Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безконтактно(електронно) запалване за УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Безконтактно(електронно) запалване за УАЗ

Доста нефелни искри обещава тази схема. Пък и е за делко с чукче.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Доста нефелни искри обещава тази схема. Пък и е за делко с чукче.
      Съгласен! И на мен не ми харесва...сърби ме да коментирам в детайли, че отдавна не съм се занимавал, ама схемата е поне от преди 25-30 години. Вибрациите са реализирани с два транзистора - някой да допълни как се казва схемата ,пък тези 2Т и този 812А... са доста актуални
      А иначе разликата между бубина за чукче и транзистор мисля съм я посочил отдавна.

В дебрите на импулсната техника реализацията е по-проста - кондензатор, интегрална с 4 елемента или-не(40ХХ) и транзистор. Или пък защо не с 555?

Коментар

Бобина на всеки цилиндър - ще те изкуши да сложиш фазов датчик и стана дебело. Ако пък нямаш фазов датчик не е разумно "празната" искра да е силна колкото работната - иначе може да получиш кихавици в карбуратора...
        Е, нещата винаги могат да се усложнят в приемливи граници.
        Четири датчика на хол под 90 градуса. Всеки със собствена бобина. Нещото което ги управлява, предполагам, че е магнит с четири "гърбици" се преправя да е само с една. Така във всеки момент искра ще има само в един от цилиндрите, без да се намесва допълнителна електроника.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Уаза е добра машина защото е проста,а вие се опитвате да я развалите.

Коментар

Първоначално публикуван от t72 Преглед на мнение
            Търсете делко с датчик на хол и комутатор от Голф и забравяш.Индуктивните са боклук.Такова делко братушките правят но не се намират тук.
            Има ли такова делко за Уаз?
            За кои точно комутатори става дума - модели...?

Коментар

Първоначално публикуван от nickybg Преглед на мнение
              Има ли такова делко за Уаз?
              За кои точно комутатори става дума - модели...?
              Джокер - едноканален комутатор на Лада Самара, същия е.

Коментар

Джокер - едноканален комутатор на Лада Самара, същия е.
                Има безброй комутатори от нормални автомобили. Що точно Самара?
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Защото няма да мигат на парцали като пита. Иначе е същия на още поне 50 модела - източни, западни и всякакви.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Щото масов, евтин и ремонтопригоден. С чиста съвсет можеш да метнеш един резервен в багажника, без от това да те заболи особено. Аз в самарата така бях направил. А ако евентуално се скапе - отваряш, сменяш (предимно един транзистор, до колкото помня) и срещу минимални разходи комутатора отново работи.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Въпросния комутатор от Самара, както и другите подобни може ли да работи с датчик на Хол. всъщност има ли разлика в изходните сигнали на индуктивния датчик и този на Хол?

Коментар

Не помня, но мисля че самарата беше с датчик на Хол. Точно там обаче не съм бърникал, понеже не ми се е налагало.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Значи, доколкото разбирам трябва да купя следното:

- Делко за Уаз с датчик на Хол
                          - Едноканален комутатор от Самара, Голф 2...
                          - Бобина Б 116

и съм в играта...

Коментар

Първоначално публикуван от nickybg Преглед на мнение
                            Значи, доколкото разбирам трябва да купя следното:

- Делко за Уаз с датчик на Хол
                            - Едноканален комутатор от Самара, Голф 2...
                            - Бобина Б 116

и съм в играта...
                            Да.

Бобината по-скоро 27.3705 - също от Самара. Тази, която си намислил, не е най-доброто.

---
                            За сигналите - датчиците на Хол и индуктивния радикално се различават по вид на сигнала и приборите за обрабтка на сигнала са им различни.

Коментар

Tука от каде ще намериш делко с датчик на Хол (на Самарата делкото е с такъв)?

Другия варянт е обикноеното делко, като се изфърли чукчето, инплантира се само датчика от самара и на лазер да се изреже необходимата пластина.
                              Или да се вземе цялата карантия (без регулаторите) от самаровото и да се закрепи в Уазковото заедно с пластината... за тоя варянт незнам... мисля го още...

Колегата Мишо (misho5kov) може да разясни малко повече, предполагам, дали е съвместимо... Лошото е че Уазковото делко върти обратно на часовника, самаровото- по часовника иначе щеше да е по лесно
                              Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

-Делко: 5416.3706 - http://www.ate2.ru/produktsija/20080...5416_3706.html

- Едноканален комутатор от Самара

- Бобина[FONT=verdana,geneva,lucida,'lucida grande',arial,helvetica,sans-serif]:[/FONT] 27.3705 - http://www.ate2.ru/produktsija/20080...710064252.html

Делкото само с поръчка от Русия, иначе не виждам как...

Каква е разликата между едноканален и двуканален комутатор?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X