Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser от Англия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Toyota Land Cruiser от Англия?

OK! Got it!
    Ако дадеш на някого една риба - ще го нахраниш за един ден, ако го научиш да лови риба - ще се отървеш от него за целият уикенд!

Коментар

Re: Toyota Land Cruiser от Англия?

Аз в описаната ситуация бих си взел някакъв СУВ под наем, ще свърши идеална работа и ще излезе в пъти по-евтино и безпроблемно. Според мен няма смисъл от кола, която не се кара редовно. Отделно, като е стара, все ще има нещо да се пипне.

За 2-3 пътувания Златоград-Гърция, няма смисъл да се поддържа цял джип. Колите се скапват от стоене на едно място, а и фиксираните разходи са сравнително много.
      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: Toyota Land Cruiser от Англия?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
        Аз в описаната ситуация бих си взел някакъв СУВ под наем, ще свърши идеална работа и ще излезе в пъти по-евтино и безпроблемно...
        Мишо, тръгнеме ли в тая посока, ни джип, ни лодка ни трябва. В Гърция и лодки, и джипки под наем колкото щеш. Иска се само малко кинти. Но остава неудовлетворението на порасналото вече дете от липсата на собствени играчки.

Коментар

От: Re: Toyota Land Cruiser от Англия?

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
          Аз в описаната ситуация бих си взел някакъв СУВ под наем, ще свърши идеална работа и ще излезе в пъти по-евтино и безпроблемно. Според мен няма смисъл от кола, която не се кара редовно. Отделно, като е стара, все ще има нещо да се пипне.

За 2-3 пътувания Златоград-Гърция, няма смисъл да се поддържа цял джип. Колите се скапват от стоене на едно място, а и фиксираните разходи са сравнително много.
          Миналият месец на Ситония ходих със СУВ - Тауран. Всичко вървеше добре докато не се изля един як дъжд и през черните пътища рукнаха реки. С Таурана стигнахме до първата такава рекичка и докато се чудехме дали да рискуваме един Патрол къса база профуча покрай нас. Човека спря и предложи да ни изчака ако закъсаме като пресичаме да ни изтегли. Като видяхме колко му потънаха гумите във водата докато прекосяваше потока, и се върнахме. Не успях да отида до доста продуктивно на лаврак място.
          СУВ под наем за 3 години ще ми излелзе колкото един джип.
          Ландкрузера който ще взема ще се кара ежедневно от зетя във Варна (купуваме го заедно). Той отговаря за поддръжката на джипа, за чистенето на рибата и осигуряването на бирата :-)))
          Ако дадеш на някого една риба - ще го нахраниш за един ден, ако го научиш да лови риба - ще се отървеш от него за целият уикенд!

Коментар

Докторе, защо все пак не погледнеш за някое читаво Land Rover Discovery II? Има кой да го ремонтира във Варна, чарковете са на поносими цени, избора в Англия е голям и можеш да го купиш на прилична цена.
            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
            No wahalla.

Коментар

И аз това попитах по-горе в темата но никой не отговори как е Дискавърито спрямо ландкрузера.

Аз почти със сигурност ще взема Ландкрузер 2001 -2002 година, дизел с двигател Д4-Д за около 5-6 000 лири като тeзи

http://www.autotrader.co.uk/classifi...1500?logcode=p

http://www.autotrader.co.uk/classifi...1500?logcode=p

Има ли Дискавъри което ще ми върши по-добра или същата работа за по-малко пари?
              Тук се намират бензинови Дискавъри от 98 - 2000 година с ляв волан за около 5000 лири:

http://www.autotrader.co.uk/classifi.../lhd?logcode=p

http://www.autotrader.co.uk/classifi.../lhd?logcode=p

Коментар

Това са два различни модела на Дискавъри!
                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Re: От: Re: Toyota Land Cruiser от Англия?

Първоначално публикуван от Бъкар1 Преглед на мнение
                  Ландкрузера който ще взема ще се кара ежедневно от зетя във Варна (купуваме го заедно). Той отговаря за поддръжката на джипа, за чистенето на рибата и осигуряването на бирата :-)))
                  Важно уточнение, аз мислех, че колата няма да се кара в БГ

По принцип на Тойота Д4Д мотора има проблем с дюзите, който лесно може да прерастне в нужда от нов двигател. Само че незнам, дали точно тази версия(първата) дава този дефект. Но ако го има, по-добре версията със 125кс., хем е и по-евтина.

А за Диското нищо незнам Обаче това сивото (4.0 бензин) изключително много ми харесва.
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                    Това са два различни модела на Дискавъри!
                    Това ясно, ама как са в сравнение с Ландкрузерите които посочих?

