Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли фабричен дефект УАЗа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли фабричен дефект УАЗа?

На Нива двата диференциала са хипоидни и абсолютно еднакви (взаимно заменяеми между преден и заден).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      На Нива двата диференциала са хипоидни и абсолютно еднакви (взаимно заменяеми между преден и заден).
      Което предполагам е типично руски компромис свързан с унификацията. Ако разгледаш отблизо зъбите на една хипоидна корона ще видиш, че зъбите имат различен наклон откъм работната и обратната страна.
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Може. А според мен, конструкцията на моста (разглобяем през средата) е основната причина. Тази конструкция пък е едно нелошо предимство в проходимостта.

А ако искаш да видиш дивашка руска конструкция на диференциал - КАМАЗ е моят фаворит.

Коментар

Според мен тая тема е безмислена... мост се чупи поради 2 причини : Голями обувки и малко сиво вещесто Лично аз за една година здробих 3-пъти мост поради много натискане на педалчето... отделно частите които съм слагал (нови) бяха правени в някое училище по "труд и техника" :Х Ако бяха качествени частите нямаше да има толкова проблеми Поздрави
          Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Моля обяснете по- подробно, аз нещо не разбрах,на ''Гражданскиа мост'',ГП работи правилно ,а на ''Спайсера'' на Хьнтара,на ГАЗ ''Собол'',Нива,ГАЗ 63 и др. със хипоидно предаване работят като компромис,т.с. наобратно.На Уаз-а предниа мост е огледален на задниа,а короната и пиньона са еднакви нали??Раздатъчната кутиа върти на ляво предниа и задниа кардан,ако въртеше предниа кардан на дясно то ГП щеше да работи през цялото време все едно си''на задна''.А нещо се оплетох!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Тази конструкция пък е едно нелошо предимство в проходимостта..
              я пак? щото тимкена идеята му не е проходимост а евтина изработка. тва че уж реже нещо си е малко ела ме ритни.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                я пак? . тва че уж реже нещо си е малко ела ме ритни.
                Готов ли си на проба в кал? Ако мина с Газката, а ти с Патрула не- да те ритна
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Винаги
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X