Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решения против прегряване ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Решения против прегряване ??

Онзи ден реших да направя една разходка до един връх, където повече от 2 км. е с наклон над 35 %.
    Карах с редукторния УАЗ и ...... още на 1/3 от разстоянието дигна температура и светна червената лампичка ! До върха спирах още два пъти !
    Карах 1 и 2 - ра на бавните !
    Въртят ми се в главата разни мисли за по - голям радиатор, по-мощна перка, втори радиатор с перка и т.н .......
    Дали някой е намерил доброто решение ???
    Последно редактирано от SSt; 11-05-09, 16:08. Причина: допълних

До: Решения против прегряване ??

За да прегрява има някъкъв проблем.
    Аз вече минах по този път, свеалих радиатора и го издухах хубаво между питите, беше се набило много боклук, треволяци и прах.
    Понеже бях свалил радиатора монтирах перка от лада пред радиатора с копче за пускане, но след като изчистих радиатора не ми се е налагало да я ползвам.
    Смея да твърдя, че ел перката охлажда много по добре от стандартната дори и без дифузйор, оборотите са големи.

Виж какво е направил Цветан ако ти се заминава.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
      За да прегрява има някъкъв проблем.
      Аз вече минах по този път, свеалих радиатора и го издухах хубаво между питите, беше се набило много боклук, треволяци и прах.
      Понеже бях свалил радиатора монтирах перка от лада пред радиатора с копче за пускане, но след като изчистих радиатора не ми се е налагало да я ползвам.
      Смея да твърдя, че ел перката охлажда много по добре от стандартната дори и без дифузйор, оборотите са големи.

Виж какво е направил Цветан ако ти се заминава.
      Едната възможност е да е запушен външно с треви и други боклуци. По лошия вариант е да е запушен отвътре с котлен камък. Ако незнаеш кой кво е сипвал в радиатора, работата е зле.
      Миналата година смених моя радиатор с нов, и повече от 75 градуса вдига само с пуснати желюзи.
      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от SSt Преглед на мнение
        Онзи ден реших да направя една разходка до един връх, където повече от 2 км. е с наклон над 35 %.
        Карах с редукторния УАЗ и ...... още на 1/3 от разстоянието дигна температура и светна червената лампичка ! До върха спирах още два пъти !
        Карах 1 и 2 - ра на бавните !
        Въртят ми се в главата разни мисли за по - голям радиатор, по-мощна перка, втори радиатор с перка и т.н .......
        Дали някой е намерил доброто решение ???
        Да ми се обадиш ли

Коментар

КОлега,виждал съм Джуган,при нас когато работеха по пистите с радиатор отстрани.Но ако двигатела е добър и има не е от новите/по-тънките/радиатори не трябва да грее.

Коментар

Монтирай си ел.перка пред радиатора и си решаваш проблема.Като започне да загрява я включваш.Ако ти се занимава можеш да я направиш и с датчик,за да срабитва сама,ама според мен не си струва разправията.

Коментар

за кой модел уаз става дума.На УАЗ 469 слагам две ел.перки от пежо и температурата утива към замръзване

Коментар

Течността в радятора колко е? Жалюзите напълно ли са отворени?
                1.Системата трябва да се промие.
                2. Радятора да се изчисти и шомполира (ако няма изолирано).
                3. Смени термостата, виж колелото на турбинката на водната помпа дали е наред.
                4. Виж центровката.
                При тези неща ако са наред, включително и двигателя, няма да има проблем и като е натоварен в такъв баир на 30градуса.
                С коя перка си? (с 4 или 6 витла и с дифузьор ли е).
                Не е хубаво да се кара докато ти свети лампата, включи парното и го задръж наместо на малко по високи обороти, НЕ ГО ГАСИ!
                Успех
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Хм ..... наистина радиатора, спрямо стария ми УАЗ е близо два пъти по-тънък !!!
                  Може ли руснаците да са толкова сбъркани !
                  На най-якия си джип, да слагат този хербарий за радиатор !!!!
                  Иначе е продухан, няма запълвания от кал, а и вътре е чист. Пък и не е на много километри - само 65000 !!!
                  Благодаря за възможните решения.
                  Най вероятно ще сложа перка, още по- добре ако намеря от някой на старо по-дебелия радиатор + перката разбира се !!!
                  Може и блокаж на виско муфата ! Да ама през зимата ???
                  Последно редактирано от SSt; 12-05-09, 09:47. Причина: сетих се

