Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2.5 DSE vs Disocovery 300tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover 2.5 DSE vs Disocovery 300tdi

Здравейте колеги!

Чета форума от дълго време, и ето че дойде време и аз да се обзаведа с 4х4. Моделите на които съм се спрял са тези 2та модела:
    LR Range Rover 2.5 беемвейския дизел и LR Discovery 300tdi.

Изчетох и 2те основни теми с минуси и плюсове на двата автомобила и въпреки това не мога да взема решение. Затова реших да пусна тема в която ще споделя за какво ще се ползва автомобила, за да може по вещите във форума да изтъкнат плюсовете на единия от двата модела пред другия в зависимост от това как ще се ползва колата.

Та предназначението ще е предимно извънградско. В града също трябва да ми е удобен, тъй като ще се кара и из града в 30% от времето. Също така ходя по 4/5 пъти в месеца за риба, а имам и куче което чат пат ще возя с мен. Но това не означава, че искам кърски автомобил. Все пак смятам да взимам кола която да карам всеки ден и да е сравнително комфортна за по дълги преходи. Не държа на високи скорости или бързо ускорение. Ще се навъртат около 10 до 15 хиляди км на година. Ако е RR най-вероятно ще се чипосва за по приемлив разход, а ако е Disco, ще се държи така както си е. Относно офроуд качествата на автомобила който търся - няма да го вкарвам в големи изпитания, но държа зимата при 30-40 см сняг или пък есента в 20-30 см кал, да не се чуди какво да прави. Въпреки всичките тези изисквания, едно от най-важните неща на които държа е, колата да не виси през седмица в сервиза. Да разбирам, че това зависи от конкретната бройка и поддръжката на автомобила, но все пак искам да го отбележа. Цената която мога да си позволя е около 6000 лв.

Та колеги какво бихте ме посъветвали в този случай?

От: Range Rover 2.5 DSE vs Disocovery 300tdi

Диското.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Рейнджа си е SUV (имам предвид екстрите) и като такъв предлага повече комфорт.
      Диското си е по-горско ориентирано.
      Но ако те кефи дизайна на Диското и екстрите вътре са ти достатъчни - вземи него
      И двете покриват всички останали твой изисквания

И да не забравиш после да се похвалиш
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Диското
        Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Диското.
          И аз така виж ми подписа!! Но ако ще ползваш гараж да не стане така че от долу влиза а от горе не може.Диското е доста по високо.При мен така се получи !

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
            И аз така виж ми подписа!! Но ако ще ползваш гараж да не стане така че от долу влиза а от горе не може.Диското е доста по високо.При мен така се получи !
            И при мен не влизаше, ама аз съм упорит. Съборих го и направих нов.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Живея в къща. Вратата на гаража е над 2.10см, а диското е 1.98 тъй че няма грижи за това

Коментар

Много ми е интересно в тези теми как някой пита какво да си купи... Ако пита за здравина или технически въпрос, си има достатъчно теми за дооооста джипове. Къде остава субективния и понякога нелогичен фактор - ами ще си купя това не защото е здраво и гори малко и тн. А ЗАЩОТО МЕ КЕФИ. Сравнявате различни джипове! Как да ви кажа кое да си купите! Нали вие ще го карате... Немога да понеса такава отговорност

Коментар

Диско.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Диското...?
                    Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Категорично Рейнджа.
                      Като гледам приоритетите са ти предимно асфалт, говориш за офроуд без да имаш понятие от това (не се засягай). 30-40см сняг и 20-30см кал са предизвикателноство за кой и да е добре подготвен джип, нито Дискавърито, нито Рейнджа ще се справят с това в stock комплектация. А надали ще ги обуеш с кални 32"-ки гуми и все още ще гониш комфорта на асвалт и в града.
                      Замисли се.

Коментар

Рейнджа с БМВ мотор не е особено за препоръчване. Особено пък ако го е карал някой със състезателен дух или идва от италийските земи, а в случая ще са вероятно и двете...
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                          Рейнджа с БМВ мотор не е особено за препоръчване. Особено пък ако го е карал някой със състезателен дух или идва от италийските земи, а в случая ще са вероятно и двете...
                          Прав си, макар и да съм виждал такива в отлично състояние.
                          Но пък и Диско 300тди съвсем не е машина за комфорт по асвалта, съгласете се. Ей така от пазара. За да стане, ще трябва да се понакупят и посменят едни неща и пак няма да даде този комфорт, който ще получиш от P38.

Затова, човека който пита трябва да си изясни ясно за себе си следното:

Ако фокуса е комфорт и возия на асвалт, по магистрала/ в града и т.н., с малко извън пътя --> P38.
                          Ако фокуса е върху механично проста машина, която може да се подготви сериозно за офроуд, но която предоставя скромни на пътя преимущества като комфорт и бързина - тогава Диско 300тди.

Коментар

А защо не РР като на Златев? Вярно, относително рядко се среща, но все пак го има.
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                              А защо не РР като на Златев? Вярно, относително рядко се среща, но все пак го има.
                              А каква е разликата между него и Диското, освен, че е рядък модел и като комплектация е по-богат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X