Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.
Свий
X
-
От: Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеМоже градски,ама няма да спестя нищо от ГО,данък пък и тая кубатура няма ли да прави бензиновъртеж в танк-а.Пък като се счупи....едни цифри,цифри.,но не е много а на газ е направо прилично.Частите незнам,не съм купувал но като чета тук не са скъпи ,е има леки изключения. Няма да ти откажа кръгче ако решиш да го пробваш, само кажи в един град сме .Не те навивам за точно такъв,но имаш възможност да го изпробваш,да предцениш и да решиш коя е твоята кола.Има и много по добри решения
.
Последно редактирано от weezy; 27-01-11, 08:04.
Коментар
-
Никман - хубава ти е Витарката колега.
Да си я караш със здраве!
А по темата.
И аз съм с много коли по тази причина - няма универсална.
За града карам сивик автомат на метан.
Извън града еспейс 4х4 пак на метан.
В гората Самурай на нафта.
Ма сега понеже самурая се прави си ровя с едно старо, но желязно субару леоне.
Но ако трябва да имам само 1 кола избора ми би бил:
1. Субару Форестър задължително газифициран, защото дизелите са още нови и скъпи.
При бензиновите модели има моооого голям избор от към двигатели като мощност.
2. Дълга Витара или дълга Киа, макар че за града си е тегаво.
Това е от мен.
Аз съм се спрял на моя си вариант, защото мога да си го позволя /все още/.
Поздрави!VITARA, SAMURAI
FIAT PANDA 4x4 CABRIO
RENAULT ESPACE QUADRA
...и едно сивикче за града...
Коментар
-
Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнениеГО миналата година беше около 200 лв.,сега незнам до август ми е,данък-пак толкова,за бензина зависи от номера на обувката,но не е много а на газ е направо прилично.Частите незнам,не съм купувал но като чета тук не са скъпи ,е има леки изключения. Няма да ти откажа кръгче ако решиш да го пробваш, само кажи в един град сме .Не те навивам за точно такъв,но имаш възможност да го изпробваш,да предцениш и да решиш коя е твоята кола.Има и много по добри решения
.
МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Колега Михов, както можешда видиш и от моята тема тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=109800 такова животно няма, но има модели, които се доближават малко или много:
- Субару Форестър 1 или 2 на газ(този модел е след 2004 и не знам дали ще ти даде сърце да го дереш в гората по време на лов)
- Дискавъри 1 2.5 Tdi 300 (на който все повече почвам да се навивам)
Въпроса е, че рано или късно осъзнаваш, че просто няма такова хибридно нещо дето да съчетава всички критерии накуп и нещата опират до това кой компромис ще направиш - цената, разхода, проходимостта, комфорта, подръжката или нещо друго.Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнениеКолега Михов, както можешда видиш и от моята тема тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=109800 такова животно няма, но има модели, които се доближават малко или много:
- Субару Форестър 1 или 2 на газ(този модел е след 2004 и не знам дали ще ти даде сърце да го дереш в гората по време на лов)
- Дискавъри 1 2.5 Tdi 300 (на който все повече почвам да се навивам)
Въпроса е, че рано или късно осъзнаваш, че просто няма такова хибридно нещо дето да съчетава всички критерии накуп и нещата опират до това кой компромис ще направиш - цената, разхода, проходимостта, комфорта, подръжката или нещо друго.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Определено ще следя с интерес какво ще избереш, т.к. и аз съм на същия хал, пък и на почти същия избор...да спестявам, докато не събера за наистина нещо рационално и практично навсякъде. Да речем Тойота Хай-лукс от новите с климатик (не за друго,ама няма климатик на старите).
Ако пък ти се увлечеш твърде много в пестенето вземай едно такова и няма да съжалявашАко няма къде да отидеш, ела на себе си!