Коментар

Първоначално публикуван от SSt Преглед на мнение
                    Хм ..... наистина радиатора, спрямо стария ми УАЗ е близо два пъти по-тънък !!!
                    Може ли руснаците да са толкова сбъркани !

Мисля,че в случая ти си сбъркания. Единия е 2 редов,а другия 3 редов радиатор. Не е номера да събереш 1 тон вода,а номера е да има начин тази вода и по точно температурата и да я отведеш някъде. В случая 3-тия ред е за тази цел ама............................вие си слагайте бидоните с водата и си живейте в заблуда
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

УАЗът има добре ПРЕоразмерена охладителна система и ако е изправна не му трябва каквото и да е допълнение. Дори и без капачка си функционира добре.
                      При изправен термостат, чист радиатор и блок, лятото ми се налага да карам на жалузи, за да вдигне 70 градуса. Уредът за показване е проверен и показанията му са верни.
                      За начало измий отвън радиатора, промий с почистващ препарат охладителната система, провери дали перката не е деформирана и дифузьора е на мястото си. И дали има антифриз.
                      Вероятността да е повредена водната помпа е нищожна, но допустима.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                        Течността в радятора колко е? Жалюзите напълно ли са отворени?
                        1.Системата трябва да се промие.
                        2. Радятора да се изчисти и шомполира (ако няма изолирано).
                        3. Смени термостата, виж колелото на турбинката на водната помпа дали е наред.
                        4. Виж центровката.
                        При тези неща ако са наред, включително и двигателя, няма да има проблем и като е натоварен в такъв баир на 30градуса.
                        С коя перка си? (с 4 или 6 витла и с дифузьор ли е).
                        Не е хубаво да се кара докато ти свети лампата, включи парното и го задръж наместо на малко по високи обороти, НЕ ГО ГАСИ!
                        Успех
                        Допълвам:
                        5.Паровъздушния клапан на капачката на радиатора не държи налягане в системата. Тогава водата кипва бързо и лавинообразно, като после е трудно да я охладиш заради парните тапи в системата.
                        6.Бедна горивна смес

Виско муфа на Уаз!?!?
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Точно Жоре, виско муфа.
                          Виждал си го джипа !
                          Карахме около Богьовци за пъдпъдъци с Петьо !

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                            Мисля,че в случая ти си сбъркания. Единия е 2 редов,а другия 3 редов радиатор. Не е номера да събереш 1 тон вода,а номера е да има начин тази вода и по точно температурата и да я отведеш някъде. В случая 3-тия ред е за тази цел ама............................вие си слагайте бидоните с водата и си живейте в заблуда
                            Ми то точно третия ред го няма при този радиатор !
                            Тихо от Карбона ми обясни, че радиаторите за УАЗ са с 3 редовите сепрентинки, и с 2 редовите Алу. и Медни на по-новите модели.
                            Мнението му също е, че 3 редовите са по-удачни за тежки терени.
                            Освен това, аз не съм сбъркан !!!
                            За кви бидони се говори тук ?!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                              Допълвам:
                              5.Паровъздушния клапан на капачката на радиатора не държи налягане в системата. Тогава водата кипва бързо и лавинообразно, като после е трудно да я охладиш заради парните тапи в системата.
                              6.Бедна горивна смес

Виско муфа на Уаз!?!?
                              Mерси, прав както винаги!
                              Под 4 имах предвид и на горивната система (6) ама не съм оточнил, то в 3часа ми беше само до оточнения...
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X