До: Проблем с карбуратор К151
Не се съмнявай в правотата на действията си че си заменил филтъра. Не ми е известен друг автомобил който фабрично да е с такава простотия за филтър, да не говорим за такъв автомобил който е за извън пътя. Мойте наблюдения са че има един много много тънък момент в който при падане на оборотите под определен праг, вакуума от колекторите е толкова слаб, че неможе да отвори клапана на ЕПХХ въпреки че всички електрически джаджи сработват. И ако и при теб е така, то не се учудвай че двигателя не променя обороти когато въртиш винтовете за реглаж по системата за ЕПХХ. Тя не е в работен режим. Можеш да го провериш като принудително подадеш вакуум към ЕПХХ на ниски обороти. Ако не се сещаш как викни една от магистралата да ти покаже
Отвори си малко дроселната клапа и ще си решиш проблема. Другото което можеш да опиташ да направиш е при работа на газ е да извадиш маркуча на вакуума към ЕПХХ. Така мисля че ще е по-добре. Аз поне така съм го направил
Първоначално публикуван от inp
Преглед на мнение
Отвори си малко дроселната клапа и ще си решиш проблема. Другото което можеш да опиташ да направиш е при работа на газ е да извадиш маркуча на вакуума към ЕПХХ. Така мисля че ще е по-добре. Аз поне така съм го направил
.
Целта е по-лесен старт с по-обогатена смес. Ето сега ти малко да прочетеш:
Като намеря време ще си поиграя с винтовете за регулиране на изпарителя. Ако срещна проблеми ще ги поставя в съответна тема за регулиране на АГУ (имаше такива във форума).
Коментар