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]294344[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]294345[/ATTACH]Оригиналните са си-естествена кожа.Модела изглежда като платняните,ама мисля има някаква разлика.Може субективно да е
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениевсеки си седнал на камбанарийката и си ...О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Трамвая, разбира се. Линиите са радиални - возят практически навсякъде.
А ако живеех на село - щеше да е АТВ 4х4. И не боледува като коня, и каруца влачи, и не иска билети.
Ако в равнината - сигурно щеше да е цял УАЗ, но аз не обичам полето. Повече морето, или планината.
Коментар
-
За такива цели са измислени вановете и комбитата.Аз съм малко пристрастен към опелите.Имам Вектра б комби ,карал съм доста Зафира 2.2DTL , Шаран 1.9 TDI , Тоуаран.Всичките с много нисък разход ,поддръжка и уникална здравина като изключвам Тоуарана той е икономичен но не и здрав.А иначе аз съм я намерил вярната комбинация- комби ,джип и мотор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнениеАз съм се спрял на това[ATTACH=CONFIG]294336[/ATTACH]
Дълго 4,10м.Тежи малко над 1200кг.Данъка му малко-30лв(96-97кс),застраховката също(1600куб),4+1 места,багажника ме устройва,като паднат седалките-супер,има си и теглич дори. Сравнително комфортно,добре проходимо,маневрено,не вози зле и не уморява на дълъг път.Части има и са евтини.Гори прилично и лесно се газифицира.
Става и за в гората и за пред кафето.
Не е най-добро за всяка от целите,но мисля,че е много добър...компромис,а тук търсим рационала и универсала
Колата минава навсякъде (имал съм и LR Discovery и знам откъде може да минава една кола), със 100 лв. ме "води" до морето и ме връща обратно (на газ), не ми се е случвало да не успея да си транспортирам нещо с нея, в това число и един хладилник (в КЪСАТА база!!!), данъкът ми е 13,00 лв. (Лом)!!! Ангренажен ремък с ролка ми излезе 45,00 лв., всеки знае колко струват 15 инчовите гуми. А за части втора употреба съм сигурен, че ако сляза в градинката пред блока с една лопата, за не повече от 30 мин. все нещо ще излезе, дори и без металотърсач. За лятото има климатик, за зимата - яко парно. Направих компромис и се примирих с автоматик, ама като знам колко се хареса това на приятелката ми, всъщност съм доволен. Единствено ме е яд, че не си избрах версия с ABS - абсолютно всичко наистина важно щеше да е налице... Ама нищо, следващата ще има!
+5!Последно редактирано от The Namesake; 01-02-11, 20:22.088/при нужда от помощ, или компания за бира/7908759
Коментар
-
Драги колега Михов,
искаш да не те е срам от возилото, да е удобно за 5 души на дълъг път, да возиш дърва, и да ходиш на лов с него, да не харчи, да не се троши и да струва колко.. 5.000-6.000лв ?
Ако отидеш на лов с него 2-3 пъти вече ще те е срам от него защото ще стане на канче.
Ако вози удобно по магистралата, принципно не можеш да стигнеш до никъде за лов.
Ако трябва да харчи малко и да върви прилично с 5 души и багаж по магистралата значи е дизел с две задвижващи колела и много ново.
Ако е ново ще е скъпо, както вероятно и подръжката му и няма да ти даде сърце да му товариш дръвца.
С две думи, изискванията ти си противоречат по двойки и тройки...
Както ти каза колегата, отговора ти е VW Caravelle 4X4 или Sharan 4X4.
Предполагам че в крайна сметка или ще вземеш 2 коли, комби и щайга за гората или една и лова и дръвцата ще отпаднат.
Поздрави.
И успех!
Коментар
-
Yamaha Serow и дълга Витара.
Първото може да ходи в гората, из града, дори и извънградско, ако не бързаш. Гори много малко до 3/100 и не се чупи.
Витарата гори сравнително малко за джипка, може да се кара на същите места и гори от 8 нагоре. Може и да се товари, а ако има ремарке...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар