Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое е най-рационалното МПС за лично ползване.

Първоначално публикуван от Роуди Преглед на мнение
    Гледам, дискусията е към края си, но все пак, само една дума - Навара.
    +1 Абсолютно вярно.

Коментар

Погледни Митсубиши Space Gear 4x4
      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

ХТ с офроуд кит. Комфорт, скорост, проходимост....ех мечти.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P4245247.JPG
Прегледи:1
Размер:222.3 КБ
ID:5253818
        ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
        Е250 1998-продаден
        Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
          ХТ с офроуд кит. Комфорт, скорост, проходимост....ех мечти.
          [ATTACH=CONFIG]301871[/ATTACH]
          Това е уникално! И на мен ми е мечта от отдавна.

Михов, а какво купи в крайна сметка?
          Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Няма такова животно "най".Всяко едно има нещо което не може!

Коментар

Имам Хонда ЦРВ 98г. 1-ва генерация и Тойота Корола Дизел 1.4 2009 купена от магазина.Замисъла беше,Королата да се кара лятото и да се фукам с нея (много е красива и икономична).А пък Хондето трябваще да го карам зимата.
              На практика разтривам целогодишно Хондата,защото е универсална машина.Високо проходима (не вярвайте на клиповете в ю-тюб-с високи и тесни зимни гуми на заснежени баири е неудържима.В кал-също).Много вътрешно пространство-идеална за четиричленно семейство.Разход-извън 7-8 и градско-12-13/100.На газ-още по-тънко.На външен вид не е зле,грабва окото.Багажник-огромен,свалят се и задните седалки.На магистралата вози като лимузина.Поддръжка-не се чупи.
              Сериозно се замислям да разкарам Королата,но ми жал-за 2г. съм навъртял 20х. км. -още се разработва, дет се вика си е чисто нова и мирише на такава,а цената и е паднала вече с 30%.
              [I]Honda CR-V B20B RD-1 JDM Auto 1998г.[/I]
              [I]Toyota Corolla 1,4 D-4D 2009г.[/I]

Коментар

Мое мнение като автомеханик който се е занимавал и с 4х4 мисля че фронтера дълга база е рационално решение във повечето спектри-цена поддръжка;комфорт;катерене;висок просвет ,но става въпрос само за бензин 2,4 нагоре,дизелите са пълна скрьб за мене като двг само за трактори ,камиони и нагоре никога не могат да искарат показателите на един добър бензин ДВГ! За Фронтерата- имаш си джип и лека кола комби и си караш където искаш!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Имам Навара, имал съм и Л200. Впечатленията ми са:
                  Разход около 10л/100км и при двете
                  Мицубишито е по-широко, по-близко е като поведение до лека кола, много по-добър дизайн
                  Нисана е ненадминат извън пътя, по-представителна кола, по-добър двигател.
                  Мненията са ми от опит с 2006 Mitsubishi L200 2.5di-d 136hp automatic и Nissan Navara D40 2006 174hp

Коментар

Основен недостатък на пикапите е никаквото разстояние м/у задната седалка и предните облегалки. В крайна сметка децата порастват, нали?
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                      Аз съм се спрял на това[ATTACH=CONFIG]294336[/ATTACH]
                      Дълго 4,10м.Тежи малко над 1200кг.Данъка му малко-30лв(96-97кс),застраховката също(1600куб),4+1 места,багажника ме устройва,като паднат седалките-супер,има си и теглич дори. Сравнително комфортно,добре проходимо,маневрено,не вози зле и не уморява на дълъг път.Части има и са евтини.Гори прилично и лесно се газифицира.
                      Става и за в гората и за пред кафето.
                      Не е най-добро за всяка от целите,но мисля,че е много добър...компромис,а тук търсим рационала и универсала
                      С всичко това съм съгласен, само с подчертаното - не! И аз съм в същия отбор, но точно на този мотор - G16B, ако говорим за обикновена АГУ, се поставя отвратително/аз поне дотук не намирам кой да се справи!/.Мисля, че е редно колегите да го знаят. А иначе с необходимия компромис, и в този ценови клас Vitara ДБ е добро решение. Поздрави!
                      "Make love, not war!"

Коментар

Аз съм се спрял на това;Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 009.jpg
Прегледи:15
Размер:258.0 КБ
ID:5277784

Коментар

Айде и аз да кажа :
                          Audi (80,100 или първите A6) Avant quattro
                          Носи прилично тегло, вози хубаво, поддръжката е в рамките на нормалното и са здрави.
                          Единствен недостатък - стари са вече и трудно се намират читави екземпляри .

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Аз съм се спрял на това;[ATTACH=CONFIG]330755[/ATTACH]
                            Тя твоята KS e special edition, не случайно я дават за пример/поздрави за което!/. С този мотор сигурно е супер?
                            Последно редактирано от dok_vd; 12-05-11, 10:55. Причина: допълнение
                            "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Известно време универсалната кола за мен беше Хонда Шатъл. Перманентно 4х4, бавна скорост, малко по-голям клиренс от обикновена лека кола, съвсем приемливи разходи, и за поддръжка и за гориво, като легнат задните облегалки, багажника става приличен. На магистрала спокойно поддържа 140, не е проблем до 180 (разхода на гориво обаче става страшен). Не се плаши от кал и сняг (поне докато не свърши нацяло клиренса и не увиснат и 4те колела във въздуха).

Шатълите отдавна са спрени от производство в този си вид, съвременните са просто среден клас ван. В момента, за мен лично, най-универсалния автомобил е Субару Форестър. Но и това си минава в графата "Въпрос на вкус".
                              +1
                              Предишната ми кола беше шътъл, и бях адски доволен от нея (докато не ми влезе един Хилукс в багажника)
                              Наскоро си избирах нова такава - първо пак исках шътъл - имам един такъв с наляти части за към 6 бона в него щях да съм обезпечен за известно време. Но почти всички шътъли са австрийци. ГНИЛОЧ!
                              Та дълго се колебаех между форестър и ЦР-В, и в крайна сметка се спрях на второто - по-голям багажник, по-евтини части, по-малък разход, по-малки джанти, по-голям просвет под колата. Единствено бих се радвал црв-то да беше наследило постоянното 4х4 на шътъла и първата бавна, ама пълно щастие няма.

Коментар

Пикап Форд Рейнджър също е велик ;малка Американска Сила!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X