Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростите????

Здравейте колеги.Имам един много досаден проблем със скоростната кутия на моята Уазка,който така и не успях да оправя.Та проблема е следния-когато си карам машината на 1ва или на задна се чува едно стържене,на всички други предавки няма никакви проблеми, а само на 1 и задна....Смених даже и зъбните колела,лагерите както и оста на междинния вал(блоковата ос),капака и вилките са добре,...предавките не изключват изобщо,но проблема си остава........Ако някой се се сблъсквал с подобно нещо нека да каже как може да се оправи????

До: Проблем със скоростите????

Колега ние преди време ремонтирахме една бордова и тя имаше същия проблем докараха ни я с доагностика счупен диференциал но след като го отворихме ни стана ясно че шумът не идва от моста а от СК и човека реши да не я оправя а така да си я кара и сигурно още я кара така аз лично не мога да си го обясня това "виене" ще следя темата с интерес че ми стана интересно
    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

И моята има същия проблем но вече 5 год. карам така. Баща ми някога имаше Москвич 408-И кара го 20 г. и той правеше същото но докато го продаде не е имал проблеми. Следи само маслото и караи смело.

Коментар

Преди време ги правих и отначало проблем нямаше,но след 2-3 месеца почна пак да стърже,така ги карах 2 години без нито веднъж да ми изключи,но напоследак особенно като карам на задна не се издържаше,все едно всичко вътре се руби по малко и ги свалих миналата седница и само блокавата ос беше се бая изяла,а някои зъби се бяха изпилили като нож,.....смених ги стърженето почти го няма но пак се усеща и се притеснявам да не стане същото като преди,...а за сега изобщо няма да ги пипам,че ми писна

Коментар

Проблем със скоростите

Според мене не им идва съосие - износване на първичния вал и вторичния където лягат ролките.
          Разбит корпус също /лагерните легла.
          Старите скорости са с втулка /3та,4та, задна,новите са с лагер/ и оста по която св върти това за задна, като се разбие и стърженето става непоносимо.
          При вас имаше ли дистанционна шайба между скоростите и раздатката, най често на разпределителния вал?
          Ако е имало и не сте я сложили при ремонт се разтракват стабилно след кратко време.

За новите резервни части няма да коментирам.
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

До: Проблем със скоростите

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
            Според мене не им идва съосие - износване на първичния вал и вторичния където лягат ролките.
            Разбит корпус също /лагерните легла.
            Старите скорости са с втулка /3та,4та, задна,новите са с лагер/ и оста по която св върти това за задна, като се разбие и стърженето става непоносимо.
            При вас имаше ли дистанционна шайба между скоростите и раздатката, най често на разпределителния вал?
            Ако е имало и не сте я сложили при ремонт се разтракват стабилно след кратко време.

За новите резервни части няма да коментирам.
            Значи вторичния вал го сложих чисто нов преди 1 седмица,втулката на задна скорост я проверих и е мн стегната без никакви луфтове,....дистанционната шаиба си е на мястото,а и след смяната на вторичния вал и 1 скорост(намерих една от едно време,чисто нова)самото зъбно колело стой плътно на вала и няма почти никакви луфтове,.....

Коментар

До: Проблем със скоростите

Първоначално публикуван от L_Dormishev Преглед на мнение
              Значи вторичния вал го сложих чисто нов преди 1 седмица,.....
              Значи нямам обяснение.

Коментар

Както и аз,такъв проблем без отговор не съм имал,...

Коментар

Проблем със скорости на УАЗ469

Колеги да помоля малко за помощ.На УАЗ 469 ми зацепи на 4та скорост и не може да изключи.Свалих капака от страни за да ги изключа,но не става.Казаха ми,че трябва да се избият някакви неща на муфата,но после щели да изключват някои скорости в движение.Помогнете,знам,че тук има опитни УАЗ-каджии.

Коментар

До: Проблем със скорости на УАЗ469

Като махнеш кученцата вече няма да блокира на 4 та скорост.
                    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                      И капака ако е по здрав няма и да изключва сам

Коментар

Точно за кученцата ставаше въпрос,но ме притеснява това изключване после.А мислиш ли че и гаиката може да е развита.Може ли да се избият кученцата без да свалям скоростите.И ти благодаря за отговорите.

Коментар

На един познат му се случи подобно нещо но на 2-ра.След като извадих скоростния лост и с помощ тип "Отверка" превключих и се прибрахме от гората.
                          https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
                            На един познат му се случи подобно нещо но на 2-ра.След като извадих скоростния лост и с помощ тип "Отверка" превключих и се прибрахме от гората.
                            Затова свалях капака,но не стана с отвертка.

Коментар

И на мен ми е правил уаз-а такива проблеми,на втора включваше и заяждаше та отварах капака и с отверка ставаше,даже веднъж като включих от 3-та на 4-та лоста отиде на задна и пак свалях капака....И установихме че лоста се беше много износил в долния край точно кадето превключва и го наварихме малко и запилихме и вече 1 година не дава проблеми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X