Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повече за "АОК Силыч"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Повече за "АОК Силыч"

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Делкото може да се преправи на електронно, но дали Силич може да работи с 6 или 8 цилиндрови двигатели не знам. Ще пиша на Леонид(конструктора на Силич) да го питам.
    Няма принципна разлика. Ще работи и ще пита за още.

Коментар

Принципна разлика няма, но ако микропроцесора взима информация за оборотите на двигателя от делкото и на базата на това формира съответната крива на изпреварването, то с двигателите с повече цилиндри ще се получи грешна информация.
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Принципна разлика няма, но ако микропроцесора взима информация за оборотите на двигателя от делкото и на базата на това формира съответната крива на изпреварването, то с двигателите с повече цилиндри ще се получи грешна информация.
        Само в мащаба.

Коментар

Колега,преди време,карах Нисан патрол,като твоя,защо ти е ,да му монтираш АОК той харчи по-малко от УАЗ,много е по-мощен.Ако искаш да го подобриш,повдигни го малко,щото гредата на СК му е ниско и се окантарва повече от УАЗА.Точно този модел мощност има в изобилие .

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Колега,преди време,карах Нисан патрол,като твоя,защо ти е ,да му монтираш АОК той харчи по-малко от УАЗ,много е по-мощен.Ако искаш да го подобриш,повдигни го малко,щото гредата на СК му е ниско и се окантарва повече от УАЗА.Точно този модел мощност има в изобилие .
            Абе мощност има,макар и не в изобилие(сравнен с четирилитровият мотор),проблемът е,че и апетит има...На дълъг път ми дава 12.5 л. бензин,а въобще не се правя на състезател...градското сигурно ще е бая отгоре...
            08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Да, системата с чукче и наковалня е стара, ненадеждна и увеличава апетита на двигателя. Това не пречи понякога (ама само понякога) да работи добре.

Вероятно можеш да използваш делко с датчик на Хол или електромагнитен датчик, от по-нови модели на двигателя и/или камиончето. Схемата можеш да я допълниш с комутатор със 7 крачета от произволен автомобил и бобина за електронно запалване, пак почти от произволен автомобил. Оттам нататък поставянето на АОК е тривиално. Най-вероятно ще си толкова доволен от новото делко, че няма да ти се занимава с АОК и по-нататъшни подобрения.
              Абе хубаво си се опитал да ми обясниш,но аз нямам нито необходимите познания,нито необходимите умения за да го направя грамотно...Предпочитам да ми го направи някой,който се е занимавал с проблема и му е ясно какво да прави или къде са подводните камъни...Ако ти или някой друг е наясно какво да се направи съм готов да заплатя за услугата.
              А всъщност не съм недоволен от работата на двигателя-даже напротив,но ако може съществуващото да се замени с по-надеждно-що пък не???

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                Абе хубаво си се опитал да ми обясниш,но аз нямам нито необходимите познания,нито необходимите умения за да го направя грамотно...Предпочитам да ми го направи някой,който се е занимавал с проблема и му е ясно какво да прави или къде са подводните камъни...Ако ти или някой друг е наясно какво да се направи съм готов да заплатя за услугата.
                А всъщност не съм недоволен от работата на двигателя-даже напротив,но ако може съществуващото да се замени с по-надеждно-що пък не???
                Аз за можене, мога. Само че, малко ми тежи на съвестта да сменя нещо, което работи. С Нисани точно не съм се занимавал, но това не е беда. Ако ти се правят експерименти, ще ти помогна - задачата е тривиална, и което е най-важното - смяната е обратима.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Аз за можене, мога. Само че, малко ми тежи на съвестта да сменя нещо, което работи. С Нисани точно не съм се занимавал, но това не е беда. Ако ти се правят експерименти, ще ти помогна - задачата е тривиална, и което е най-важното - смяната е обратима.
                  Значи какво трябва да купя за опита?Датчик на Хол от подобен двигател или какво???

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                    Значи какво трябва да купя за опита?Датчик на Хол от подобен двигател или какво???
                    Оф. Те затова са модераторите, да местят теми. ---

Вероятно ще трябва да купиш цяло делко с датчик на Хол. Ако двигателят има такъв вариант. Вероятно има.

Не е зле първо да се прегледат руските форуми.

Коментар

Не е зле първо да се прегледат руските форуми.
                      Последно редактирано от Жоро Донечки; 04-01-10, 12:15.

Коментар

На Мерцедеса имам ,една джаджа,която измества ,автоматично центровката от 8до 12градуса,зависимост от бензина-нормал или супер,това нещо подобно ли е,като изключим водата в карборатора,за икономия .

Коментар

Опитах се да разделя темите, както помолихте, но не получва пълна каша, защото ня няколко места не става ясно за какво говорите. А ако изтрия някои мнения пък ще загубите смисъла на целия диалог. Затова моля придържайте се към основната тема и не забравяйте, че тя е в раздела " Уаз-Газ". Вярно понякога на шега наричат Нисана - Японски Уаз, но той си има отделен подфорум.

Първоначално публикуван от Ясен
                          Оф. Те затова са модераторите, да местят теми. ---
                          Не само затова.
                          Или ако перефразираме оня закон на Мърфи : " Човешко е да се греши, но за цялостното объркване на нещата е необходим модератор"
                          Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                          NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Получих отговор от конструктора на Сылич- октан коректора може да работи с от 2 до 8 цилиндрови двигатели, но трябва при поръчката специално да се каже за да се програмира по съответния начин.
                            Последно редактирано от Георги Василев; 21-05-08, 08:02.

Коментар

Получих отговор от конструктора на Сылич- октан коректора може да работи с от 2 до 8 цилиндрови двигатели, но трябва при поръчката да специално да се каже за да се програмира по съответния начин.
                              Много ти благодаря,колега-въпроса е,че явно ще трябва да преработя нещо по моят дистрибутор,а това хич не ми е ясно как и с какво трябва да стане...

Коментар

Колега, като монтираш безконтактното запалване( най-добре да е "нисанско" от по-късните модели) пиши да ти доставя АОК Сылич.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X