Е затова го оставяш на неутралната на РК с включена скорост. Така топлиш кутията, и това уж донякъде товари мотора. А в диференциалите има по 800 грама, то бързо се раздвижва.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

УАЗ HUNTER 2.7i

Свий

X
- 

Re: Скоростта на HUNTER
по-точно си продал Голфа, щото не можал да стигне УАЗ-катаПървоначално публикуван от СЕЙ ХАЙ -ВарнаЕдин познат си купи HUNTER след като го гонил по Цариградско шосе с Фолксваген и трудно го стигнал. Така че е проверено

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
 - 

Че то и аз да съм голфаджийче, и аз ще се натряскам с бензин, ше си пусна МПтройка с любимите смс-и, и ще си пръсна тиквата с буталото от втория цилиндър ако ме оправи некъв шибан УАЗ...
Мани-мани, кви времена!!!
Коментар
 - 

Амортесиори RANCHO 9000 на УАЗ HUNTER
Благодарение на Близнаците се здобих с амортесиори RANCHO. Подбора беше направен на базата на инфармация от руски сайтове, както и от сравнение на оргиналните с каталозите на RANCHO. И така към момента Уаза е с амортесиори както следва:
Разгънат мм. Згънат мм. Ход мм.
Преден оргинален 320.000 - 475.000 - 155
Преден RANCHO (RS99151) 314.325 - 469.900 - 155
Заден оргинален 350.000 - 550.000 - 200
Преден RANCHO (RS 9911
  361.950   -      561.975   -      200.025
При монтажа нямаше никакви проблеми единствено се наложи да се подложат няколко шаиби тъй като тампона на ранчото е малко по тесен. Предните паснаха много добре кранчето за реглаж остана скрито навътре и над носача така, че е предпазено от случаен удър.
При задните за съжаление това не можа да стане не достига разстояние за да обърна кранчето към моста и сега то сочи по посока на движение и е сто процентово, че ще бъде ударено при първото по сериозно каране за да избегна този проблем смятам да го закрия с щит от 4мм. планка която да закрепя за носещият болт на амортесиора според мен това ще го предпазва достатъчно.
Колата се промени изцяло изчезна залюляването (пиян Хънтър) в момента съм оставил амортесиорите на 5 (средната степен) на твърдост. Карах 300км. по асфалт без магистрала и смятам че е добре на заледено и заснежено също беше по добре. Сравних оргиналните амортесиори с ранчото по степен на твърдост (на ръка разбира се) и установих че отговарят приблизително на трета степен на ранчо това е супер защото означава, че на черно можеш да ги направиш доста по-меки, а за бързо каране по магистрала или с по-голям товар има възможност за още шест степени на твърдост. Като цяло смятъм ,че тези амортесиори са сполучлив избор. Разбира се по сериозни тестове тепърва предстоят.
Не очаквам проблеми от разликата в дължината с оргиналните при предните тя е само 5мм. , а задния надолу е ограничен от ресйорите а нагоре от гумения тампон.
Коментар
 - 

има Голфове /1,3/ и... Голфове /GTi/ /но все са си каруциПървоначално публикуван от СтефанЧе то и аз да съм голфаджийче, и аз ще се натряскам с бензин, ше си пусна МПтройка с любимите смс-и, и ще си пръсна тиквата с буталото от втория цилиндър ако ме оправи некъв шибан УАЗ...
Мани-мани, кви времена!!!
 /

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
 - 

Че разберете се да му врътнеш едно кръгче
В сравнение със съвременните лимузини, това не е кола, и каруца не е, ами просто ад. В сравнение с ръждивите играчки, с които всяка събота някой някъде си ходи на разходка, която според нормалните разбирания си е Сатана Трофи, това е паркетник. А иначе е нормален камион 3/4 тона на практика, и даже може по асфалта. И няма и какво особено да му се счупи ако повечето време си стоиш там. ИМХО, той не иска мислене, а 13 000 лева, или колкото там...
)

