Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на двигател на УАЗ или друг втора употреба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ремонт на двигател на уаз или друг втора употреба

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
    Извинявам се за спам-а,но не виждам смисъл да се съживява мъртвец.Ако това е единствение начин да тръгне въпросното возило,в смисъл че,няма друга възможност-ок.Но иначе...
    По повод друга марка двигател,Сенаторовия не се слави с особена издържливост.Мощен е,но и разхода му е един приятен...Иначе става и то Скорпио.И те имат 6-так.Аз лично бих заложил на БМВ.Видял съм за какво става въпрос,когато е качен на Джип-ка...
    При всички случаи,обаче системата на преправяне е една:
    Двигател и скорости в комплект(с всички преправяния по ел.и охладителна система),отделна раздатка(примерно ГАЗ69) и евентуално преправяне на карданите...
    колега наистина си прав,двигатела от бмв е по добър,но трудно се намира читъв със скорости,а пък частите не са им евтини,карал съм 3 бмв-та и знам.а иначе идеята не е лоша,раздатка от газ а карданите ако се намерят от аро ще е супер,те са здрави и надежни,един приятел кара с такива ромънски и е много доволен
    [SIGPIC][/SIGPIC] -OFF ROAD и много сливова:lol:

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
      Подкрепям напълно.

21 двигател да слагаш 100 мм. - О-зъм

Накрая играта ще излезне да си купиш нов.

прав си колега,няма смисъл да фърлям пари по тоя стар мотор,търся друг за покупка.......какво предлагате колеги

Коментар

При Вас има едно момче /не му помня името/ което има УАЗ-ка със Сенаторов мотор, държи и магазин за части УАЗ, доста е известен. Ако не го е срам да ти демонстрира как "стой" колата с този мотор нека ти покаже. Аз съм карал с него и Вушев и още хора във вашия район и този двигател се държа отчайващо, не знам защо при Вас е толкова популярен този Сенатор-мотор.
        За да не влизам в многословност ще ти дам съвет да търсиш волгов мотор, той не е лош вариант, а от Сенатора е 5пъти по-подходящ за целта. Пожелавам ти успех.

Коментар

Първоначално публикуван от krum aleksiev Преглед на мнение
          При Вас има едно момче /не му помня името/ което има УАЗ-ка със Сенаторов мотор, държи и магазин за части УАЗ, доста е известен. Ако не го е срам да ти демонстрира как "стой" колата с този мотор нека ти покаже. Аз съм карал с него и Вушев и още хора във вашия район и този двигател се държа отчайващо, не знам защо при Вас е толкова популярен този Сенатор-мотор.
          За да не влизам в многословност ще ти дам съвет да търсиш волгов мотор, той не е лош вариант, а от Сенатора е 5пъти по-подходящ за целта. Пожелавам ти успех.
          колега наистина двигателя не е много потходящ щото на почти всяко излизане къса кардани,седят под по голям ъгъл и не е добре.......ще си търся волгов,каде да си намеря

Коментар

Оглеждай се по вторични суровини ще се оглеждаме и ние. Все нещо ще измислиме, потърпи.
            Групата от Бяла Слатина защо мълчи помогнете на колегата

Коментар

Първоначално публикуван от niko82 Преглед на мнение

колега наистина двигателя не е много потходящ щото на почти всяко излизане къса кардани,седят под по голям ъгъл и не е добре.......ще си търся волгов,каде да си намеря
              Тази събота и неделя ще съм на село при жена ми. Там има един човек, пред къща му има паркирани над 10 Волги. Кат стигна до него ще ти звънна, телефона ти го имам

А ъгъла на кардани си е друга приказка, която с ДВГ-та няма почти нищо общо, освен че и едно и друго се монтират на МПС-та.
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Тази събота и неделя ще съм на село при жена ми. Там има един човек, пред къща му има паркирани над 10 Волги. Кат стигна до него ще ти звънна, телефона ти го имам

А ъгъла на кардани си е друга приказка, която с ДВГ-та няма почти нищо общо, освен че и едно и друго се монтират на МПС-та.

