Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходящ дизел за УАЗ 469

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подходящ дизел за УАЗ 469

Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнение
    Добре ,защо руснаците тия УАЗ-ве ги карат там като луди,големи гуми ,тежки джипове,явно и с мощни двигатели,доста са и дизел ,не знам руски да им пиша във форума за инфо ,Уаза в БГ състезанията не е много на мода,но аз искам да подготвя такъв ,но искам да е конкурентен на другите джипове,интересува ме само за трофи? Траяла не ми е на сърце нещо ,нито рали рейда !
    За да е конкурентен на Трофи (говорим за тежко торофи, както тези от трофи веригата), трябва да е преди всичко надежден и да можеш да завършваш без притеснения. 33-ки за Трофи на мен са ми малки, миналата година бях с 33-ки Силвърстон и определено си беше мъка. Сега с 35-ци проходимостта е супер, но още не знам мостовете дали ще издържат. На Самоков нямаше проблем и 3-те дни, после обаче отидох да тествам трасето на Лазарово и за нула време строших и предния и задния мост. А мостовете на Хънтъра според мен са по здрави от тези на 469.

Оттук ми дойде и идеята да слагам мостове от Нисан или Лапландер, като последните са малко вероятни за намиране.

Двигател - моят е 409 - 2.7 и е много мощен, много върви и няма проблеми, стига да работи. Т.е. тоя двигател е хубав и подходящ, но не е много надежден и не знаеш ще завършиш ли или ще те остави някъде по пътя - оттук пък идеята за друг двигател.

За двигател - както казах преди имам идея за Тойота 3.0 дизел с турбо, друг вариант е V8 бензинов от Рейнж Ровър.

При всички положения ще има доста преправяне, не само за смяна на двигател и мостове. След това ти трябва добро окачване, добра лебедка, че даже и 2, като едната е механична и т.н.

Всъщност зависи за какви състезания искаш да го подготвиш. Виж моята тема, там се вижда през годините как се е променял. Сега още не е каквото трябва, но работата по него продължава.

Коментар

Tази Газ-ка аз му я намерих на Пламен, той си я доукраси, беше с 240д.
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение
        ...
        За двигател - както казах преди имам идея за Тойота 3.0 дизел с турбо...
        Тоя двигател има някои особенности: - монтира се на 70 серия, "Сърф" с десни волани, или 90 серия. В 90 серия е с електрическа помпа. 70 серия са вечни и трудна работа някой да тръгне да си продава двигателя. Остава "сърфа" като най реалистичен вариант.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Тоя двигател има някои особенности: - монтира се на 70 серия, "Сърф" с десни волани, или 90 серия. В 90 серия е с електрическа помпа. 70 серия са вечни и трудна работа някой да тръгне да си продава двигателя. Остава "сърфа" като най реалистичен вариант.
          И аз го научих това, аз предпочитам от 70-ка, като това е идея засега, но като всяка идея трябва да се реализира някой ден . Калин то Бяла Слатина си продаде обърнатата Тойота наскоро, но за сериозна цена

Коментар

Има,ли някой снимка на този мотор от Тойота,че под капака много не се вижда.А пък двигател ще се намери,в Англия от моргите има начин да се докара.

Коментар

Там също е много скъп под 1500 лева е абсурд да се намери .
              Ето тука ма доста снимки по които може да се ориентираш http://www.google.bg/search?q=1kzt&r...w=1280&bih=867
              ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Коментар

Багодаря ,много.Вече намерихме цял Сърф за 1200лири.Мисля че може да се намери и още малко по-тънко.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Багодаря ,много.Вече намерихме цял Сърф за 1200лири.Мисля че може да се намери и още малко по-тънко.
                    Къде ще го слагате?

Коментар

Не знам,още кара ми се дизел,че ми омръзна да влача бутилки за газ,до джипката. нафтата е по-лесно,а и освен това не ми се налага от 5г ,да живея в гората ,че да мисля дали ще запали след 2-3дни под снега.Бях харесал един 300--петак с турбина от американска стара С -класа,но собственика не го даде,щото бил много рядък.Да му се чудиш на акъла,кара Г-класи бензинови за едно ремарке пари,и тоя скрап му седи на пале вече сто години,но да му стоял,щото бил рядък.

Коментар

Имаше май една друга такава тема, колегата беше турил на УаЗ-а МБ и останал много доволен.
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Мишо добре дошъл , да не си купуваш УАЗ
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Видях ти джипа на Нова Черна ,хубава машина и мисля ,че си е супер ,но вече ако се строши ,тогава мисли за друго Успех и на следващите състезания
                            Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
                            Уаз 469
                            Nissan Patrol Y160

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X