Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет от собственниците на УАЗ /спирачки/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвет от собственниците на УАЗ /спирачки/

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
    Споко бе колеги, адаша /Трапера/ е много упорит човек до колкото го познавам. Не е отворил темата за спирачките за да му помогнем, а за да си чешем пръстите. По темата много се изписа та и в други теми. Аз ще се опитам пак да обясня нещата.

Последно разбирам, че задните спирачки са проблемни. До колкото схванах не можеш да постигнеш добър реглаж. Още утре мога да ти пратя задни саморегулиращи се спирачни цилиндърчета на Фенокс, почти нови са даже едното не тече.
    Няма смисъл от замяната на задни спирачки с предни. Въпреки че активно работи само предната какладка усилието на задното колело е по малко от колкото на предното където работят и двете заради пренасяне на центъра не тежестта напред в момента на спиране.
    Премери със шублер диаметъра на барабана. Трябва да е точно 280мм. Ако е повече и ако накладките са нови ще им трябва време да се поизтъркат за да легнат точно по окръжноста.

Има само един смисъл от слагането на предни спирачки отзад и това е ако се сложат наобратно /да се сменят лява с дясна/ за да спира по добре назад. Сериозно обмислях този вариант тъй като веднъж на един стръмен участък тръгнах безконтролно назад с 4 барабана и за малко да смачкам джипа зад мен. После ми светна, че мога да сложа дискове и отзад и отпадна.
    Прав си адаш-наистина съм много упорит и започна ли нещо го довършвам защото не ми дава мира иначеЗадните спирачки искат много често реглаж от ексцентриците и затова е цялата разправияА темата съм отворил още преди време когато не знаех още пинизите по спирачките на УАЗ-ика но бързо влязох в часЩе премеря и барабаните както казваш но аз съм решил да си купя чисто нови такива.Все пак новото си е новоНадявам се да постигна добри резултати като цяло от всичката разправия

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
      Ще премеря и барабаните както казваш но аз съм решил да си купя чисто нови такива.
      Недей бе човек, дай ги на скрап и си вземи дискове!
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Днеска префектните спирачки на Уаз-а ме съсипаха

Тече от единия тройник та се къса,че почнаха да спират почнаха ама тия течове край немат.

Ако му сметнеш колко бензин,масло спирачна течност изразходва на 100 км Уаз-а ще излезне че е по ефтино да се придвижваш с камион
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Теча от тройниците никога няма да спре.
          Първо, защото резбите им с по малък брой витки от необходимото за добро стягане и второ защото са от калпав материал. Няма оправия. Аз реших проблема като си направих тройници от неръждаема стомана, по дълбоки и минах на резба 10х1
          Течовете по съединенията престанаха и започнаха да текът обилно цилиндърчетата. И тогава им теглих една майната и............... знаете!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
            Днеска префектните спирачки на Уаз-а ме съсипаха

Тече от единия тройник та се къса,че почнаха да спират почнаха ама тия течове край немат.

Ако му сметнеш колко бензин,масло спирачна течност изразходва на 100 км Уаз-а ще излезне че е по ефтино да се придвижваш с камион
            Сложи навсякъде медни тръбички и нови тройници и няма да течеПробвано еМедните тръбички от тези дето са за газ с гумената шлалка отгоре

Коментар

2 тройника оригинални руски(изостанали от някъде ) махнах и отидих да купя и той на същото дередже.

Това,че е много плитко и аз го установих след като превъртя при подчти никакво стягане

Просто вече се отчайвам какви буклуци продават .

До сега без да кача и сваля кой и да е част по джипа поне 5 пъти не е станало като хората.

А този вариант дето викаш ти да си направиш сигурно е най удачен но утре съм режил да пробвам на самия тройник да навия един щуцер от тия дето седят на помпата защото той е метален и някак си е по дълбок а между щуцера и тройника медна шайба и ако не стане ще изхвърля медните тръби и ще ги заваря или ще си направя и аз като теб тройници.

Коментар

Навсякъде съм с медни тръбички

От всялъде протече отначало

Стегнах всичко зверски и поспря.

Когато купих спирачната помпа и и наливам течност и един приятел да помпа бях викнал.И на второто помпане помпата заприлича на лейка От всякъде където можеше протече.При положение че даваш 60 лв за 2 кг желязо смятам че поне трябваше да бъде стегнато и изработено като хората

Коментар

Идеята на Трапера с тройниците от газ също става. Те също са на резба 10х1

Коментар

А защо направо не сложиш всички тръбички и съединения барабар с помпа и серво от нормален автомобил. Май това е оправията...
                    И дискове, разбира се.
                    Ако ми остане време и желание да оправям непоправимото, след като довърша трупъра ще се заема с Ужаската.
                    Мисля да и монтирам серво на волана, защото освен, че няма спирачки и не завива адекватно. А течовете - не ми се говори... Единствено от ключ-масата не тече
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• До: Моля за съвет от собственниците на УАЗ /спирачки/

При мен от никъде не течът спирачките-така купих джипа от sariev и досега нищо не е протеклоСменил съм само едната тръбичка на предно ляво колело-тази която свързва горното и долното цилиндърче и всичко е ок.Губя по малко спирачна течност-да кажем около 100-тина грама доливам на месец(което е нищо)но така и не мога да рабера откъде(навсякъде е сухо)До мен имам комшия който слага газови уредби и на неговата УАЗ-ка е сменил всички тръби,тройници и щуцери с такива за газови уредби и е суха като барут-няма теч отникъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        А защо направо не сложиш всички тръбички и съединения барабар с помпа и серво от нормален автомобил. Май това е оправията...
                        И дискове, разбира се.
                        Не всеки може да извади 2000 лева за дикови спирачки(комплекта за четирите колела е толкова.Аз мога да ги намеря и за около 1200 лева но пак е много поне според мен.

Коментар

При мен от никъде не течът спирачките-така ...Губя по малко спирачна течност-да кажем около 100-тина грама доливам на месец(което е нищо)но така и не мога да рабера откъде(навсякъде е сухо)
                          Извинявай но 100 грама за месец НЕ Е НИЩО!!!.
                          На всичките ми коли течността си стои в казанчето а маслата по съответните места. Това чудовище ми съсипа плочките - където стои повече от минута има локва...

Коментар

Не всеки може да извади 2000 лева за дикови спирачки(комплекта за четирите колела е толкова.Аз мога да ги намеря и за около 1200 лева но пак е много поне според мен.
                            Какви 2000 лв?! Тези неща можеш да си набавиш от всяка автоморга или вторични съровини. Там отдавна няма само лади и москвичи.

Коментар

Е добре и каво ще набавяш от едни вторични

Коментар

100 грама приблизително(може и по малко да е)не е толкова много и не е фрапиращо.Най редовно лягам под УАЗ-ика и се чудя и гледам за течове или нещо хлабаво но няма теч никъде от спирачките.Затова се примирих и като спадне малко нивото доливам.Тройници,тръбички и всичко друго си е здраво и е наред.Допускам че може да сълзи от цилиндърчето на задно ляво колело.Ще го прегледам по натам и него(така или иначе ще слагам по две цилиндърчета и отзад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X