Здравейте колеги ,имам УАЗ 469 с двигател МБ 2.0 Д ,тромав е ,ама съм си доволен от него ,имам и 3.0 Д от 123-ка ,но трябва малко профилактика да му се направи ! Та мисълта ми е ,искам да сложа нещо по мощно ,но се колебая между този 3.0 на МБ ,2.4 Д на МБ или от Фиат Дукато 2.5 или 2.8 дизел! Според вас кой от тях най-добре би паснал като мощност ,разход и здравина и дали има значение ,че съм с бавните диференциали ,не бих искал да ги сменям с бързи понеже имам 5 в резерва и да стане нещо не ме притеснява! Благодаря за съветите предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Подходящ дизел за УАЗ 469
Свий
X
-
От: Подходящ дизел за УАЗ 469
В последно време ремонтирам няколко двигателя на Ленд Ровер 2,5тди - монтира се на Диско и Дифендър и мнението ми е, че е много добър и надежден като конструкция мотор. Сравнително е и износоустойчив до към 250 хил. км., което може да сведе профилактиката само до смяна на лагери и сегменти, Ако пък се нуждае от ремонт, частите са достъпни и като наличност, и като цени. Не знам само със скоростите на УАЗ-а какво правим. Аз бих го взел със все скорости - раздатка. Единственния проблем е, че не са масови и цените няма да бъдат като на МБ.
-
С бързи дифове от Волга и 2.4 Д мотор максимална скорост 90км/ч и с шлемофон на главата.Това ако си с УАЗ-овата кутия.Аз съм се замислил да му натикам 2.5ТД но с друга ск. кутия и други дифове а и дискови спирачкиUaz 469 2.4 D MB
KTM 600 ROTAX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9
Коментар
-
На мен ми се върти в главата да сложа на УАЗ-а ми двигател от Тойота 3 литра турбо дизел, заедно със скоростите и раздатката и мостове от Нисан. Гледал съм по руските сайтове, че слагат такава конфигурация, но с лапландесрки мостове. Карал съм такава тойота и има старшана сила. Незнам как стои въпросът с намирането да такъв двигател, но като счупя моя това ще е.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнениеНа мен ми се върти в главата да сложа на УАЗ-а ми двигател от Тойота 3 литра турбо дизел, заедно със скоростите и раздатката и мостове от Нисан. Гледал съм по руските сайтове, че слагат такава конфигурация, но с лапландесрки мостове. Карал съм такава тойота и има старшана сила. Незнам как стои въпросът с намирането да такъв двигател, но като счупя моя това ще е."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеБих ти препоръчал да смениш и купето.
Коментар
-
Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнениеТрябва да помисля нещо за смяна на дифовете май,с тези бавните съм много спънат!
Коментар
-
Добре ,защо руснаците тия УАЗ-ве ги карат там като луди,големи гуми ,тежки джипове,явно и с мощни двигатели,доста са и дизел ,не знам руски да им пиша във форума за инфо ,Уаза в БГ състезанията не е много на мода,но аз искам да подготвя такъв ,но искам да е конкурентен на другите джипове,интересува ме само за трофи? Траяла не ми е на сърце нещо ,нито рали рейда !Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
Уаз 469
Nissan Patrol Y160
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнениеС бързи дифове от Волга и 2.4 Д мотор максимална скорост 90км/ч и с шлемофон на главата.Това ако си с УАЗ-овата кутия.Аз съм се замислил да му натикам 2.5ТД но с друга ск. кутия и други дифове а и дискови спирачкиДа опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
Уаз 469
Nissan Patrol Y160
Коментар
-
Ако слагаш МБ дизел 2.4 Д е тромав направо на 2.5 турбо Д или 3.0 чист Д.По-добрия вариант е 3.0 Д по мое наблюдение.Голям здрав двигател с добри показатели за масата на джипа.Има един Газ 69 в Самоков с 300 Д и ск.кутия от МБ пак с оригиналната си раздатка,с него се самоизвозих на бла ми преди няколко дни.Джипа не беше каран отдавна и му задържаха спирачките,но баира към Боровец макар и на 3-та с предно ляво и дясно задно колело задържащи се качи без проблем,като вдигна малко повече температурата,което си е нормално.А също джипа е с много високопрофилни асвалтови гуми,който са си тежки '
Ако слагаш МБ мотор направо си вземи и ск.кутия с текезаркова раздатка.Ивековия мотор също не е лош,но нямам наблюдения над него.Като го карах аз на 1-ва не буксуваше,но от 1-ва на 2-ра буксуваше,а и поради факта,че е с бавните мостове като караш на 1-ва,2-ра и 3-та като пуснеш рязко газта гумите пищят от разликата на предавателното число,но е по проходим с тия мостовеОбяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.
Коментар
-
Първоначално публикуван от radoslav94 Преглед на мнениеАко слагаш МБ дизел 2.4 Д е тромав направо на 2.5 турбо Д или 3.0 чист Д.По-добрия вариант е 3.0 Д по мое наблюдение.Голям здрав двигател с добри показатели за масата на джипа.Има един Газ 69 в Самоков с 300 Д и ск.кутия от МБ пак с оригиналната си раздатка,с него се самоизвозих на бла ми преди няколко дни.Джипа не беше каран отдавна и му задържаха спирачките,но баира към Боровец макар и на 3-та с предно ляво и дясно задно колело задържащи се качи без проблем,като вдигна малко повече температурата,което си е нормално.А също джипа е с много високопрофилни асвалтови гуми,който са си тежки '
[ATTACH=CONFIG]592624[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]592623[/ATTACH]
Ако слагаш МБ мотор направо си вземи и ск.кутия с текезаркова раздатка.Ивековия мотор също не е лош,но нямам наблюдения над него.Като го карах аз на 1-ва не буксуваше,но от 1-ва на 2-ра буксуваше,а и поради факта,че е с бавните мостове като караш на 1-ва,2-ра и 3-та като пуснеш рязко газта гумите пищят от разликата на предавателното число,но е по проходим с тия мостовеДа опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
Уаз 469
Nissan Patrol Y160
Коментар
-
Първоначално публикуван от PIT BULL Преглед на мнениеЕ тоя джип направо ме уби,не съм и предполагал ,че може да има толкова наточен ГАз 69
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=33185
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=832600осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар