Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗМЗ-4022.10 от Волга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЗМЗ-4022.10 от Волга

Никакви доработки нямаше,само смених ме главите.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Никакви доработки нямаше,само смених ме главите.
      Благодаря ти! Започвам преработките по моя!
      Поздрави!!
      Когато нямаме това, което ни трябва,
      ни трябва това, което имаме!

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
        Благодаря ти! Започвам преработките по моя!
        Поздрави!!
        Защо бе Мише?
        Какво стана, нали го беше оправил и карб, и всичко?

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
          Защо бе Мише?
          Какво стана, нали го беше оправил и карб, и всичко?
          Жорка, всичко е супер с двигателя - всеки ден го карам и съм много доволен. Но имам някой забележки - не към него, а по принцип не съм доволен от карбуратора. Знаеш, при стръмно изкачване и при спускане какво става с камерата и поплавъка. Няма прецизна настройка на карбуратора, зимно палене с едни смукачи, давене, зацапване на свещи и т.н. и т.н. За това започнах проект - инжекцион. Но се притеснявам, че ми е малко сложно за начало с 12 клапановия с предкамерно. За това ще сменя главата и ще го ''инжектирам" като нормален 24 мотор. Когато всичко е наред ще пробвам с оргиналната глава - там ще правя един моно инжекцион за предкамерното и един многоточков за цилиндрите.....Ако има нужда, разбира се.
          Това по нататък....
          Вече ми е готова електрониката - приключих всички тестове. Започвам тези дни поставяне на дюзи, дросели, TPS - и каквото там ми трябва.
          Бог да ми е на помощ......
          И приятелите от форума....
          Поздрави!!

Коментар

Първоначално публикуван от misho5kov Преглед на мнение
            За това започнах проект - инжекцион. Но се притеснявам, че ми е малко сложно за начало с 12 клапановия с предкамерно. За това ще сменя главата и ще го ''инжектирам" като нормален 24 мотор. Когато всичко е наред ще пробвам с оргиналната глава - там ще правя един моно инжекцион за предкамерното и един многоточков за цилиндрите.....Ако има нужда, разбира се.
            Това по нататък....
            Вече ми е готова електрониката - приключих всички тестове. Започвам тези дни поставяне на дюзи, дросели, TPS - и каквото там ми трябва.
            Бог да ми е на помощ......
            И приятелите от форума....
            Поздрави!!

Аз единственото за което смея да си помисля е ноно, ти..........
            Я дай ако може повече подробности и някоя снимчица на дюзите ако може разбира се.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Не ли по лесно,да си вземеш готов западен мотор.Аз имам двиг 402 и съм престъргал зилови ризи-като се получи много добре.И не ми се разправя,щото трябва още 200-300лв а получаваш мотор от 110кс.Един приятел сложи мотор от Омега-2.4 -126кс и е много добър,да не говори ме за 3.5 от Бмв или 3.2 от МБ.За 600-700лв имаш мотор със скоростите и то добър.Но знам ли и аз съм на кантар.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                Не ли по лесно,да си вземеш готов западен мотор.Аз имам двиг 402 и съм престъргал зилови ризи-като се получи много добре.И не ми се разправя,щото трябва още 200-300лв а получаваш мотор от 110кс.Един приятел сложи мотор от Омега-2.4 -126кс и е много добър,да не говори ме за 3.5 от Бмв или 3.2 от МБ.За 600-700лв имаш мотор със скоростите и то добър.Но знам ли и аз съм на кантар.
                Ами да, по лесно е. Много е писано тук за и против. Ама то си е друга разправия. Аз съм с 4 -ка СК от Волга, двигателя е монтиран, напасван. С него джипа върви супер, има тяга когато ми трябва. С един инжекцион само ще става по добре... Ще видим - двигател 4022.10 i. Със сигурност с подобряване на пълненето ще се вдигне и мощнстта. Ще може да се тунингова в движение.... Разхода ще бъде друг... Ще видим, метнал съм го на операционната маса..
                Поздрави!!

Коментар

заформясе интересен проект желаяти успех и да ни държиш в шечение
                  Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

!

Е Мише, ти си решил да правиш нещо отдавна замислено от мене (ама по ред причини несъм сколасал още)

Малко въпроси:
                    1 Запалването същото ли ще остане (и какво е )?
                    2 Инжекторите каъв тип ще са и във всмукателните колектори ли ще ги монтираш, на обща релса ли ще са?
                    3 Каква ще е електрониката за управление (мегаскуирт, някакъв опростен варянт или нещо друго) ?
                    4 Ще има ли кидлороден датчик (ламбда сонда)?
                    5 Дебитомер?
                    ...
                    Дано се получи (няма как да не се ) успешен прототипен двигател (за нас) с модерно управление което да изцежда всички сили от него

Успех! Ще помагам със каквото мога и зная (и спам ако трябва)
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Ники, подробно ще пиша в темата за джипа ми, че тук се отклоняваме вече от тази...
                      Поздрави!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X