Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети към лаик за избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвети към лаик за избор на джип

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Е, то не че е страшно... просто разликата с фултайм е голяма, особено при спускане по хлъзгав път. Съвсем друго е да си на бавни и колата в същото време да завива нормално. В този ред на мисли, ако е парттайм, поне да е с ръчни хъбове, че да могат да се ползват бавните без включен преден мост.
    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Я да ми обясниш как става този номер, че, примерно на Гранд Чероки, ръгнеш ли бавните и си вече парт-тайм? Независимо от това, че иначе джипът си се води фултайм 4х4.

Стига си плашил хората с това недозавиване при парт-тайма! Ако не се правят на рали пилоти, няма да имат никакви проблеми.
    И в конкретния случай става въпрос за каране при тежки условия, което означава бавно ...
    Съгласен съм с Чавдар. Карах дълъг Патрул Y60 (4.2D ) две зими и проблеми с недозавиване няма. Това с карането на бавни само на заден мост са глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Това с карането на бавни само на заден мост са глупости.
      От моя съвсем скромен опит, тука не си съвсем прав. Опцията да ръгнеш демултипликатора и да караш само на заден мост по асфалта си е благина понякога - най-вече при липсата на мощ у двигателя. Случвало ми се е с Тойотата, натоварена до ушите с хора, кучета и багаж, при изкачване на дълъг, завойчест и стръмен баир да ми се разсмърди чисто нов съединител. Като си спра, включа на бавни и продължа, нещата се оправят. Нямам теоретично обяснение, не съм смятал предавателни числа. Лаишкото ми обяснение е, че на бавни скоростите са по-къси и по-фино си подбираш точната предавка за всеки момент - т.е. можеш да избираш между 5 различни предавки в диапазона 0-60 км/ч, вместо в диапазона 0-140 км/ч. Същото беше и с Нивичката по стръмни шосета - само че с 2-3 души без багаж

Първоначално публикуван от dobarden Преглед на мнение
      За опел (дълга база) основно ме интересува "хроничното" гниене, което е характерно за тази марка при леките коли

Колегите от форума казват, че няма гниене понеже рамата е подцинкована, не се плаши.
      Има и изключения ако е внос от Швейцария заради химиите които слагат по пътищата зимно време, или ако е удряна.
      Кой какво слага по пътищата - не знам. Не знам и къде свършват легендите и почва статистиката. Знам, че в момента при дядо Владо разкостваме две Тойоти - и двете са '88-ми набор, едната е карана от 1993 г. в БГ, другата е пристигнала от Швейцария преди половин година. За разликата в състоянието на агрегатите няма какво да говорим - но шаситата и на двете бяха почти еднакви. Едната имаше малко повече многослойна ръжда отпред, другата отзад - но като цяло и двете нямаха пробиви и бяха на едно и също дередже. Факт от живота...
      Последно редактирано от badeff; 13-09-10, 21:23. Причина: Сливане на последователни публикации
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

При каране на заден мост и на бавни и като сме на лош терен само искаме да счупим задния диф.
        Затова е джип има двойно предаване.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
          При каране на заден мост и на бавни и като сме на лош терен само искаме да счупим задния диф.
          Затова е джип има двойно предаване.
          За асфалт говорех.
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

