Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.

Рационално е това,което ти върши работа.Дори и да не е от най-икономичните,ще ти излезе по-изгодно,ако примерно пестиш от транспорт на нещо.Мой познат се вози с Транзита си нон стоп понеже редовно си носи стока от единия магазин в другия...Та всичко е според зависи.Но като функции тия пикапи л200,навара и подобни са най-универсални,мисля.

Коментар

Аз лично дълго се мъчих с отговора на въпроса- "универсално МПС", но засега съм се спрял на варианта една малка кола на газ за града и джип за дълъг път. Получават се данъци и застраховки двоино, но сметнах че джипа с разхода и поддръжката ако го мъча всеки ден по софийските улици по около 50 км ще ми струва пак толкова и се отказах да махам леката кола.Тук натежа и факта, че жената кара доста и за да запазя джипа по дълго време жив .........

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
        Аз лично дълго се мъчих с отговора на въпроса- "универсално МПС", но засега съм се спрял на варианта една малка кола на газ за града и джип за дълъг път. Получават се данъци и застраховки двоино, но сметнах че джипа с разхода и поддръжката ако го мъча всеки ден по софийските улици по около 50 км ще ми струва пак толкова и се отказах да махам леката кола.Тук натежа и факта, че жената кара доста и за да запазя джипа по дълго време жив .........
        Това според мен е най-рационално, но все пак са два автомобила.
        Въпроса е за едно МПС.

Коментар

Четейки мненията по тази толкова актуална тема си мисля, колко щастлив е бил прадядо ми с универсалната каруца - кабрио, 2х4х4, безконтактно запалване, няма данъци, евтина поддръжка ..., изобщо предимства безкрай.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Четейки мненията по тази толкова актуална тема си мисля, колко щастлив е бил прадядо ми с универсалната каруца - кабрио, 2х4х4, безконтактно запалване, няма данъци, евтина поддръжка ..., изобщо предимства безкрай.
            ...Нищо не гори, само си произвежда двигателите в 50% от случаите, шитбаг, всички възможни блокажи, алармата - болезнена, става на мотоциклет...
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              То нищо чудно да се върнем в тая ера с тези скъпи горива,данъци,екологии.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                +1. Но има един много сериозен недостатък - ежедневна поддръжка!

Коментар

Първоначално публикуван от v.kostov Преглед на мнение
                  +1
                  Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
                  Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Субару Аутбак 2.5 на газ с ръчни скорости, или Субару Баха. Газта е заради разхода че 4х4 си гори.
                    ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                    Е250 1998-продаден
                    Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от weezy Преглед на мнение
                      +1.Караш го без да ти се свиди,евтини са.
                      То и в нашия град задръсвания не стават.
                      Може градски,ама няма да спестя нищо от ГО,данък пък и тая кубатура няма ли да прави бензиновъртеж в танк-а.Пък като се счупи....едни цифри,цифри.
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Re: Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.

VW Caravelle Syncro 4x4 е колата. Комби, място за семейство, деца, за багаж. Става и за магистралата и за града и за извън пътя в повечето случай. Разход и данъци колкото на по-голяма кола. Това е универсала за мен, ако се касае само за ЕДНА кола в семейството за всякакви случай.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Caravelle_2.4_Diesel_syncro_1996.jpg
Прегледи:1
Размер:34.1 КБ
ID:5247162
                        Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

Коментар

От: Re: Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.

Първоначално публикуван от Yassen1978 Преглед на мнение
                          VW Caravelle Syncro 4x4 е колата. Комби, място за семейство, деца, за багаж. Става и за магистралата и за града и за извън пътя в повечето случай. Разход и данъци колкото на по-голяма кола. Това е универсала за мен, ако се касае само за ЕДНА кола в семейството за всякакви случай.

[ATTACH=CONFIG]294338[/ATTACH]
                          +1.Съгласен,но как ще ходя на лов и да си изхранвам семейството.

Коментар

Аз съм се спрял на товаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0032.jpg
Прегледи:6
Размер:119.0 КБ
ID:5247160
                            Дълго 4,10м.Тежи малко над 1200кг.Данъка му малко-30лв(96-97кс),застраховката също(1600куб),4+1 места,багажника ме устройва,като паднат седалките-супер,има си и теглич дори. Сравнително комфортно,добре проходимо,маневрено,не вози зле и не уморява на дълъг път.Части има и са евтини.Гори прилично и лесно се газифицира.
                            Става и за в гората и за пред кафето.
                            Не е най-добро за всяка от целите,но мисля,че е много добър...компромис,а тук търсим рационала и универсала
                            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                              Мисълта ми е какво МПС да изберем,което да бъде първо,единствено и универсално.Също така да няма ограничение от сезони,пътни/безпътни условия,поносим разход и поддръжка,да се вписва по предназначение и като семейна кола(4+1),да не ни срам да го паркираме някъде,да натоварим някоя торба цимент или дръвца за огрев да върнем от гората след лова. И в тоя ред на мисли разбрах "тъпите" американци ,защо са измислили пикапа двойна кабина.Това за мен е максимално универсалното МПС-4х4,ол терейн,товарно магаре,приличен комфорт за дълга езда(към морето).Тук не включвам малките градски коли,ония аквариуми Еспейсите,баничарките ,лимозините -те са по-тясно специализирани и по-своемо нужни.Моля за вашите мнения и препоръки ,че нещо ми се привиждат едни L200,Навара и др подобни.
                              -Разход 10/100 дизел
                              -Проходимост прилична
                              -Части-цени поносими,важното е от къде пазаруваш
                              -Не че блести с дизайн...ама мен не ме е срам като го паркирам.
                              -цимент,дърва,итонг,плочки...товари
                              -към морето си караш нормално със 120,130,с включен климатик...Не се притесняваш,че ще го прегрееш.
                              -Семеем автомобил-аз,жена дете и покоен ротвайлер се чувстваме на широко...Има място и за още едно дете пре-спокойно...
                              моя автомобил
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                                ...не вози зле и не уморява на дълъг път...
                                Я ми пошепни с какви седалки си, че моите на дълъг път ми разкатават фамилията. Може и на лични.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X