Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със скорости на УАЗ469

Моята отдавна няма "кутрета' и не изключва.

Коментар

Колеги, пишете за два различни проблема според мен - единият при износена ябълка на скоростния лост или износени вилки/където влиза ск.лост/ и другия изскачащи "кученца" на 3-та и 4-та на синхронизатора. Първия временно се отстранява/на пътя или извън него/ с подходяща отверка като се сваля ск.лост и се наместват вилките/в неутрално положение/, а за постоянно с нов лост и нови вилки/ може и с наваряване на износените места/. Втория със сваляне на капака и изваждане на кученцата - 3 бр./не знам дали става на полеви условия/.На мойта ск.кутия ми препоръчаха да не слагам тези кученца за да не ми правят проблем, сложих нови синхронизатори без кученца и все едно няма синхронизатори следващия път ще ги сложа пък да видим.

Коментар

Колеги,Благодаря за отзивите и съветите.Ясно ,че при всички случай трябва да избия тези кученца от муфата.Само не знам дали ще мина без сваляне на кутията.

Коментар

Първоначално публикуван от nikola68 Преглед на мнение
          Колеги,Благодаря за отзивите и съветите.Ясно ,че при всички случай трябва да избия тези кученца от муфата.Само не знам дали ще мина без сваляне на кутията.
          Кученцата може да се махнат без да се сваля кутията. Сваля се само капака на скоростите.
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Благодаря на всички,особено на набора Драгомир.Вече свалих цялата кутия и отиде при маистора за правене и профилактика.

Коментар

Резултат от ремонта:Два синхронизатора-скъсани,Муфата върху кутретата-счупена,един липсващ зъб на първа скорост,разбит лагер на съединителя.Добре,че я свалих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X