Коментар

Моя звер лятото като сме на асвалт си го таркалям на задно,зимата и гората 4/4
            Като знам как иска да ми счупи врата на 4/4 бавни не ми се мисли как ще му се отрази само на задния диф.4H-2H все си върви с 120-130 ито с кални обувки
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
              От моя съвсем скромен опит, тука не си съвсем прав. Опцията да ръгнеш демултипликатора и да караш само на заден мост по асфалта си е благина понякога - най-вече при липсата на мощ у двигателя. Случвало ми се е с Тойотата, натоварена до ушите с хора, кучета и багаж, при изкачване на дълъг, завойчест и стръмен баир да ми се разсмърди чисто нов съединител. Като си спра, включа на бавни и продължа, нещата се оправят...
              Бъди сериозен. И така на бавни на асвалта, натоварен догоре на коя бавна караш? Жокер - след 2-ра вече си за бързи. Е де е тоя асвалт с завои, където ти трябва 1ва и 2ра бавна? А там леките коли на коя карат?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Бъди сериозен. И така на бавни на асвалта, натоварен догоре на коя бавна караш? Жокер - след 2-ра вече си за бързи. Е де е тоя асвалт с завои, където ти трябва 1ва и 2ра бавна? А там леките коли на коя карат?
                По-сериозен не съм бил никога Ясно, че нямам пред вид да пълзя на 1-ва бавна с пешеходно-магарешка скорост - просто на 40-50 км/ч, вместо да се чудя дали да катеря с ревящ двигател на 2-ра бърза, или да пържа съединителя на 3-та бърза, на скорости до 60 км/ч с бавните имам повече опции да си подбирам предавката така, че и двигателя да ми работи в оптимални обороти, и да не товаря излишно съединителя. С Тойотата и товар е пробвано на пътя Смолян-Стойките - на мен поне ми помага.

Да предложа да пробваш някой път и ти, ама Тойоти със скромни бензинови двигатели и без heavy duty съединители май не са ти останали...

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                  ... С Тойотата и товар е пробвано на пътя Смолян-Стойките ...
                  Бавни на този път?!? Или товарът е бил прекалено много, или моторът - прекалено зле.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Въпрос на съотношение мотор-дифове-гуми. Със старото Volvo 740, с бензинов 2.3 мотор с отвратително добър въртящ момент, от Асеновград до Смолян я сменям предавка 3-4 пъти за целия път, я не: 3-та ми покрива целия диапазон от 40 до 90 км/ч, 4-та се оправя чудно от 60 до 100, като и двете държат двигателя между 2000 и 3000 оборота (последния път един стопаджия питаше дали е автоматик колата ). С Тойотовия 2.4 литров 22RE и 31-ци стандартните 4.11 дифове вече идват леко бързи - и с Рънъра по познати трасета на практика винаги съм една предавка по-надолу, отколкото с всички други возила.

Коментар

За да има коректност след като съм "казал" А и Б, да завърша с Я.
                      Изборът беше Тойота Ленд Круизър 90.
                      Не ме питайте за избора, защото не е това, което най-много ми хареса, не е това, което е най-икономично, не е и с оптимална подръжка като цени с други марки и модели, дори не е и двигателя, който най- ми пасна.
                      Най- ми харесва Патрол, двигател - дизела на Паджеро, за подръжка - Фронтера (може и УАЗ :-)), като разход - Терано, но комплексно май това беше поне според мен безкомпромисния избор (като се изкл. Хайлукса).

Коментар

Първоначално публикуван от waterwet Преглед на мнение
                        като разход - Терано
                        Aкo 2.7TDI, разхода му е колкото на трилитрова Тойота с 1КZ-TE. Вървежа - също. Хем са различни, хем доста си приличат. Виж D-4D е друга бира, но пък и тераното има трилитров с директно впръскване и с турбо с променлива геометрия. И D-4D-то, и трилитровия нисански си имат своите проблеми, обаче, поне до едни години (за ZD30 на NISSAN - след 2003-та вече са решени).
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нещо не можах да разбера защо маверика е по-евтин от тераното.Антикорозионното покритие ли е по-слабо или сглобката е по калпава....
                          иво димитров-0898 472 158

Коментар

Първоначално публикуван от ivelin22 Преглед на мнение
                            Нещо не можах да разбера защо маверика е по-евтин от тераното.Антикорозионното покритие ли е по-слабо или сглобката е по калпава....
                            Е как при цени на старо можеш да съдиш за по-ниски цени?

Иначе, няма разлика. Еднакви са. И покритието им е еднакво. Че и в едни и същи заводи са произведени.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси колега,вече съм спокоен.Другата седмица ще ходя да гледам 1 маверик с десен волан,та за това се включих в темата-иначе съм читател.
                              иво димитров-0898 472 158

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X