Добър вечер на всички. Извинявам се за започването на нова тема, като този въпрос е обсъждан и в доста други предполагам, но съм нов и не знаех къде точно да пиша. Преди време взех един Уаз фургон, но тъй като го взех от една морга за автомобили, не знам кой модел е. Мисля, че е от по-новите 3303 или 3909, нещо такова беше със серово, различно парно и други разлики от обикновения 452. Както и да е. Моторът е с карбуратор К 151 У с някакви буксички за кабелни обувки, много вакууми, някакъв пневмо клапан отстрани, делкото - електронно, абе въобще сложна работа за мене - до сега не се бях сблъсквал с такава Уазка. И тъй като има някои липси, изтръгнати кабели, липсващи вакууми и т.н. не успявам да го запаля, а и не съм се опитвал много сериозно де, но съм убеден, че и не ми се кара Уаз с електроника и тем подобни усложняваници. И напоследък се замислям за изтръгването на този двигател и смяната му с друг - Дизелов. Спрял съм се на две възможности Мерцедес ОМ 616 и ОМ617, като първият 2,4 ми се струва дали няма да е гърчав ? 300д 5-ака ми се струва по-удачен, но и много тежък. Да подчертая Уаза не ми трябва за Офроуд ами да мъкне товар, да е много бавен и що годе проходим. Отзад съм направил изцяло ново душеме с квадрати и дебела ламарина и се получи много добре. Дайте съвет за мотора, а ако имате някой излишен от горе посочените можем да измислим нещо да ги завъртим, ако този ви върши работа и знаете как да го вържете. Иначе двигателя съм убеден, че е добър. Стартера е редукторен мисля - един малък такъв подобен на BOSCH-овите. Пак казвам Уаза не е за кеф ами за работно магаре - да тегли и да влачи товар. Благодаря предварително.

Коментар