Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отпред или отзад??? (Къде е правилното място на блокажа)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Отпред или отзад??? (Къде е правилното място на блокажа)

От една година карам Хънтъра с винтови блокажи и на двата моста.
    За тези специално (спайсер) мостове е добре да има и на двата моста. Така динамично се изравнява ефекта от блокировките и при движение (след малък период на привикване) не се забелязва никакъв проблем.
    Изминал съм над 5000 км с тях, по магистрали, в чужбина и на голям преход (експедицията из Албанските планини) без да са ми създали никакъв проблем при управление по асфалт, рязки маневри, при изпреварване или други.
    Единствената промяна е на хлъзгав кален път с наклон (както пише Иван Алексиев) - задния мост иска да изпревари предния и колата се движи странно настрани с вратите и на ниски скорости. Това е малко непривично, но ако човек се научи, може и да има добро практическо приложение

Отговора на въпроса от темата според мен е:
    Винтови блокировки задължително и на двата моста.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
      Решил да слагам самоблокиращ диференциал на джипа ама за сега имам парички само за един и се чудя къде да го сложа-отпред или отзад.
      Повече клоня към предния мост ама яко имате някакви коментари по въпроса може да споделите

П.П.
      И не бъркаите зъглавието с други неща,все пак сме във подфорума за УАЗ

които знае как се кара с блокаж , може и на всеки мост да сложи блокаж , които не знае , изобщо да не слага и ползва
      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Незнам щото не до сега никога не съм карал ,а за да се научи човек трябва да го сложи,да го кара и пробва
        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Незнам щото не до сега никога не съм карал ,а за да се научи човек трябва да го сложи,да го кара и пробва

Мисля че знаеш при блокаж само налред , няма ляво няма дясно иначе ЦЪК и до тук
          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

ле ле к'ви съм ги правил
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Няма страшно, ясно е за какво става въпрос!
              sigpic УАЗ-452

Коментар

Ако трябва да сложа само един самоблокиращ диференциал бих го сложил отпред. Когато ти потрябва двойното, тогава ще работи и той. През останалото време го изключваш от хъбовете.

А тия работи за БТР-овите касети, чупенето на полуоски, носенето с вратите напред са градски легенди. Аз съм с такива и на двата моста и единствения неприятен ефект е , че в "мазни" коловози, като блокира моста трудно се излиза от коловоза.
                Говоря за коловози, в които без блокаж не е сигурно, че ще мина въобще.
                А с БТР-овите касети минавам на места, за които преди не смеех и да мечтая!
                С вратите напред не съм се движил, но предполагам колегите визират хлъзгави наклони, които без блокажи трудно ще изкачат. По добре с вратите напред, отколкото безпомощно да буксуваш на място
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Моят съвет ( извлечен от опита ) ако има възможност да се сложат самоблокове и отпред и отзад. През последните дни минах над 500 км оффроад с Уазката. Невероятно удоволствие е минаването на препятствия и сериозни наклони с тях. Те донякъде тушират проблемите с високите обороти на Хънтъра. Но това са мои лични наблюдения свързани с моя опит. При всеки е индивидуално.
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Говоря за коловози, в които без блокаж не е сигурно, че ще мина въобще.
                    А с БТР-овите касети минавам на места, за които преди не смеех и да мечтая!
                    С вратите напред не съм се движил, но предполагам колегите визират хлъзгави наклони, които без блокажи трудно ще изкачат. По добре с вратите напред, отколкото безпомощно да буксуваш на място
                    +1
                    Скоро и аз ще пробвам с два, вече съм решил, ама чакам да се счупи нещо че здрави мостове неми се отварят
                    Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Аз залагам на задния . Ако е само / или и / преден - задължително трябва да има ръчно изключваеми хъбове , иначе - БЕЛЯ

Коментар

Според мен е по-добре на задния мост да се сложи блокаж аз на моя уаз сложих на задния и няма проблеми това е моето мнение!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение

А тия работи за БТР-овите касети, чупенето на полуоски, носенето с вратите напред са градски легенди.
                          На мен полуоските са ми най-малкият проблем,просто ми омръзна да свалям мостове по два пъти в годината и да вадя БТР-вия на парчета!

За невярващите ще трябва да кача снимки!
                          sigpic УАЗ-452

Коментар

Къде го правиш това с разглобяването? В мойте мостове трябва да набутам Квайфове, и веднага ще се разчуе колко са хубави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X