Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателят няма сила

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: двигателя няма сила

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Колегата пише ,че това не е първият му " ГАЗ " !!! Това предполага че елементарните неща ги усеща - обороти на празен ход , начин на палене , разход и т.п. .... и установява по слаба мощност от предишния " ГАЗ ". Посочих една възможност която ми се е случвала !!! Иначе предположения - много !!! Ако двигателя не може да диша заради филтър или гърнета - пада мощността точно при нужда от много въздух !!! Просто ако няма да ходи в сервиз - метода на изключване е алтернативата !!! Защото ако беше майстор - монтьор нямаше да задава такъв въпрос !!!
    По начина който е описал сравнението мисля че не усеща някои неща... и е имал Уазки казва а не Газки май...
    А според мен няма как да кара във всякакви баири на бързи.
    Нека човека с осмака каже че и той кара на бавни.
    Моя в 50 см сняг няма да мръдне на бързи, дори и на бавни съединителя е задимял за нула време... ама щом ваще вървят отказвам се да коментирам каквото и да било повече.
    Аз си мислех че имам Уаз ама явно моя е объркан нещо
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от boychoivanov Преглед на мнение
      другият двигател не е блокирал варви си,само че пак изтормозено.Не съм майстор а любител,а гърнето направо го няма филтъра го махам нацяло разлика има много много незначителна.Интересно ми е обаче защо издухания уаз върви като полудял(сега да не се хванете за думата полудял)И уаз е не е газ
      Като полудял съм виждал само една газка да върви! Ако имаш път към Бели Искър мини да те повози Славчо!

Коментар

вие качвате брутални баири.Аз ви приказвам за равното 50 см сняг.Май ще си правя стария уаз ама строши вече 4 дифа и е много изгнил.
        Където не мога пеш продължавам с Уаза.
        Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
        Съдействие на закъсали автомобили

Коментар

Първоначално публикуван от boychoivanov Преглед на мнение
          вие качвате брутални баири.Аз ви приказвам за равното 50 см сняг.Май ще си правя стария уаз ама строши вече 4 дифа и е много изгнил.
          Няма ли да ти е по лесно да размениш двигателите, ама после в кат ще имаш проблеми

Коментар

да кажа и аз нещо.Колега,двигатела ти върви като луда,щото вече вкарв по-малко масло в цилиндрите и то след като уплатнява повече вдига повече компресията.Следващия етап е да почне да пуши здраво като моя и да няма мощност но до тогава имаш още време.Второ на сняг зависи много мощноста от гумите.Ако стария ти джип е с пиявици нормално е да го караш на бързите по-равното в голям сняг.Но с медвед,тракторки или други гуми с агресивен протектор е немислимо само да се кара на бързите.Сцеплението е голямо и тормози много мотора.Трето;ако на някой от другите машини на мотора му е правен скоро ремонт,нормално е да е по-стегнат,което ще изчезне със разработката.Четвърто;руската техника е диагноза -там едни и същи неща на теория не вървят никога еднакво на практика.Както каза Цветан,след като двигателя ти е добър просто го сложи на по-хубавия джип.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
              Няма ли да ти е по лесно да размениш двигателите, ама после в кат ще имаш проблеми
              Добреее.!!!Разбрах , че съм сгрешил - УАЗ !!!Разбрах !!!
              Сега по същество !!! Нещата стоят така :
              В БГ това си е още най - популярната марка ! Затова майстори под път и над път ! Отиваш да замериш компресията , проверяваш си свещите , кабелите и бобината ??? Правиш си профилактика на карбуратора и филтрите ! Проверяваш някое от колелата да не "грее" - това даже първо ! И ако проблема си стои - или е сгрешена скоростната кутия , или двигателя си заминава ,но ти вече ще го знаеш от данните в сервиза !!! Успех !!!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                да кажа и аз нещо.Колега,двигатела ти върви като луда,щото вече вкарв по-малко масло в цилиндрите и то след като уплатнява повече вдига повече компресията.Следващия етап е да почне да пуши здраво като моя и да няма мощност но до тогава имаш още време.Второ на сняг зависи много мощноста от гумите.Ако стария ти джип е с пиявици нормално е да го караш на бързите по-равното в голям сняг.Но с медвед,тракторки или други гуми с агресивен протектор е немислимо само да се кара на бързите.Сцеплението е голямо и тормози много мотора.Трето;ако на някой от другите машини на мотора му е правен скоро ремонт,нормално е да е по-стегнат,което ще изчезне със разработката.Четвърто;руската техника е диагноза -там едни и същи неща на теория не вървят никога еднакво на практика.Както каза Цветан,след като двигателя ти е добър просто го сложи на по-хубавия джип.
                мда ето един колега който каза нещо вярно.Старият уаз беше с обикновенни джапанки отпред и зимни руски отзад.а бордовата е с 4 зимни руски.Старият уаз наистина му има нещо от време на време прави димна завеса ама от запекани сегменти(7 километра без вода и на баира зема да кади,беше се скъсало съединението и не го видях)и умеша маслото с водата.

Коментар

Личи си кои е професионалист и кои не
                  Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  0885 297985,мтел-Радо
                  0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
                    Личи си кои е професионалист и кои не

Това не го разбрах.

Я вземете направете една таблица кой е професионалист и кой не
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Тъй като нямам сили да редактирам 20 поста, от общо 24 отправям молба и предупреждение към пишещите в тази тема. Моля оправете си правописа ( големи и малки букви, пунктуация и т.н. ). Неграмотното писане е обида, както към четящите, така и към самия себе си.

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                      В БГ това си е още най - популярната марка ! Затова майстори под път и над път
                      Уви според мен това вече не вярно. И двете изречения.
                      Последно редактирано от Pursie; 06-01-09, 23:25.
                      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                        Тъй като нямам сили да редактирам 20 поста, общо 24 отправям молба и предупреждение към пишещите в тази тема. Моля оправете си правописа ( големи и малки букви, пунктуация и т.н. ). Неграмотното писане е обида, както към четящите, така и към самия себе си.

Уви според мен това вече не вярно. И двете изречения.

Написах го за успокоение на колегата !!! Иначе и аз съм на друго мнение , ама както всички го бяха почнали .... !!!

Коментар

Казаното е много точно и истина разбира си човека
                          Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                          Това не го разбрах.

Я вземете направете една таблица кой е професионалист и кой не
                          0885 297985,мтел-Радо
                          0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Споко,приятели тук всички са еднакво компетентни.На никого не съм ходил да поправям джипа,нито някой е поправял моя.Всеки сам се оправя.

Коментар

оказа се че има малка разлика в двигателите като се загледам малко.НА уаза 469 двигателя май е от волгата с еленчето,освен това на бордовата уазка се оказа че има закъснение ,няма гарнитура на карба и мостовете май са по бързи.Друго не съм констатирал досега,като поправя тези работи ще споделя резултата.

Коментар

До: Двигателят няма сила

Изводи досега:Уаз 469 с двигател умз 414 с запекли маслени сегменти(гори много масло) при 20 см сняг върви на 2ра предавка.разхода е 20-25л/100км.
                                Бордовата уазка с двигател умз 451-колата взема да се разработва но при 20 см сняг се кара на 1 предавка ,мостовете са същите като на 469, но върви тегаво и гори в диапазона 25-50л/100км.
                                Вследствие на това си карам 469 защото предпочитам да гори масло отколкото 2 пъти повече бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X