ЗМЗ-4022.10 от Волга- форкамерен. Някой има ли на представа за какъв бензин е и има ли нужда да му пиля главата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЗМЗ-4022.10 от Волга
Свий
X
-
До: ЗМЗ-4022.10 от Волга
Първоначално публикуван от kosio-Своге Преглед на мнениеЗМЗ-4022.10 от Волга- форкамерен. Някой има ли на представа за какъв бензин е и има ли нужда да му пиля главата., от колко време търся
Незнам там по едни таблици се смята за степента на згъстяване, мери се в камерата на главата колко кубика е
Пусни снимки да го видимСлучайни хора УАЗ не карат
-
Първоначално публикуван от kosio-Своге Преглед на мнениеето снимкиСлучайни хора УАЗ не карат
Коментар
-
Тази уазка не се ли продаваше преди време - със седалки от Ауди. В обявата пишеше че главата и е шлайфана.
Иначе и аз съм чувал за този мотор- с по 3 клапана е, трябва да работи и по-меко и равномерно. Регулиовката на карбуратора е по-сложна, защото от едно място изкарва богата смес, а от друго бедна, като богатата отива във предкамерата.http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol
Коментар
-
Идеята при този е да може работи с максимално обеднена горивна смес. Тя, обаче се възпламенява трудно. Тогава, русите вкарват една предкамера в него, която се захранва от трети клапан и трета камера на карбуратора. Така, че вътре в предкамерата, сместа става достатъчно богата за нормално запалване, а обемът й е около 4% от този на горивната камера, малък е. По този начин, трудновъзпламеняемата бедна горивнасмес се възпламенява от пламък и мотора работи чудесно. Обаче, друг път. Наличието на карбуратор, не позволява оптимално регулиране на горивната смес, крайно необходимо за правилно протичане на запалването...и прочие недодяланици. Това е форкамерен мотор, вярно. А, той не е дело само на руснаци, които пък не са първите в тези разработки. Но, както самите те....и другите се отказаха.
Коментар
-
Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнениеНа моя познат,когато правех ме ремонт на мотора.Не можах ме да центроваме,карбуратора и клапаните,и минах ме на вариант -глава от 24 и днес така го кара.
Поздрави!!Когато нямаме това, което ни трябва,
ни трябва това, което имаме!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар