Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнения Feroza или Niva

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за мнения Feroza или Niva

Колега, само едно ще напиша..Избери това което на теб ти харесва..Все пак всеки си хвали своето, аз глас няма да давам.. Защото ще е за нивата.. Но ти си знаеш най-добре Относно поддръжната нива, относно удобства и глезотии Ферозата... Чупила се всеки ден, тва са малко митологични предания, може би аз съм попаднал на някаква по хубава партида...- не знам..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Цветан Иванов Преглед на мнение
      Останах с впечетлението, че части за Фероза се намират доста трудно,а като се открият цената е солена... Актуално ли е или просто съм чел стари теми ?
      Средно трудно, и зависи какво. Троши се на порядък по-рядко от нива. А аз предпочитам да съм повече отгоре, отколкото отдолу. Сега може ниваджиите да ми се разсърдят, ама дори и на асфалта ферозата е на светлинни години. Витарата е вариант също, като в заводския си вариант е по-дбра на асфалта и по-зле в гората, сравнена със заводска фероза. С 200 кила е и по-лека, което знаяи и по-пъргава на пътя. По-комфортна също - отзад пружини срещу ресори. Но пък ферозата понася товарене, което витарата по-трудно би понесла. Говоря за заводки вариант. От там нагоре - всичко е според зависи кой колко е пипнал.

Личния ми избор би бил фероза, но съм притежател на такава и не съм обективен. За нивата обаче съм си напълно обективен - никога!

Ако фероза - гледай да е инжекцион. На карбураторните трудно се решават евентуални проблеми по карбуратора, защото е ужасно изчекнат, и части за него няма никакви.

Личния ми съвет - оглеждай се за витара и фероза едновременно. Каквото по-читаво намериш и което по ти легне на сърце - това купувай. И знай че сложиш ли гас или метан, с тоя формат джипка оставаш без багажник, който и без това далеч не е огромен , освен ако не жертваш поне едната задна седалка.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Останах с впечетлението, че части за Фероза се намират доста трудно,а като се открият цената е солена... Актуално ли е или просто съм чел стари теми ?
        Наистина е така, но в замяна Ферозата се троши в пъти по-малко. Иначе, части се намират. Аз поне, няма нещо, което да не съм намерил.
        Ако искаш да добиеш впечатление от първа ръка, просто залегни под една Нива, след това под една Фероза, и сам ще си направиш изводите.
        Погледни например долния носач на Нивата и този на Ферозата. На Втората всичко е с камионски размери.
        Имай предвид, че всеки джип си има недомислени неща.
        Успех!
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Я, каква интересна дискусия
          Щом си мислиш за Фероза и Нива, Витара просто се натрапва като нещо средно между двете. Към светата троица на евтиния и скромен офроуд напоследък успешно се вписва и Кия Спортидж, но за нея нямам свои наблюдения.

Първо съображение: и трите коли (Фероза, Витара, Нива) са абсолютно, фундаментално безсмислени на метан. Правилното гориво за тях е пропан-бутан. И на трите бутилката може да се монтира отдолу, освобождавайки скромния (пак на трите) багажник.

Чупене: зависи колко чупиш ти. Ако си внимателен и прилежен шофьор, Нива не е за теб - тя наистина потискащо често се чупи сама (особено нова от магазина!). Ако си небрежен вандал, караш като служебна и повечето повреди са твое дело - Нива. Частите са евтини и достъпни, ремонтите са прости. Витара е средното положение, Фероза е на другия край на картинката - частите са редки и скъпи, но най-рядко се чупи без повод.

И трите ръждясват свирепо - Нива още от магазина, но Фероза и Витара я настигат за 10-ината години, на които обикновено се внасят.

Нива харчи около 20% повече от другите две (при равни условия), пак с толкова е и по-тромава, екземплярите от преди 2000г вият гадно при скорост над 60км/ч. Всичко това е цената на фултайм-трансмисията, която според някои е по-удобна за шофиране, а може и някои полезни неща. Фероза има и недодялана фултайм версия, която май е сбор от недостатъците на нормалната фултайм (Нива) и парт-тайм (Витара и повечето Ферози).

Коментар

Загледай и нещо такова. Това конкретно не се продава.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 009.jpg
Прегледи:15
Размер:258.0 КБ
ID:5279251

Коментар

Аз имам лични наблюдения над две Ферози (и двете набор 91). Почти нямат ръжда. Части за Фероза вече взеха да се намират.
              Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Нещата все повече почват да ми се избистрят Киа-та определено има предимство в обема,но не ми се струва много подходяща за нещо по-гадно от нормален черен път. Но пък на нея би и лепнал метан-а.... разхода на газ на джипките междуградско е 10-11 л ?

Коментар

И на кията метанът е безсмислен (пропуснах да отбележа), а за нещо много повече от нормален черен път и другите три не стават, поне в оригинален вид. Ако потънеш в спиралата "гуми/повдигане/изрязване/брони/лебедки" - там е друг свят и друго обсъждане.

От 4-те кандидата, 11 извънградско прави само Нива и то като я шпориш прекалено, другите са под 9. Това газ, а на бензин или особено нафта - числата са пропорционално надолу.

Ако искаш нещо да те вози съвсем без пари - вземи си лека кола и я метанизирай.

Коментар

Ясене, за ръждата много бъркаш. Със сигурност няма фероза на по-малко от 12-13 години. Мойта е на 22. Като намериш 22 годишна нива с ръжда, колкото има по мойта, при това нищо по ламарините и да не е пипвано от завода насам, бих се съгласил че трите джипки гният еднакво.

С другото съм съгласен.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Ясене, за ръждата много бъркаш. Със сигурност няма фероза на по-малко от 12-13 години. Мойта е на 22. Като намериш 22 годишна нива с ръжда, колкото има по мойта, при това нищо по ламарините и да не е пипвано от завода насам, бих се съгласил че трите джипки гният еднакво.

С другото съм съгласен.
                      Ще намеря, но е рядкост. Почти като при Фероза. Отделно, че при Фероза и Витара, подло гние рамата, дори и ламарините да правят поведение.

Коментар

За ръждата и Кията: моята е на 11г. и черпя всеки, който открие грам ръжда.
                        Където и да е.

Коментар

Да ,правилно си чул.Не стига че ги няма в наличност ,ами за едно задно спирачно цичиндълче ми искат 61 лева.За 61 лева на Нивата ще сменя и цилиндърчета,челюсти и жило на ръчна.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Нива за лов може да си вземеш, в случай че няма къде да си гледаш кучето.
                            Ако не е много дребно може и да не избяга от нея.
                            За каране, обаче Фероза.
                            Не бих си взел нито едното, но понеже познавам и двете си позволявам да давам акъл.
                            Нивата ще превърне излета ти в тиймбилдинг на тема "ловна дружинка ремонтира кола".
                            Ще споменаваш често великата толиатска майка.
                            Дори чисто хипотетично да не се чупи и да не вие, проходимостта и е наистина скромна.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                              .За 61 лева на Нивата ще сменя и цилиндърчета,челюсти и жило на ръчна.
                              Да де, ма пак ще си остане просто нива. До следващата смяна на цилиндърчета, примерно догодина. Тоя съм го ял, лично. Същото и с шарнири и прочие. Евтини, ама докато нацелиш правилните, излизат по-скъпи от другите, без въобще да вкарваме и труда в уравнението. А само махането на едни барабани отзад си е приключение.

Коментар

Няма никакъв проблем с нацелването на правилните. Избягваш китайските, ама тогава за 60 лева получаваш максимум две цилиндърчета. Пак е по-евтино, но не като в легендите за Нива.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X