Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнения Feroza или Niva

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за мнения Feroza или Niva

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Няма никакъв проблем с нацелването на правилните. Избягваш китайските, ама тогава за 60 лева получаваш максимум две цилиндърчета. Пак е по-евтино, но не като в легендите за Нива.
    От един и същи магазин ги купувах, уж за оригинални. Знаеш магазина. Наскоро се премести с 200 метра. Смених ги със все накладките. Едната накладка се отлепи след около година. Като отворих, цилиндърчетата пак бяха протекли.

Със шарнирите - съшата работа.

А междувременно смених и спирачна помпа и серво. (същото смених и на предната лада)

После смених бензинова помпа.

Покрай чистачките и пръскалките им вече сме го дискутирали.

Разпадна се шофьорската седалка, и 200км карах, държейки се за волана.

Скапа се двуцевката.

Системата за спиране на бензина като си по инерция така и не успях да подкарам. Новото оригинално реле не работеше.

Скапа се термостата, а покрай него и тръбата от помпата до термостата - не беше сложено уплътнение въобще.

Протече радиатора.

Протекоха няколко водни съединения.

Малко преди да я купя, се беше запушило радиаторчето на парното.

Ръчната спирачка не заработи както трябва, докато не смених всичко от ръчката до накладките. Това 5 дена преди да я продам.

Има и още, ама няма сми. Това горе важи за всяка жигула и производните им. Конкретното е за самара. В разстояние на 2 години съм ги свършил тия неща. После се появиха дупки на разни места, и я продадох.

ПП: Скърцащите задни тампони така и не преборих, за целия експлоатационен период, в който беше при мен.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

леле Спарки .. това всичкото на оная самара ли? Като го чета ми се ще да се гръмна ....
      Георги Танев (0+)
      Land Rover Discovery 1 300 TDi
      Land Rover Club Bulgaria
      0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

От 4-те кандидата, 11 извънградско прави само Нива и то като я шпориш прекалено, другите са под 9. Това газ, а на бензин или особено нафта - числата са пропорционално надолу.
        Нещо си е объркал за КИА-та. Моита гори 11-13 извънградско. Говоря за обикновена газова не за инжекцион...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
          леле Спарки .. това всичкото на оная самара ли? Като го чета ми се ще да се гръмна ....
          Мдам.

Въпреки това си я обичах. Ама като я нападна ръждата, вече нямаше накъде.

...пък и няма за какво да се гърмиш. Просто Лада. Нищо неочаквано.

Ааа, смених и съединител, със все притискателен и огледален диск.

Към края на експлоатацията всичко беше като то завода. Само ръждата дето и беше в повече. А мърляча, на който я дадох да я кърпи, нищо не свърши.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А, да, забравих - Нива е много емоция. Едни я мразят, мразят, мразят - трагедия. Други я обичат и се кълнат в нея.

А тя си е обикновена рускиня - важното е да не си и първия, а който не бие - значи не обича.

Коментар

Но пък колко народ се изучи за автомонтьори, покрай руските недомислия!
              Така и не се научиха братушките, да правят качествена гума и пластмаса. Иначе в железата ги бива повече.

Коментар

А, да, забравих - Нива е много емоция. Едни я мразят, мразят, мразят - трагедия. Други я обичат и се кълнат в нея.

А тя си е обикновена рускиня - важното е да не си и първия, а който не бие - значи не обича.
                В десятката!

Коментар

За разхода всички ли сте съгласни,че извънградско на газ е под 10 на всички ? По тая логика бензин и дизел колко е ? Защо метана да е излишен ? А относно проходимостта все си мисля,че Ферозата води....или и 3-те са горе-долу еднакви ?
                  П.С. От нивата определено се отказах
                  П.С.С. Благодаря за коректните отговори

Коментар

Дизела при нормално каране е 7.5-8.5. В софето 10-10.5. Зимата е повече, ама според зависи.
                    Но кефа от дизела е най-забележим при офф. Въртящия момент е при много по-ниски обороти. Можеш да караш с 1-2км/ч и да остава достатъчно време за оглед на терена.
                    Излизам от подземния гараж, почти без газ. А на бавни е дзвер!

Коментар

Колега, ако с оправданието за лова, се излъжеш да сложиш кални гуми на която и да е от трите, такъв разход можеш спокойно да го забравиш.
                      А и със оригиналните гуми, под 9,5-10 извънградско, ще ти дава на бензин. На газ, силно се съмнявам.
                      Пак си премисли добре, за какво точно ти трябва джипка и какво мислиш да променяш по нея, включително гуми.
                      За проходимостта, тя е много относителна. В заводски вид, може би Нива, Фероза, Витара. След доработки, обикновено точно обратното.
                      Като концепция, може би окачването на Нивата е най-добре измислено. Пружини и двойни носачи отпред.
                      Макферсона на Витарата отпред, аз лично го приемам за недоразумение, що се отнася до здравина и качества извън пътя. Затова пък, три линка отзад е валиден и на пътя, и извън него.
                      Ферозата е по-странна. Ресорите отзад са добре за товаренето, но като возия е най-зле от трите. Торсионите отпред-спънати ходове и ограничена възможност за повдигане на предницата.
                      Изборът ти е между Витара и Фероза, според вкусовете ти и според това, за какво ще я ползваш и какво ще променяш по нея.

ПП: Кията, също е валиден избор според мен, но аз лично бих карал дизелова.
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ако трябва да сме честни си мислех да и сложа газ или метан, да я дигна до колкото може и някакви прилични гуми,но не кални, понеже не съм много мераклия да карам в гората. За тези "изисквания" най-подходяща е ...... оставям отговора на вас

Коментар

Първоначално публикуван от Цветан Иванов Преглед на мнение
                          За разхода всички ли сте съгласни,че извънградско на газ е под 10 на всички ?
                          Аз не съм Киа-та ми гори 11-13 газ извън града...

Коментар

За разхода всички ли сте съгласни,че извънградско на газ е под 10 на всички ? По тая логика бензин и дизел колко е ? Защо метана да е излишен ? А относно проходимостта все си мисля,че Ферозата води....или и 3-те са горе-долу еднакви ?
                            П.С. От нивата определено се отказах
                            П.С.С. Благодаря за коректните отговори
                            Зависи как си насториш газта и как караш. Ферозата със 120 и големи гуми клони към и над 10 бензин. Ако караш с 90-100 е под 10. Колко точно - не съм засичал. Значи, за същия вървеж, слагаш литър газ отгоре.

Коментар

Ако трябва да сме честни си мислех да и сложа газ или метан, да я дигна до колкото може и някакви прилични гуми,но не кални, понеже не съм много мераклия да карам в гората. За тези "изисквания" най-подходяща е ...... оставям отговора на вас
                              Колеги отговорете само на този въпрос и мисля, че изчерпахме темата

Коментар

........KIA.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X