Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решения против прегряване ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Решения против прегряване ??

Първоначално публикуван от SSt Преглед на мнение
    Хм ..... наистина радиатора, спрямо стария ми УАЗ е близо два пъти по-тънък !!!
    Може ли руснаците да са толкова сбъркани !
    На най-якия си джип, да слагат този хербарий за радиатор !!!!
    Иначе е продухан, няма запълвания от кал, а и вътре е чист. Пък и не е на много километри - само 65000 !!!
    Благодаря за възможните решения.
    Най вероятно ще сложа перка, още по- добре ако намеря от някой на старо по-дебелия радиатор + перката разбира се !!!
    Може и блокаж на виско муфата ! Да ама през зимата ???
    За Хънтър ли става дума?
    Ако е Хънтър, аз съм го имал този проблем. Провери си вискомуфата дали работи. При мен лично там беше грижата.
    Много помага ел.перка.
    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Джипа е с редукторите.
      Модела е 31519-037, двигател 2,89 л. 4-ри скорости, без желузи, виско муфа на перката, ресорно окачване.
      Спрямо старата ми УАЗ-ка, радиатора е с 2 реда лемели вместо с 3.
      Една от проверките ще е точно на виско муфата !
      Значи проблема е при продължително изкачване на пределен наклон с товар.
      Последно редактирано от SSt; 14-05-09, 00:46.

Коментар

Първоначално публикуван от SSt Преглед на мнение
        Точно Жоре, виско муфа.
        Виждал си го джипа !
        Карахме около Богьовци за пъдпъдъци с Петьо !
        Светльо, да ти кажа право тогава въобще не съм се загледал, че е с виско-муфа Трябва първо нея да я провериш. Най-добре си сложи една твърда перка и пак го качи тоя баир.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Така ми каза и Тихомир от Карбона !
          А на тебе успех !
          Пък живот и здраве да се видим, я на лов, а някъде с машините !!!

Коментар

Да попитам, какво е предимството на виско муфата, надежност - не, простота - не, цена - не, какво тогава?
            Последно редактирано от Георги Василев; 16-05-09, 08:12.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Да попитам, какво е предимството на виско муфата, надежност - не, простота - не, цена - не, какво тогава?
              Предимството й е при преминаване на водни препятствия На първите модели Волга ГАЗ 24 също са монтирани перка с виско муфа.
              Последно редактирано от dragomir_68; 15-05-09, 12:52.
              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Джипа си беше окомплектован с такава перка и муфа. Взех го нов от Карбон !

Коментар

Някой се е сетил ,че и Уаза трябва да има пластмасови копченца и .... та оттам идва трагедията общо взето
                  Много повече уважавам ел.перките отколкото тези неможещи муфи
                  sigpic УАЗ-452

Коментар

Предимството е, че перката се върти само, когато трябва т.е намалява разхода и шума. Но това според мен въобще не може да компенсира ниската надежност, особено за джип.
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      Предимството е, че перката се върти само, когато трябва т.е намалява разхода и шума. Но това според мен въобще не може да компенсира ниската надежност, особено за джип.

Перката на фолсвагена ми също се върти само когато трябва и то много по-бързо от директно зацепената на уазката ми.

Мисълта ми е, има толкова теми във форума за неработещи виско-муфи и защо просто не се сложи една ел перка с темперетурен датчик и да се спестстят глвоболия, притеснения и пари.
                      Последно редактирано от kra_kra; 16-05-09, 16:49.
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Вие вече сте достигнали до причината - виското на перката! Но да ви споделя малко опит.
                        В службата имаме товарна УАЗка с 2,9л мотор и виско муфа на перката, фабрично без жалюзи.
                        Всяко лято и се налага да катери из Рила, от Боровец на горе.
                        Именно говорим за продължителни стръмни качвания.
                        УАЗика загряваше и малко над средата палеше червената лампа.
                        Монтирахме една ел. перка пред радиатора, която се ползва при такива продължителни натоварвания. Вече дори в най-големите жеги не минава 80 градуса.
                        Та виското на Уазовете се очертава като не добре направено, щом на толкова машини лъсва един и същ проблем.
                        Та или разкарай виското и си сложи обикновенна перка, или монтирай допълнителна електрическа пред радиатора, която ще ти се налага да включваш супер рядко, затова си я направи и с бутон, а не с датчик.

Коментар

Е, SSt, какво избра?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                          X