Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв е проблемът

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ

И аз също карам със старите 7 -ци ВМЗ и нямам за сега никакъв проблем преди година слагах Бош-мош и незнам какви други само ядове с тях. Според мен слагай 7-ци и газ колкото може.

Коментар

Колеги, с голямо внимание са запознах с всички мнения.Утре слагам нови свещи ВМЗ 7 и нов кондензатор.Изненадаха ме обаче многото критични мнения за свещите.Това е четвъртата УАЗКА която имам,но никога не съм имал проблеми със свещи.По четири пет години не съм сменял и са вървели.Като прочетох какви ужасии се случват утре отивам и вземам четири ВМЗ 7 и кондензатор и бог да ми е на помощ.
      Според бен захранването с бензин е добро защото попмата ДААЗ и карбуратора К 157 също са нови на 200-300 км.Бензиновата магистрала и нивото проверих.Там няма проблем.Абе причината е в автомобила.Вари го печи го - УАЗ.Ден караш-два правиш.

Коментар

А бе мене ако питаш не взимай такива свещи.
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
          А бе мене ако питаш не взимай такива свещи.
          Като всяка част по колата - и свещите си имат данни и характеристики !
          Намери най-подходящите , които дават за УАЗ !
          Освен това - ако си усетил малко по-висок разход, вероятно малко ти е завишено захранването с бензин , и за това понякога ги давиш !
          Но вече си в правилната посока ! Успех!

Коментар

Много ти благодаря за съвета и разяснението обаче пак няма да си купя такива свещи

Коментар

В България моментната ситуация е малко по-различна от колкото едно време или в някои други страни.

У нас на първо място свещите се делят на - оригинални и ментета или читави и лоши, кой както иска така да го нарече.

Първото условие за успех със свещите е да си намерите от читавите

От там на татък следващото важно нещо е топлинното число.
              Защото при големи разминавания с нужното ни топлинно число вероятността да ти избие свещ се покачва до 100% сигурно.

И е тука вече е тънкия момент - открили сте оригинални свещи - аджеба, какво число да си вземем.

Трябва да е ясно, че при различните марки, маркировките за конкретно топлинно число са различни

Дори при някои нарастването на цифрата означава по-студена свещ - пример NGK.
              При други нарастването на цифрата означава по-топла свещ - пример Denso.

Като пример ще дам, че аз със стария двг година и половина карах с NGK 6-тици, т.е. доста топли, колегата nasko919 ми ги намери и бях супер доволен до последно, макар че горивната смес ми беше доста богата.

Сега "новият" ми двг е с Бриск, който Бриск е от 3-4 години на тоя двг и все още са безупречни. За параметри не съм ги гледал.

Коментар

Първоначално публикуван от Кити Преглед на мнение
                Според бен захранването с бензин е добро защото попмата ДААЗ и карбуратора К 157 също са нови на 200-300 км.
                Какъв е тоя карбуратор
                Аз съм доволен от Бриск (но не в единичните опаковки) и НЖК, но най важното е да отидеш при свестен продавач, който знае какво продава и като качество и като модели както е обяснил Жоро
                Едно време на една Ниса имахме проблеми с свещите, сменихме бобината и спря да ги гори, немога да си го обясня със сигурност.
                Успех
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Днес купих три комплекта свещи.Руски, NGK и ВМЗ.Сложих руските като на руска машина.Колата изрева като ранен звяр и заработи както беше.Звук,мощност,газ-бензин отлично.И сега трябва да си призная,че никога не съм вярвал на колеги,че може отведнъж четирите свещи да откажат.Все си въобразявах,че нещата се пресилват.Сега повярвах защото моите не бяха на повече от 300 км.Отсега ще си нося в ЗИП-а и комплект НОВИ свещи.Благодаря за съветите на всички.Утре излизам с УАЗКАТА по северните склонове на Стара планина в района на В.Търново.

Коментар

Вчера имах същия случай с ГАЗ 53. Свещите бяха руски от тези който продават сега по магазините и ГАЗката не се опитваше да запали. Отидох до магазина за NGK но имаше само 5 броя и взех Бриск. След като ги сложих ГАЗката запали веднага. Собственика й до последно не вярваше че причината да не пали е от свещите.
                    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                      Вчера имах същия случай с ГАЗ 53. Свещите бяха руски от тези който продават сега по магазините и ГАЗката не се опитваше да запали. Отидох до магазина за NGK но имаше само 5 броя и взех Бриск. След като ги сложих ГАЗката запали веднага. Собственика й до последно не вярваше че причината да не пали е от свещите.

А бе мани.И аз така като сложих 8-ка и купих от тия риските по 1,50 където са и паля го и си работи. На следващия път паля пак аз и работи и на 3-тия път вече е пълен мъртвец. Припука и до там и неще да откине. Стопих стартера,10 лв бензин ги прекара от през карбуратора до аспуха и това е. На следващия ден свалям свещите и ги проверявам една по една. От 8 броя 5 не работят,една работи горе долу и 2 що годе ставах Сменям свещите с някакви стари сбирани по кутии ите и буклуците слагам ги и двигатела пали от четвърт оборот. Вече първото нещо в което се усъмнявам са свещите ако ще и на 2 минути работа да са.

А па поредния майтап който ми направи впечатление е,че попринцип намерих официалния представител на Бриск за БГ в София и когато ми претрябват свещи и не съм на зор си ги взимам от там. Обаче там най ефтината свещ е 2.80 лв даже вече може и 3 да е станала. И вчера отивам за едни свещи да взема и питам какви има и ми разправят некви шампиони,други некакви и бриск и казвам аз-дай бриска и взимам 4 броя и струваха 6 лв всичките Как стават тия работи незнам ама май и на тия ще се навъдят ментета а общо взето са добри свещите

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                        А бе мани.И аз така като сложих 8-ка и купих от тия риските по 1,50 където са и паля го и си работи. На следващия път паля пак аз и работи и на 3-тия път вече е пълен мъртвец. Припука и до там и неще да откине. Стопих стартера,10 лв бензин ги прекара от през карбуратора до аспуха и това е. На следващия ден свалям свещите и ги проверявам една по една. От 8 броя 5 не работят,една работи горе долу и 2 що годе ставах Сменям свещите с някакви стари сбирани по кутии ите и буклуците слагам ги и двигатела пали от четвърт оборот. Вече първото нещо в което се усъмнявам са свещите ако ще и на 2 минути работа да са.

А па поредния майтап който ми направи впечатление е,че попринцип намерих официалния представител на Бриск за БГ в София и когато ми претрябват свещи и не съм на зор си ги взимам от там. Обаче там най ефтината свещ е 2.80 лв даже вече може и 3 да е станала. И вчера отивам за едни свещи да взема и питам какви има и ми разправят некви шампиони,други некакви и бриск и казвам аз-дай бриска и взимам 4 броя и струваха 6 лв всичките Как стават тия работи незнам ама май и на тия ще се навъдят ментета а общо взето са добри свещите
                        Тези ги купих вчера по 2лв. броя пък ще видим до кога ще работят.
                        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X