Първоначално публикуван от reichfurrer
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Маслена помпа УАЗ 469 ??
Свий
X
-
ДА бе да тия ги разправяйте не некой друг!!!Първоначално публикуван от JCТова нещо съм го чел в няколко "учебници" за УАЗ, било нормално при загрян двигател лампата да примигва,но.......Първоначално публикуван от reichfurrerна празен ход 0,5 до 1, ако подам газ отива на 2 и малко отгоре, а като стане на 80 градуса от 0 до 0,5 и лампата премигва, даже понякога светва!

ЗАпочне ли да ти премигва трябва да се замислиш за правене на двигател,пък ако не ти се мисли и занимава режеш жиците и карай докато може
Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
Вярно е, пише го че при топло време и ако не ползваш масления радиатор и караш с масло от по-нисък температурен клас може да премигва лампата, но ако двигателя си е наред такова нещо не се случва. Пък и сега като гледам навънка каква е жега, какво ли ще е лятото
Така че двигателя си е за ремонт еднозначно. Хубавото е че не е труден.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Карал съм 170000км една УАЗка на която така и светеше лампата за маслото и си вървеше без никакви проблемиПървоначално публикуван от reichfurrerна празен ход 0,5 до 1, ако подам газ отива на 2 и малко отгоре, а като стане на 80 градуса от 0 до 0,5 и лампата премигва, даже понякога светва!
ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318
Коментар
-
Аварийния датчик сработва от 0,4 до 0,8.
Заслужава да се провери първо помпа.
После така или иначе си свалил картера - ще провериш и биелни лагери.
Между впрочем лагери има бая менте - гледайте или да са от старите опаковки на ЗМЗ. Или ако са в нова упаковка - холограмен стикер.
В никакъв случай не купувайте Тамбовски лагери.only 4 x 4,sim AWD
Коментар
-
Абе аз ти се присмях за маслото ама познай кой днес източи от картера около 10 литра смес от масло и бензин? Аз!
Та няма да светне лампата ли ? Това те чака и тебе ! 2 часа работа (с кафетата).Аз го свалих заради буксуващ съединител но ще сменя поне и лагерите . Че прогнозата за времето е лоша.
Между другото има ли някой за продаване маховик че този е изкопан отвратително А и притискателния диск се е нацепил като на стар индианец петите . Ако има някой по-близо до Враца да пише на л.с.Уморените коне не ги убиват , нали ??
Коментар
-
Аварията май се оправи, смених масленият филтър, долях малко масло и на уреда при 70-80 км/ч вдигна до 4 атм. На празен ход при топъл двигател на около 2атм. При студен двигател на п.х 3 атм. Надявам се проблема да е бил в масления филтър, дано да съм прав!!!Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494
Коментар
-
Да питам и аз:Кажете за този масленият радиатор-къде се слага и как се свързва-понеже при мен го няма
и продава ли се въобще по магазините за УАЗ?Ако някой има някоя снимка на маслен радиатор или схема за монтажа му-моля да я качи-ще съм много благодарен
И кажете какво налягане трябва да държи маслото УАЗ-а?При мен студен-топъл-няма значение-държи налягане 2-2,5 някой път и 3-3,5 даже
Как мислите-добре ли е?
Коментар
-
Масленият радиатор стой пред радиатора за охлаждане, свързан е последователно на цялата мазителна система на машина, и служи за охлаждане на маслото при високи температури, когато е включен, налягането на маслото пада значително. Аз никога не го включвам , поне не ми се е налагало.Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494
Коментар
-
Там има клапан, през радиатора минава само при налягане над 1.5 атмосфери ако не се лъжа, ако е по-ниско не минава, върви си все едно не е включен. И щом при теб пада, значи твоето клапанче или е ампутирано, или е заклинило в отворено положение.Първоначално публикуван от reichfurrerМасленият радиатор стой пред радиатора за охлаждане, свързан е последователно на цялата мазителна система на машина, и служи за охлаждане на маслото при високи температури, когато е включен, налягането на маслото пада значително. Аз никога не го включвам , поне не ми се е налагало.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Кранче има на всички, обаче ако разглобиш възела с кранчето ще видиш че вътре има и клапан. От срещуположния край на късата страна на крана (не тази която върви нагоре с маркуча а хоризонталната част) има една заглушка на резба. Като я отвиеш ще видиш вътре пружина и сачма - те това ако е ампутирано и се получава този ефект.Първоначално публикуван от macИма си кранче : отворено, затворено.
Пък може и да е българска доработка
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Имах такъв проблем преди години
Имах такъв проблем преди години - падаше налягането докато съвсем изчезна - сменях и проверявах, ама не се оправя. Един майтор голям ми казва: - вземай лагери да ги сменяме, заминали са. И аз като нямам идея какво става, свалям двигателя с баща ми, лагери, и всичко останало каквото намерих да сменя - гледам вала идеален, няма износване, черупките са си в ред, абе все е дни че е нов - а беше над 150000 км.
Като поразровихме, долу редукционния клапан на помпата се заклинил - някакъв боклук влязъл и сачмата напълно отворена стои - то маслото си се излива обратно и не ще да отива нагоре.
Та смених каквото смених и така го продадохме - изкара при нас над 300000 км без други проблеми.Show must go on!
LZ1VES
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар