Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой джип може да тегли най-много ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой джип може да тегли най-много ?

Мицубиши Паджеро 2.8 ТДИ къса база, ръчка, супер селект
    В по-голяма част от живота си дърпа платформа с различни коли, градско/извънградско няма проблеми, четири дискови спирачки - добре спира.
    Имам само една снимка (с един ван Крайслер Вояджер, които не е лек, но извънградско няма проблем)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:платформа 1.jpg
Прегледи:1
Размер:124.2 КБ
ID:5341515
    '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
    '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
    И разни BMW-та...

Коментар

Никой не спомена нищо за Хайлукс .. Малко му е лека задницата , ама като се натовари и легена отзад няма грешка !
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Здравейте и от мен,
        Не съм сигурен дали тук трябва да публикувам съобщението си, но предпочетох този вараиант вместо да отварям нова тема по въпрос който малко или много вече е засегнат.
        Въпреки че съм регистриран от доста време във форума не съм писал нищо досега, защото не обичам да занимавам хората с "планове за бъдещето". Често чета различни публикаций тук, в повечето случаи като гост - намирам форума за много полезен и изчерпателен. Предстои ми(през м. Септември) покупка на автомобил 4x4 и затова сега бих се радвал на компетентно мнение :
        Накратко имам нужда от "влекач" - джип + платформа за автомобили. Четох доста (главно в този форум но и в английските също) .
        Основните ми критерии са:
        - бензинов (с газ задължително, която може и аз да поставя в последствие),
        - Дълга база - така и така ще храня звяр по добре да има пространство. И не по-маловажно - смятам че е по-удачно от гледна точка на килограмите - един влекач според мен е по-добре да е по-тежък.
        - четох че като за джип поддръжката им е сравнително поносима (ако не уцелим куц кон разбира се)
        - Да има по документи легално обозна4ено голям тонаж на дърпане - над 2500кг така нареченият towing capacity,
        Не съм фен на никоя марка, така че се смятам за безпристрастен.
        Засега от всички модели които прегледах най-добър вариант ми се вижда Фронтера Б 2.2бензин
        Взех в предвид това, че когато не тегля нищо един 2.2 мотор с газова ще има приличен разход и няма да ме товари кой знае колко, от друга страна по документи от това, което успях да прочета на фронтерата й дават 2800кг за теглене на ремарка със спирачки. Мен това ме устройва, защото смятам да купя автовозно ремарке за 2000кг и като сметна и собствената му маса около 650 - 700кг : горе долу се вписвам в лимита. Разбира се повече от известно ми е, че никога не трябва да се товари подобен състав на пределният максимум - въпроса е, че по документи всичко за проверяващите ще е ок. От друга страна далеч не всеки автомобил тежи 2000кг и за масово ползване смятам че няма да срещна проблеми.
        Срещнах на различни места в нета разяснения от рода : еди кой си модел е супер джип, но ако му закачиш товар скоростите и другите елементи на двойното не издържали и лесно се повреждали.
        Интересно ми е да споделите опит относно фронтерите: те имат ли подобна слабост, имайте предвид че съм изчел темата със съветите относно покупката на фронтера, там обаче не срещнах много относно тегленето. Бих се радвал ако някой има опит в тегленето на платформи дори да е с друг джип - да сподели някоя тънкост още преди да съм купил състава от ппс. Разбира се бюджета е ограничен - криза... и все пак по-добре сега повече да се вложат отколкото после...
        Разбира се приемам и предложения за други джипове които покриват критериите.
        Благодаря за вниманието и отделеното време.

