях има като махнеш гумата откъм колелото.
                              Можеш да му свалиш интеркулера и да го промиеш.
                              Ако сменяш биалетки и шарнири, взимай оригинални, особено биалетките.
                              Виж за луфтове в предните главини и ги обери.
                              Типичен проблем е че понякога се губят показанията на дисплея при уредите, на екземплярите след 2000г. Не че има голяма надежда, но все пак питай местния английски дилър на NISSAN дали не може да се смени таблото. Имало е акция по безплатна подмяна някога.
                              Смени спирачна течност на спирачки и съединител. Виж състоянието на маркуча между помпата и цилиндърчето на съединителя.
                              Смени въздушен и горивни филтри, както и тоя на климатика.
                              Провери състоянието на амортисьорите, особено предните.
                              Смени двата големи ремъка поне. Става и без махане на радиатор. Ролката на малкия ремък на климатика може и да не сменяш, а може и да и смениш само лагера - сменяем е.

Това е, дето аз бих направил при покупка. О тук нататък - само газ до ламарината и нормалните за експлатацията на всеки автомобил консумативи.

Взел си машина, която, ако е в добро състояние, няма да ти направи проблем с двигател и трансмисия, освен ако наистина много се постараеш. А и в UK е пълно с части втора ръка за жълти стотинки - огромното предимство на точно тоя нисан пред малко или много аналогичната 90-ка.

Ако искаш, може и да му докараш едни 20-25 кончета отгоре с чипосване. Става през буксата и нищо не се разглобява. Не пуши и не прегрява след такава манипулация.

Ако имаш други въпроси - питай. Знам му и кътните зъби вече.

ПП: Ако сега купувах, щях да взема трилитров от последните. Върви осезаемо повече, а се и чипосва още по-осезаемо повече. При все че моето е чипосано, една трилитрова дълга база ме направи сам да си говоря по магистралата. А следващото ми ще е тойота 95-ца с D-4D, и то точно заради хубавия двигател. Не че 2.7 е лош - напротив. От същото семейство е и същата концепция като вездесъщия 4.2 литров. Просто трилитровия е с по-добри параметри и като мощност, и като разход.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparkybg, благодаря за подробният съвет!
                                Тераното не е в Англия. Ще го взема от БГ с ляв волан. Няма как да мъкна гуми от Англия, къде да намеря GoodYear DuraTrack които препоръчваш в БГ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X