колега ще се радвам да звъннеш ако има някой читав двигател,и да е на сносна цена

Коментар

Първоначално публикуван от krum aleksiev Преглед на мнение
                  Оглеждай се по вторични суровини ще се оглеждаме и ние. Все нещо ще измислиме, потърпи.
                  Групата от Бяла Слатина защо мълчи помогнете на колегата

благодаря за съдействието колега,сигурно ще ми се наложи да ходя към Бяла Слатина да ми слагат блокажи на уаз-а и ще видя и там

Коментар

Колега, лятото ремонтирах двигателя на Ужаската. Смених ризите и буталата, шлайфах вал + нови лагери. Свалих 4мм от главата и се постарах доста по уплътняването на двигателя. Върви чудесно, не гори масло и т.н.
                    Повдигачите вече са от Газела. Изхвърлих оригиналните сегменти. Дадоха ми Kolbenschmidt и засега съм много доволен от резултата. Разходът също е отличен. Да купиш друг такъв нискоресурсен двигател с неизвестен статус, мисля че е по-лошия (по-лесен) вариант. По-добре го ремонтирай, разработи го правилно и му се радвай
                    Ако го ремонтираш обезателно намери читави шпилки за главата. Оригиналните са от говнолин некъф Резбата им се завличаше още на 50N/m. Също така буталата и биелите се правят еднакво тежки. Ако подходиш с внимание и подбереш добри части ще живее повече от нов двигател.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

колега слагаи от газ24 варви повече и се намира за около 300лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Ако го ремонтираш обезателно намери читави шпилки за главата. Оригиналните са от говнолин некъф Резбата им се завличаше още на 50N/m. Също така буталата и биелите се правят еднакво тежки.
                        Искам да направа една вметка по въпроса за усилието на затягане.
                        Преди няколко дни тук във форума срещнах мнение за затягане на главата с около 90N/m. В електронното ръководство за ремонт на УАЗ също е даден момент на затягане 9.0-9.4 кг.
                        Всички други източници дават моменти на затягане, а именно:
                        Глава-7,3-7,8 кгс/м
                        Основни лагери-12.5-13.6 кгс/м
                        Биелни лагери-6,8-7,5 кгс/м
                        Маховика към коланов вал – 7.6 – 8.3 кгс/м

Ха сега кажете кое е истаната?
                        Може да бъркам мерните единици.

Относно момента на провличане на резбата при различна якост на болта по DIN прилагам една таблица от каталога на GEDORE. Може пък да е полезна на някой
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от Sasho74; 28-03-08, 13:29.
                        Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

И от мен една вметка - когато ГАЗ 69 излиза от конвейра, мощността на двигателя е 55 к.с. После с 88мм цилиндри става 65 к.с. Е как тази трансмисия /и раздатката като част от нея/ би издържала мотор от над 100 коня, за колко време и с каква надеждност? Или казано по друг начин, излизайки на OFF-road с много мощен двигател сигурен ли си че трансмисията ще те върне без повреда до отправната точка?
                          0886 854 174

Коментар

По принцип разправят,че скоростната е много здрава,но немога да твърдя нищо.

Обаче пък раздатката е проверено здрава-джипа на Йори който е с бая по силен от оригиналния двигател на Газ-ката
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

[quote=Tsvetan;351303]По принцип разправят,че скоростната е много здрава,но немога да твърдя нищо.

Обаче пък раздатката е проверено здрава-джипа на Йори който е с бая по силен от оригиналния двигател на Газ-ката[/quote

колега аз съм със съединител от газка и съм много доволен от него но имам проблем със втора скорост,като тръгна да ги реда първа и на втора винаги прехръцва и от две седмици насам почна да ми исключва втора предавка като спускам на бавните.Дайте мнение щот не разбирам колеги

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                Колега, лятото ремонтирах двигателя на Ужаската. Смених ризите и буталата, шлайфах вал + нови лагери. Свалих 4мм от главата и се постарах доста по уплътняването на двигателя. Върви чудесно, не гори масло и т.н.
                                Повдигачите вече са от Газела. Изхвърлих оригиналните сегменти. Дадоха ми Kolbenschmidt и засега съм много доволен от резултата. Разходът също е отличен. Да купиш друг такъв нискоресурсен двигател с неизвестен статус, мисля че е по-лошия (по-лесен) вариант. По-добре го ремонтирай, разработи го правилно и му се радвай
                                Ако го ремонтираш обезателно намери читави шпилки за главата. Оригиналните са от говнолин некъф Резбата им се завличаше още на 50N/m. Също така буталата и биелите се правят еднакво тежки. Ако подходиш с внимание и подбереш добри части ще живее повече от нов двигател.

колега идеята ти е много добра като чета,двигателя трябва да е станал пушка с това което ми изреждаш,въпроса е че в Тетевен има един майстор който се занимава с уазки и е винаги зает пък и частите се намират трудно в нашиа град,за това търся волгов двигател 24 щото за наща цел ще върши идялна работа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X