Коментар
 - 

Мислене си трябва защото доколкото знам не е 13000лв.
 и защото аз парите не ги копая в задният двор и преди да направя такава ИНВЕСТИЦИЯ, трябва (поне вътрешно) да се убедя че си заслужава
Стефане какво означава Паркетник??? Аз сега карам Нива и съм много доволен, тя по "паркетник" ли е?
Чакам още мнения

Коментар
 - 

)) Тя е кола!
 А па онова е камион, нищо че е много мъничък!
 И завлича като наркотик. Имаше разни години, и като обичах и аз като простаците да ям барем веднъж на ден, а пък никой не ще да дава щото си много готин, и веднъж като слязох от по три пъти бракуваните ЗИЛове с по 5 тона тухли в тях, и направо наново се учих как се кара лека кола
)

Коментар
 - 

Приложение
Сашо, смяташ ли да го ползваш на асвалт? В смисъл, да отидеш с него до морето например? Или само за уикендите - по поляните, гората и т.н.?Първоначално публикуван от alex_markovМисля да си взема един Хънтър
И бих се зарадвал на всяка допълнителна информация, особено от хората които го ползват
Искам персонално усещане (книжките ги прочетох
), при каране - шум, поведение, проблеми, сравнения....
Предварително благодаря
Поздрави!
Яро
Коментар
 - 

Благодаря на Иван, видяхме се показа ми - хареса ми, сега остава най-малката част да си продам нивата (като се замисля колко подобрения направих по-нея ми се плаче ама УАЗ
) 
Яро, не мисля да ходя до морето, поне не по-пътища, а ако Братята организират разходка Ком - Емине
, Въпреки че на път си е много добре, макар и да си иска свикването

Коментар
 - 

Още един Хънтър
Вече от меец съм горд собственик на Уаз Хънтър 2.7. Дега не съм писал защото ми е много пресен, пък и не съм толкова компетентен с колите 4х4. Но след месец мога да ви кажа първите впечатления. Колата си е типично руска. Със всичките хубави и лоши последици от това. Още на първата седмица изпопадаха разни пластмасови детайли вътре в купето. Тоците поизчезнаха тук таме, чистачките спряха. Но всичко това бяха бели кахъри и се опрявиха лесно. Не знам дали тук или в някой руски форум прочетох, че е задължително да се сменят всички връзки за течности в колата. Да знаете вярно е. 50% от всички протекоха и трябва да бъдат сменени. Ако имам търпение ще подменя и ел. инсталацията, защото според мен е правена ако не в понеделник то със сигурност в петък. Разхода на гориво ( до момента ) е на извънградско около 10, градско около 13-14, по баирите около 17. Това разбира се е приблизително поради страния нрав на Хънтър около отчитането на горивото.
Но имам няколко въпроса към вас. Първия е с гумите. Колата е със „ щатните „ гуми К153 225/75/16. До момента мнението ми за тях е ужасяващо. На мокър, снежен или заледен път няма проблеми. Но на сух и топъл асфалт имам чувството че карам върху ледено езеро. Никакъв контрол върху колата особено при ниски скорости.При кал става още по-страшно. Гумата се пълни с кал и става като слик.
Искам да попитам : това само мое усещане ли е или наистина е така. Ако това са фактиъе моля препоръчайте ми гуми. Карам 80% асфалт 20% черно, ама наистина черно.
Втория въпрос е свързан с двигателя. Имам съмнения че предствителите на Уаз ще са квалифицирани да ремонтират този мотор. Все пак 2.7 16 клапана с променливо газоразпределение, не онзи стар хубав и лесен за подръжка мотор, които общо взето веки можеше да ремонтира. Не че е лош двигателя, ама човек трябва а знае какво може да го очаква.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
 - 

Re: Още един Хънтър
навърти му барем 100 000 км, па тогава го ремонтирай тоя двигател...Първоначално публикуван от Pursie... Втория въпрос е свързан с двигателя. Имам съмнения че предствителите на Уаз ще са квалифицирани да ремонтират този мотор. Все пак 2.7 16 клапана с променливо газоразпределение, не онзи стар хубав и лесен за подръжка мотор, които общо взето веки можеше да ремонтира. Не че е лош двигателя, ама човек трябва а знае какво може да го очаква.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар