Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на двигател на УАЗ или друг втора употреба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ремонт на двигател на уаз или друг втора употреба

главата се стяга с 9 до 10 кг.основните лагери 11 до 12 кг.мотовилковите 8 кг.внимавай със стягането на главата , и спазвай реда на затягане
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
      главата се стяга с 9 до 10 кг.основните лагери 11 до 12 кг.мотовилковите 8 кг.внимавай със стягането на главата , и спазвай реда на затягане
      Ето тук на страница 45, за главата пише друго
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20332

Предстои ми шлаифане на глава и точно това много ме интересува. Прочел съм всичко по темата, но тези разминавания в различната литература малко ме объркват. Двигател УМЗ 417. Произведен 96г. Ще я стегна главата с 9 кг. ама като превъртят шпилките се почва една. Исками се да го избегна.

Въпрос: 1 кг = 10 Nm - това вярно ли е?
      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
        Въпрос: 1 кг = 10 Nm - това вярно ли е?
        Почти е така, с много малки разминавания. Пример - 34 Nm е ~ 3,3кг

Коментар

Първоначално публикуван от niko82 Преглед на мнение
          колега аз съм със съединител от газка и съм много доволен от него но имам проблем със втора скорост,като тръгна да ги реда първа и на втора винаги прехръцва и от две седмици насам почна да ми исключва втора предавка като спускам на бавните.Дайте мнение щот не разбирам колеги
          Цветан говори за раздатка от джип ГАЗ 69

А втора ти хърка, щото вероятно си със старата скоростна кутия, там първа и втора не са синхронизирани, т.е. включва се с двойно амбриране
          А ако си с напълно синхронизираната кутия и ти хъркат предавки, значи имаш счупен синхронизатор

А изключването от скорост може да се получи от много неща не само от едно. Може от вилка, от лоста, от зъбчатки и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Цветан говори за раздатка от джип ГАЗ 69

А втора ти хърка, щото вероятно си със старата скоростна кутия, там първа и втора не са синхронизирани, т.е. включва се с двойно амбриране
            А ако си с напълно синхронизираната кутия и ти хъркат предавки, значи имаш счупен синхронизатор

А изключването от скорост може да се получи от много неща не само от едно. Може от вилка, от лоста, от зъбчатки и т.н.
            със старата скоросна кутия съм колега,днес закарах джипа в Бяла слатина при Драго да ми слага шперове и наистина трябва да превключвам с двоен амбреаж,ще гледам да я сменя.Благодаря все пак колега
            [SIGPIC][/SIGPIC] -OFF ROAD и много сливова:lol:

Коментар

със старата скоросна кутия съм колега,днес закарах джипа в Бяла слатина при Драго да ми слага шперове и наистина трябва да превключвам с двоен амбреаж,ще гледам да я сменя.Благодаря все пак колега
              Значи щом си го закарал за "шперове" няма да се върне същия джип
              Успех в всичките ти начинания по уаза
              Моя съвет за двигателя е да търсиш Умз417 или 421
              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                Значи щом си го закарал за "шперове" няма да се върне същия джип
                Успех в всичките ти начинания по уаза
                Моя съвет за двигателя е да търсиш Умз417 или 421
                благодаря за съвета колега

Коментар

Защо разпитвахш толкова за УАЗ след като си се снимал до FG
                  МНОГО ТИ ОТИВА

Коментар

Първоначално публикуван от V.Vushev Преглед на мнение
                    МНОГО ТИ ОТИВА
                    щото ти го докара това FG дай-боже някога да карам такова.Вушев,записа от последното ни излизане е страхотен,въртят го по кабелната наща вече 5-ти ден и сутрин и вечерчовека каза че ще го качи на диск DVD и ще ни го даде да си го презапишемНаправо немам търпение да си взема джипа от Драго в Петък и в Неделя да го тествамеКакто го дават да вали а в неделя да се оправи времето ще е страшна калще има голямо ровенеаре пиши пак!!!

Коментар

Първоначално публикуван от V.Vushev Преглед на мнение
                      МНОГО ТИ ОТИВА
                      и как може Валери Вушев да е с ограничен достъп,модераторите да се поправят моля

Коментар

За протокола:
                        1кгс.м( kgf.m)(килограм сила по метър)= 9,8Н.м(N.m) (нютон по метър или нютонметра)
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Колеги,какво ще кажете за двигател от ГАЗ 8-сем цилиндров 5000-кубика,дали ще стане добре,и дали трябва да му сложа раздатка друга и подсилени кардани?

Коментар

Колеги,какво ще кажете за двигател от ГАЗ 8-сем цилиндров 5000-кубика,дали ще стане добре,и дали трябва да му сложа раздатка друга и подсилени кардани?

Ква ще да е тая раздатка и кардани.И като ги смениш накрая моста ще се счупи
                            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

какво луднахте по тези двигатели от газ-53 ,тежи 270кг.-110 коня,има голям въртяшт момент и огромен апетит.Макар че Уаз е направен в Русия,и там работят конструктори.За по проходима машина се слага по-лек имощен мотор./пример-машината на Йори/

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                                какво луднахте по тези двигатели от газ-53 ,тежи 270кг.-110 коня,има голям въртяшт момент и огромен апетит.Макар че Уаз е направен в Русия,и там работят конструктори.За по проходима машина се слага по-лек имощен мотор./пример-машината на Йори/
                                Каде е машината на ЙориС какъв двигател е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X