Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2.5 DSE vs Disocovery 300tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Range Rover 2.5 DSE vs Disocovery 300tdi

Еми именно в комплектацията. Иначе го има - преди малко гледах 2 в Аутоскаут24 под 3000 евро. Като и да е. Беше просто допълнителна опция.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Еми именно в комплектацията. Иначе го има - преди малко гледах 2 в Аутоскаут24 под 3000 евро. Като и да е. Беше просто допълнителна опция.
      Повечето, което този Рейндж би могъл да има над едно Дискавъри 300тди топ комплектация е единствено въздуха отзад, което при такъв автомобил (като поколение и т.н.) според мен по-добре да се избегне. Иначе, такъв Рейндж от фенска гледна точка е по-ценен, защото е и по-рядък.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Прав си, макар и да съм виждал такива в отлично състояние.
        Но пък и Диско 300тди съвсем не е машина за комфорт по асвалта, съгласете се. Ей така от пазара. За да стане, ще трябва да се понакупят и посменят едни неща и пак няма да даде този комфорт, който ще получиш от P38.

Затова, човека който пита трябва да си изясни ясно за себе си следното:

Ако фокуса е комфорт и возия на асвалт, по магистрала/ в града и т.н., с малко извън пътя --> P38.
        Ако фокуса е върху механично проста машина, която може да се подготви сериозно за офроуд, но която предоставя скромни на пътя преимущества като комфорт и бързина - тогава Диско 300тди.
        Няма спор, че Р 38 е по-комфортен, ама човека не иска да виси и в сервизи. И като сметнеш, че и мотора прави ядове и то сравнително често и скъпо............кво прайм?
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Купуваш си едно Диско или два Рейнджа.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Диско 300 с климатик - 97-98 г.

Коментар

Като говорим за комфорт и каране по асфалт, трябва да имаме в предвид, че все пак джипа ще се кара в България, където понятието хубав път е доста рядко. Просто с машината която взема не искам да ми пука дали карам по кърпена магистрала, чакъл, дупки, рязан път в ремонт и т.н...
              Относно 30-40 см сняг и 20-30 см кал - отбелязах това като критерии, тъй като имаме в семейството едно чероки 2.1 тд с АТ гуми без каквито и да е други модификации и ги няма за нищо нито снега нито калта. Ще кажете, ти знаеш ли колко са тези сантиметри които споменаваш - сняг малко под долната част на фаровете и кал малко над средата на джантите... както и да е. Много се колебаех за чероки, но ми идва малко дървено вътре, а и е шумно на дълъг път (предполагам една от причините са гумите). Ако трябва да избирам между чуплива комфортна кола и не толкова комфортна но здрава, бих избрал 100 пъти здравата с по малкото комфорт, което в случая се оказва Диското. Учудвам се като чета мнения, че мотора бил смотан. Масово в темите за П38 се говори за въздушното като основен проблем, тук там електроника и съвсем рядко проблемен топъл старт, който пък се оправял за сума от 30-40 лв. Да, не мога да скрия че съм чел и за кривене на глави, прегряване и т.н. но никога не ми се е набивало като основен проблем точно това.

Като цяло взимам да изчиствам донякъде отговора на въпроса ми. Нека да отбележа друго което може да има значение - като говоря повече извънградско, не гоня скорости, ще се кара не повече от 100-110 по магистралите, 90 по другите пътища и не повече от 50 в населените места. Няма да има пържилки, изпреварваници и т.н, което от своя страна ме навежда на мисълта да питам при такива скорости какъв разход дават двете машини? Идеята е да взема машина която няма да ме остави на пътя, на която мога да разчитам, която няма да бърка в джоба чак до коляното и която ще ми е приятно и удобно да карам, не да ми бучи по пътя или да трака таблото по чакъла

Коментар

За тия пари, дето ги казва човека, за какъв Р38 говорим?!! При това да не виси в сервиза всяка седмица.Според мен Диското е по- подходящо.
                Последно редактирано от babuka; 04-06-11, 19:38. Причина: добавяне
                Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                0886030780

Коментар

Щом няма да го гониш, разхода ще е между 9 и 11 нафта.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Щом няма да го гониш, разхода ще е между 9 и 11 нафта.
                    Абсолютно вярно,ама при изкачване !!!Следва смях и реклама! Поздрави!

Коментар

Това не го схванах.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Това не го схванах.
                        Не се заяждам 7/100 извънградско ! Градско не засичам в София е на моточасове .

Коментар

И аз съм чувал за такъв разход, ама не вярвах.

Коментар

7 със п38 е невъзможно.готов съм на вързано.от софия до морето примерно.
                            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Ама не говорим ли за Диското?

Коментар

Въпроса от 21-ви пост е за п38.
                                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X