Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗМЗ-4022.10 от Волга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЗМЗ-4022.10 от Волга

ЗМЗ-4022.10 от Волга- форкамерен. Някой има ли на представа за какъв бензин е и има ли нужда да му пиля главата.

До: ЗМЗ-4022.10 от Волга

Първоначално публикуван от kosio-Своге Преглед на мнение
    ЗМЗ-4022.10 от Волга- форкамерен. Някой има ли на представа за какъв бензин е и има ли нужда да му пиля главата.
    От къде го изкопа този уникат, от колко време търся
    Незнам там по едни таблици се смята за степента на згъстяване, мери се в камерата на главата колко кубика е
    Пусни снимки да го видим
    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Утре ще го щракна. Сволихме го от волга3102.

Коментар

Не го пили.Този мотор,заедно с 24-д и 2410,нямат нужда,от шлаиф,на главата.Проектирани са за бензин а-93 и нагоре.Със здраве да го карате и много да ви слуша.

Коментар

ето снимки
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kosio-Своге Преглед на мнение
            ето снимки
            До сега с какви впечетления сте останали от този мотор, на бензин ли карате

Коментар

Карам го от около 10 дена и за сега си работи перфектно както на газ, така и на бензин. Прави ми впечатление че е доста мощен и бързооборотен а е само с пет коня над обикновения 24.

Коментар

A като икономичност? Също трябва да има разлика

Коментар

чувал съм че е с около 10-15 % по икономичен

Коментар

Oт опит знам,че след като сложиш по-мощен двигател,в гората винаги дава икономия.Преди време познат имаше такъв,двигател,на буханка,и се хвалеше,че с един тон товар,вдига 110км.,с нея.

Коментар

Този, освен че е по мощен е и по икономичен - по заводски данни, искаме да чуем на практика дали е така

Коментар

Тази уазка не се ли продаваше преди време - със седалки от Ауди. В обявата пишеше че главата и е шлайфана.
                        Иначе и аз съм чувал за този мотор- с по 3 клапана е, трябва да работи и по-меко и равномерно. Регулиовката на карбуратора е по-сложна, защото от едно място изкарва богата смес, а от друго бедна, като богатата отива във предкамерата.
                        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

На моя познат,когато правех ме ремонт на мотора.Не можах ме да центроваме,карбуратора и клапаните,и минах ме на вариант -глава от 24 и днес така го кара.

Коментар

Идеята при този е да може работи с максимално обеднена горивна смес. Тя, обаче се възпламенява трудно. Тогава, русите вкарват една предкамера в него, която се захранва от трети клапан и трета камера на карбуратора. Така, че вътре в предкамерата, сместа става достатъчно богата за нормално запалване, а обемът й е около 4% от този на горивната камера, малък е. По този начин, трудновъзпламеняемата бедна горивнасмес се възпламенява от пламък и мотора работи чудесно. Обаче, друг път. Наличието на карбуратор, не позволява оптимално регулиране на горивната смес, крайно необходимо за правилно протичане на запалването...и прочие недодяланици. Това е форкамерен мотор, вярно. А, той не е дело само на руснаци, които пък не са първите в тези разработки. Но, както самите те....и другите се отказаха.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                              На моя познат,когато правех ме ремонт на мотора.Не можах ме да центроваме,карбуратора и клапаните,и минах ме на вариант -глава от 24 и днес така го кара.
                              Румене, спомняш ли си някакви доработки правихте ли, или смяната е едно към едно /В смисъл заменяеми ли са напълно главите??/
                              Поздрави!!
                              Когато нямаме това, което ни трябва,
                              ни трябва това, което имаме!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X