Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой джип може да тегли най-много ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кой джип може да тегли най-много ?

Интересува ме кой джип може да тегли най-много ,значи имах Дисковери по талон му даваха 3500 кг.Искам да му закачам платформа и затова ме интересува прикаченият товар.
    Навара ,Хайлукс ,Патрол ,Ленд Круизер или пак да заложа на Дисковери ?
    EX Toyota Land Cruiser 120
    Деньги - зло! И тем большее, чем их меньше

От: Кой джип може да тегли най-много ?

Веднъж видях къс Патрол Y60 2800TD на една строителна борса как му натовариха три палета тухли четворки на платформа за коли!!!С учудване попитах собственника каво е решил да прави с животинчето....а той..няма страшно това ми е третия курс за днес!?!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Най-тежкия, с най-мощните спирачки и най-здравата скоростна кутия. Влекачите са една песен ...
      Ако имаш пари, май по-добре да мислиш за американските пикапи. В името на модела, те имат трицифрено число, то и значи спирачното усилие. 150, 250, 350, 500, ...
      Макар че зависи колко ще ти тежи ремаркето. Щатното на УАЗа например, е три четвърти тон. На практика му закачат и много повече.

Коментар

ГАЗ 66 "Виетнамка". Е, не е джип, но за работа е много повече.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Тука има една тема, но е в затворения форум на Ленд Ровер Ентусиастс. Та в нея може да видиш как колегата c_gul скоро тегли с Диското 16 тонен тролей. Това е абсолютно верно. Пиши му ЛС, той ще потвърди.
          Аз повече от четри тона с мойто Диско не съм теглил, но това е защото не ми се е случило.
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Бе, то и аз съм теглил трамвай с Багирата, ама това е съвсем друга песен. Едно е да го преместиш, друго е да караш с ремарке.
            Всяка кола си има максимално възможно теглително усилие. Ако е под нужното - ще буксува, или ще грее мотора, додето го разнебити. Много по-страшна е работата със спирачките, понеже освен да потеглиш, трябва да можеш и да спреш, уверено.

Коментар

Мисля ,че въпроса е кой колко тегли по талон ,а не кой колко може да тегли на мах .А колкото до спирането ,повечето платформи си имат собствена спирачна система ,която дори при спускане задържа и влекача.

Коментар

не говоря за моментно теглене ,а за пътуване из Европа с платформа ,все пак малко комфорт е нужен. Имам Спринтер 312 ,но по фериботите таксите са по-високи. Искам да го използвам постоянно ,а не само за работно магаренце . . .

Коментар

В Европа - само колкото пише в спецификацията на колата. Че ще станеш пишман от глобите.

Коментар

това е ясно ,но мислех ,че някой се е сблъсквал със ситуацията . ..

Коментар

А колко дават да тегли ТЛК80?

Коментар

ТОЙОТА ЛК 80 6760кг. общо тегло с ремарке по талон.
                        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Погледни новите модели, ще свършат работа - ТЛК120, Дискавъри 3.
                          Имам приятел който е постоянно на път ин Европа с платформа закачена за ТЛК 120 (с активно окачване). Няма никакви оплаквания. За разлика от 80-та серия, разхода ще е далеч по-добър.

Коментар

ако теглиш единична платформа почти всеки джип би ти свършил работа.Но двойна платформа за две коли не е работа за джип.

Коментар

няма да намериш джип, който "официално" да тегли повече от 3500кг - В+Е категория е мах МПС 3500кг + ремарке 3500кг... По-нагоре вече е товарен автомобил, не е лек... С двойна платформа теглена от лек автомобил /бил той и "джип"/ рискуваш да те глобят, а може би и да те спрат от движение...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X