Коментар

Аз имам три ремаркета, едното е със собствена маса 780кг и може да тежи до 2900кг. Това да го теглиш с такова детско фронти не ми се вижда целесъобразно. Аз съм го теглил с BJ 73 3,5 гранд 5.2, Патрул 3.3, HJ 60 4.0, Хайлукс 2.5 . От тези всичките най-добре е с 60ката която е 4.0 . Гранда го теглеше, но не можеше да го спира и при вятър искаше да си ходи. След 60ката най добре се справяше Хайлукса. Съвета ми е да вземеш възможно най-дългото, най-тежкото и най-мощното което можеш да си позволиш.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Onzi Преглед на мнение
            Здравейте и от мен,
            Не съм сигурен дали тук трябва да публикувам съобщението си, но предпочетох този вараиант вместо да отварям нова тема по въпрос който малко или много вече е засегнат.
            Въпреки че съм регистриран от доста време във форума не съм писал нищо досега, защото не обичам да занимавам хората с "планове за бъдещето". Често чета различни публикаций тук, в повечето случаи като гост - намирам форума за много полезен и изчерпателен. Предстои ми(през м. Септември) покупка на автомобил 4x4 и затова сега бих се радвал на компетентно мнение :
            Накратко имам нужда от "влекач" - джип + платформа за автомобили. Четох доста (главно в този форум но и в английските също) .
            Основните ми критерии са:
            - бензинов (с газ задължително, която може и аз да поставя в последствие),
            - Дълга база - така и така ще храня звяр по добре да има пространство. И не по-маловажно - смятам че е по-удачно от гледна точка на килограмите - един влекач според мен е по-добре да е по-тежък.
            - четох че като за джип поддръжката им е сравнително поносима (ако не уцелим куц кон разбира се)
            - Да има по документи легално обозна4ено голям тонаж на дърпане - над 2500кг така нареченият towing capacity,
            Не съм фен на никоя марка, така че се смятам за безпристрастен.
            Засега от всички модели които прегледах най-добър вариант ми се вижда Фронтера Б 2.2бензин
            Взех в предвид това, че когато не тегля нищо един 2.2 мотор с газова ще има приличен разход и няма да ме товари кой знае колко, от друга страна по документи от това, което успях да прочета на фронтерата й дават 2800кг за теглене на ремарка със спирачки. Мен това ме устройва, защото смятам да купя автовозно ремарке за 2000кг и като сметна и собствената му маса около 650 - 700кг : горе долу се вписвам в лимита. Разбира се повече от известно ми е, че никога не трябва да се товари подобен състав на пределният максимум - въпроса е, че по документи всичко за проверяващите ще е ок. От друга страна далеч не всеки автомобил тежи 2000кг и за масово ползване смятам че няма да срещна проблеми.
            Срещнах на различни места в нета разяснения от рода : еди кой си модел е супер джип, но ако му закачиш товар скоростите и другите елементи на двойното не издържали и лесно се повреждали.
            Интересно ми е да споделите опит относно фронтерите: те имат ли подобна слабост, имайте предвид че съм изчел темата със съветите относно покупката на фронтера, там обаче не срещнах много относно тегленето. Бих се радвал ако някой има опит в тегленето на платформи дори да е с друг джип - да сподели някоя тънкост още преди да съм купил състава от ппс. Разбира се бюджета е ограничен - криза... и все пак по-добре сега повече да се вложат отколкото после...
            Разбира се приемам и предложения за други джипове които покриват критериите.
            Благодаря за вниманието и отделеното време.
            Аз не, че съм много навътре, ама все си мисля, че един "влекач "трябва да е с голям дизелов мотор. Незнам с бензина как е, но за да тегли спокойно близо 3 тона си трябват бая нютуни, а 2.2 на бензин едва ли би се справил, камо ли на газ.
            Все пак щом ще возиш автоплатформа се смята, че с джипката ще се ускарват пари, е тогава 1/2 по - голям разход в пари за сметка на надеждност и дълготрайност смятам, че е добра сделка.
            Или вземи дизел, по възможност с турбина, а още по -добре японски и нали си знаеш колкото повече -толкова повече..
            Поздрави!

Коментар

Няма да ти върши работа тая Фронтерка! Необходимо ти е нещо надеждно, тежко и с голям запас от мощност. Аз бих заложил на Тундра ...няма минуси, а има много плюсове, съчетанието от които трудно ще откриеш другаде, освен в Щатските фул-сайз тракове, но те са екзотика тук!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

П2 3.5 автомат.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Къде Тундра за такива пари. Тя е колкото двайсетина Фронтери...
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Къде Тундра за такива пари. Тя е колкото двайсетина Фронтери...
                    Е не видях финансова рамка по-горе...може па да има пари човека..
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Фронтерата ще ти къса нервите по баирите, иначе по равното няма забележки. И откъм здравина няма проблеми, с подобна машина влача редовно ремарке надвишаващо 3000 кг. единствено каретата страдат, това е наблюдение от пробег над 100 Х км.
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Вземи си Парол немат грешка!

Коментар

Първо "Парол"ите са толкова много, че все едно му написа вземи си джипка, после не е като да нямат грешка.

Коментар

Аз до сега бензинов влекач - не съм виждал, с некои малки съветски недомислия. Хеле пък газифициран.

Коментар

Патрол Y61 далеч не е най-подходящият влекач. Ако е 3.0ди - нютоните са му леко недостатъчни, а спирачките са леко слабички за купето му. И двата проблема се оправят - пауър бокс на Щайнбауер за около 1000лв + комплект нови дискове и апарати за отпред на цена около 3000лв. И двете подобрения съм ги слагал през 2011г., така че не знам как седи въпроса с парите сега. На дадената таблица по-горе пише, че на Патрол с автоматични скорости максимума на тегленият товар е само 2500кг. Толкова ли е калпав автоматика, че тегленият товар е с 1т. по-малко от ръчната скоростна кутия. Аз досега имам само положителни впечатления и от модела и от автоматика.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Аз до сега бензинов влекач - не съм виждал, с некои малки съветски недомислия. Хеле пък газифициран.
                                Пенчо, Американските влекачи не са баш дизелови..с малки изключения!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X