Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДИНАМО ЗА УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ДИНАМО ЗА УАЗ

Първоначално публикуван от перко Преглед на мнение
    Това сам ли го измисли,или получи СМС от "горе"? ....от горе от горе го получих, ама и по земята като ходих по познати еладжии и те същото ми казаха и в уазбуката така пишеше та и оттам го взех де..
    ...много точно... Принципите в ел. схемите и на най-съвременните автомобили са все същите, така че дли в "уазбуката или някъде другаде електротехниката е същата като от преди 50 години.

Коментар

Първоначално публикуван от borislavdragiev Преглед на мнение
      Да де тъй ще направя. Абе направо ме стресна много силен звук писклив по точно. Особено като отнема газта. От време на време присвирва но утре ще го разколача.
      Това ми прилича на хлабав ремък. Съдя от това, което си написал по горе "като отнема газта" демек на ниски обороти. Тогава съпротивителния момент (въртящ момент) на генератора е най-голям понеже системата (генератор + РР) се стреми да потдържа напрежението и възбуждането е на МАХ.

Коментар

Не ремъка е стегнат. Днес го свалих. Като го завъртя и лагерите пищят. Вече е разглобен утре отивам за лагери и четки. Колектора беше поизносен но го оправих и сега блести. Много бяха зле лагерите.

Коментар

И моят проблем май относно пищенето при отнемането на газта ще излезе същия! Преди 2-3дни карбуратора го шлайфах (имаше леко измятане). Гарнитурата на поплавъковата камера така се беше спекла че я изкарах на парчета.Надявах се това свирене да изчезне,да ама не...свири си тънко и високо и то не винаги и при само отнета газ.Ще видим при теб ще се оправи ли и ще се вземат други мерки.
          jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Сто процента е от това аз като ги видях то страшна работа като ги врътна свирят на умряло. Ще взема някакви руски или словенски защото в магазина дето си вземам лагери ми предлагат фаг правени в португалия. Викам му на тоя дай ми лагери не си прави майтапи това фаг не са лагери. Та така. Аз съм фен на Дружбите и ги реставрирам. До сега съм направил 5--6 такива и само руски лагери им купувам. Що си мисля че за генератора трябва да са С-3 лагерите май те бяха по издръжливи на температура и по високи обороти.

Коментар

Днес смених лагерите почистих диодната плочка калайдисах всички връзки събрах го и сега е огън. Не се чува грам.

Коментар

Сега друг проблем. Преди да му направя ремонт зареждаше 14.2Vсега 15 16 17V Ново реле сложих все тая. Не знам вече какво да го правя. Работя в магазин за акумулатори с това се занимавам замервам всякакви коли и съм установил че всички Руски генератори имат проблеми или по точно инсталацията им. Пращам хората да си купуват релета и все тая. Много рядко съм попадал на реле което да ограничава на 14волта.

Коментар

Хайде пак да преговорим темата - не е толкова важно релето, колкото връзките и масите.

Моето как ограничава на 14.3 ?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Хайде пак да преговорим темата - не е толкова важно релето, колкото връзките и масите.

Моето как ограничава на 14.3 ?
                    Ахъ, маса маса!

Коментар

Всичко на ново направих захранване връзки. Това реле дето го взех днес има диод на него и като подам контакт свети червено като запали и почеа да мига заедно с фаровете и тоя звук фиу фиу от там идва даже и стрелите на уредите се поклащат от тази амплитуда. Какво имаш предвид маса? Да не е нещо добре кабела минусовия към акумилатора ли? П.П. На кутийката на релето пише че при работеш мотор трябва освен червено да свети и зелено,а при мен неще. За генератора съм сигурен че съм го направил както трябва защото доста генератори съм поправил и никога не съм забелязвал такъв проблем. Не казвам че съм голям специалист може наистина да и в мен проблема нещо да съм пропуснал,но то не е толкова сложно да го направиш. Това е една проста синхронна машина подмагнитваш котвата и произвежда ток. Имам чувството че става нещо с тока на котвата май не се регулира добре и от там подскача напрежението в статора. Дали съм прав а...? Как мислите?

Коментар

А регулатора замаси ли?Какъв е механичен или електронен,но ако не са замасени(корпус на минус),генератора произвежда високи напрежения.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Електронен е и да замасен е пак ще го прегледам но се съмнявам. Вътре има таковаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:реле.jpg
Прегледи:1
Размер:36.7 КБ
ID:5642649а отвън такова Натиснете снимката за да я уголемите

Име:реле1.jpg
Прегледи:1
Размер:80.8 КБ
ID:5642650 днес го сложих защото старото беше турско.

Коментар

Всичко се оправи. Било е от лошо захранване на релето. Пуснах нов плюс направо от бобината и всичко си дойде на мястото. Вече зарежда 14 волта и това фиу фиу изчезна.

Коментар

Няма как да си със два регулатора,тоя Я-112 работи само ако е заводски монтиран(пробвал съм поне 10,и нито един не тръгна),но ако е там(на генератора),няма как да управляваш възбуждането със външен регулатор,явно има някакви преработки,щом си закрепил 14в.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Имаше някакво "прескачане" на Я-112, за да се монтира външен регулатор, но трябва да разровя тефтерите. Ако има такова нещо, трябва да го е реализирал някой, който е чел " За рульом" от 90-те години на миналия век.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X