Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет от собственниците на УАЗ /спирачки/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля за съвет от собственниците на УАЗ /спирачки/

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
    Не бре човек-не изкубвам сервото на автомобилитеПросто УАЗ-а си е направен от завода без серво-значи не му е много необходимо.Иначе няма никакъв проблем да му сложа серво-имам едно ново в кутия-така си седи
    Много неща дето са му необходими не са направени от завода, така че не се осланяй на това.
    Факт е, че УАЗ е зле откъм спирачки. Или ги няма или иска непрестанно регулиране. Защо след като е толкова добре искаш да ги подобряваш?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
      Има и кантар - регулатор спирачни усилия - но работи от ден до пладне
      Много ми го търсят,но не мога да намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
        Еми като не му е необходимо защо на 3151 са му сложили

Времената са били дуги изискванията също

А при положение,че го имаш даже Друг е въпроса ако желаеш да го оставиш в автентичен вид което мисля че не целиш.

Ти си знаеш най добре.Акъл няма да ти давам

Успех в начинанието иначе
        Не целя автентичен вид-далеч съм от тази мисъл.Сервото ако го монтирам трябва да разпробивам за да му свързвам и вакум отнякъде-та затова не ми се занимава да го слагам.Иначе купих серво преди време но се отказах да го слагам защото си спира добре.Сега ако го направя както писах по горе с цилиндърчетата-може би ще спира още по добре

Коментар

на ладата тоя кантар се изхвърля веднага щот е боклук на уаза незнам как е ама невярвам да е по стока.

Коментар

Уаз карам защото още не съм си довършил шасито на Исузуто. След това мисля да преправя Уаза. От него най-вероятно ще останат само купето и мостовете. Не виждам нищо качествено изпълнено по него
            Добра конструкция и отвратително изпълнение.

Коментар

Изглежда си намираш "сериозни оправдания"

Значи смяната на всички тия железа ти се струва по лесна от направата на една дупка и една резба Ако беше казал че не ти се слагата горни педали ако си с долни и не ти се дупчи и гласи за да монтираш самото серв бих се по съгласил с теб щото все пак си е разправия
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Не целя автентичен вид-далеч съм от тази мисъл.Сервото ако го монтирам трябва да разпробивам за да му свързвам и вакум отнякъде-та затова не ми се занимава да го слагам.Иначе купих серво преди време но се отказах да го слагам защото си спира добре.Сега ако го направя както писах по горе с цилиндърчетата-може би ще спира още по добре
                Слагането на серво е несравнимо по-лесно от тая шукария с двете цилиндърчета

Коментар

te=Scrapheap;170348]Уаз карам защото още не съм си довършил шасито на Исузуто. След това мисля да преправя Уаза. От него най-вероятно ще останат само купето и мостовете. Не виждам нищо качествено изпълнено по него
                  Добра конструкция и отвратително изпълнение.[/quote]май да ползваш само шаситоo

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Защо след като е толкова добре искаш да ги подобряваш?
                    Уаз-ика си е много добре-но искам да направя някой подобрения защото не ми се занимава да регулирам ексцентрици често

Коментар

Уазката му е с горни педали,така,че нищо сложно.

Коментар

Уаз-ика си е много добре-но искам да направя някой подобрения защото не ми се занимава да регулирам ексцентрици често
                        "Някои подобрения" по спирачната система на УАЗ означава единствено ДРУГА СПИРАЧНА СИСТЕМА...

Коментар

А сега Йордан Колев седи и ни гледа сейра
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Споко бе колеги, адаша /Трапера/ е много упорит човек до колкото го познавам. Не е отворил темата за спирачките за да му помогнем, а за да си чешем пръстите. По темата много се изписа та и в други теми. Аз ще се опитам пак да обясня нещата.

Последно разбирам, че задните спирачки са проблемни. До колкото схванах не можеш да постигнеш добър реглаж. Още утре мога да ти пратя задни саморегулиращи се спирачни цилиндърчета на Фенокс, почти нови са даже едното не тече.
                            Няма смисъл от замяната на задни спирачки с предни. Въпреки че активно работи само предната какладка усилието на задното колело е по малко от колкото на предното където работят и двете заради пренасяне на центъра не тежестта напред в момента на спиране.
                            Премери със шублер диаметъра на барабана. Трябва да е точно 280мм. Ако е повече и ако накладките са нови ще им трябва време да се поизтъркат за да легнат точно по окръжноста.

Има само един смисъл от слагането на предни спирачки отзад и това е ако се сложат наобратно /да се сменят лява с дясна/ за да спира по добре назад. Сериозно обмислях този вариант тъй като веднъж на един стръмен участък тръгнах безконтролно назад с 4 барабана и за малко да смачкам джипа зад мен. После ми светна, че мога да сложа дискове и отзад и отпадна.
                            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                              А сега Йордан Колев седи и ни гледа сейра
                              Даже се нави и да пише ама не вижда особен смисъл.....
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Хората неслучйно слагат дискове и на камиони, че и на скоростни влакове...
                                Равномерно и надеждно спиране
                                лесно изсушаване при намокряне
                                По-добро охлаждане
                                Липса на регулиране.
                                Несравнимо по-добра ефективност
                                технологичност

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X