Коментар

По- калпави, но по-евтини. Много по-евтини за подръжка втора употреба, но искат да се занимаваш. Според мен си заслужава. Но разни хора - разни идеали. Тойота по принцип не са разваля. Но само по принцип. Новите тойоти се чупят. Много. Поне тая дето я имаме вкъщи. За 90-95 не смея да давам мнеие. Но счупи ли се......сълзите ще са много. Щото и кинтите са много. Диско 2 има лична драма - елетрониката и то най-вече датчиците. Освен това...абе феновете на Диско са малско мазохисти. Ама знаем защо...

Коментар

Ако взема Диско кой модел и двигател да търся? Бензинов, бензин с газ или дизел?
                        Кое гори повече Ландкрузер дизел илки Диско(бензин и дизел)?
                        Чувал съм че дисцо бензин са по-добри от дизела.

Коментар

Има Диско 1 (произвежда се до 1998 г. - това от първия ти линк) и Диско 2 (това от втория ти линк - продизвежда се 1998-2003 г.). Второто според мен е по-добро, но като казах електрониката дава проблеми. За вида на двигателя не мога да кажа дали да вземеш бензин или дизел, защото почти нищо не знам за бензините. Дизелите са по един за всеки модел- 113 к.с. за Диско 1 и 140 к.с. за Диско 2. Много здрави двигатели. И сравнително икономични (да речем под 10 литра дизел извънградско е реално постижим без проблем). Скоростите и раздатките също са доста здрави. На Диско 1 понякога се чупят диференциалите и като цяло мостовете му са по-слаби от на Диско 2. В България има вече доста хора, които могат да обслужват Диско. Тук във форума също. За мен лично Диско 2 е най-красивия джип въобще, а Диско 1 е на второ мяско. После са всички останали. Но това разбира се е лично мнение. И още нещо. И двата са "фул тайм", но Диско 1 е с блокаж на раздатката, докато при Диско 2 блокажът не се среща често, а вместо това се ползва електрониката. Дали има блокаж се познава по малкото лостче за скоростите. Купетата са алуминиеви - което ги прави по-леки, съответно по-икономични. Понякога текат от люковете. Диско 2 се среща понякога с въздушно окачване на задния мост. По принцип е добра идея, но старо дава проблеми и често го сменят с обикновено окачване. Тунингът се доста по-евтин от на Патрол и на Тойота, но и доста ограничен. Например не може да слагаш много големи гуми, без да режеш тенекиите. Това от мен. Ако имаш още въпрос питай- тук има доста хора с Диско и ще ти помогнат.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                            Има Диско 1 (произвежда се до 1998 г. - това от първия ти линк) и Диско 2 (това от втория ти линк - продизвежда се 1998-2003 г.). Второто според мен е по-добро, но като казах електрониката дава проблеми. За вида на двигателя не мога да кажа дали да вземеш бензин или дизел, защото почти нищо не знам за бензините. Дизелите са по един за всеки модел- 113 к.с. за Диско 1 и 140 к.с. за Диско 2. Много здрави двигатели. И сравнително икономични (да речем под 10 литра дизел извънградско е реално постижим без проблем). Скоростите и раздатките също са доста здрави. На Диско 1 понякога се чупят диференциалите и като цяло мостовете му са по-слаби от на Диско 2. В България има вече доста хора, които могат да обслужват Диско. Тук във форума също. За мен лично Диско 2 е най-красивия джип въобще, а Диско 1 е на второ мяско. После са всички останали. Но това разбира се е лично мнение. И още нещо. И двата са "фул тайм", но Диско 1 е с блокаж на раздатката, докато при Диско 2 блокажът не се среща често, а вместо това се ползва електрониката. Дали има блокаж се познава по малкото лостче за скоростите. Купетата са алуминиеви - което ги прави по-леки, съответно по-икономични. Понякога текат от люковете. Диско 2 се среща понякога с въздушно окачване на задния мост. По принцип е добра идея, но старо дава проблеми и често го сменят с обикновено окачване. Тунингът се доста по-евтин от на Патрол и на Тойота, но и доста ограничен. Например не може да слагаш много големи гуми, без да режеш тенекиите. Това от мен. Ако имаш още въпрос питай- тук има доста хора с Диско и ще ти помогнат.
                            Благодаря за изчерпателният отговор!
                            Какво ще кажеш за това диско2 което се продава на близо до нас? Да отида ли да го пробвам?
                            Мога да си го взема да си го карам в Англия за риба ако гори 10/100.
                            Обърни внимание на цената!

http://www.autotrader.co.uk/classifi...ge/1?logcode=p

Коментар

4-Runner с 1KZ-T е сравнително безпроблемен СУВ. Имай го в предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                4-Runner с 1KZ-T е сравнително безпроблемен СУВ. Имай го в предвид.
                                Благодаря!
                                Колоко литра е двигателя?
                                Този такъв ли е?

http://www.autotrader.co.uk/classifi...ge/1?logcode=p

Тук в Английският Автотрейдър не дават инфо за двигателя на 4рънъра. Toyota Hilux същтата лие като 4рънъра, че се среща по-често?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X