Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят новогодишен подарък!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моят новогодишен подарък!

Виж и тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=89991
    И въобще целия раздел "Тунинг, гуми, окачвания" . Има качени калкулатори за четирилинкови окачвания.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

И още един жокер- влез в Сузуки раздела и виж колегата от Сливен Антироад как отряза заден мост и го сложи отпред. Успех в начинанието .
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Помоща ви беше изключително полезна , и навременна за да не преливам от пусто в празно. Днес започна да ми се избистря идеята за окачването на новия проект , само че изникнаха , и нови въпроси като например : от какъв материал да направя носачите /щангите/ , на един от клиповете едни юнаци въртяха мост четирилинково окачен-това усукване само от гумените тампони ли се получава , или е някакъв шарнир ? Възможно е да не съм довидял. Естествено ще възникнат и много други въпроси , но ще караме едно по едно. Засега продължавам с четенето.
        Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
        Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
          ... на един от клиповете едни юнаци въртяха мост четирилинково окачен-това усукване само от гумените тампони ли се получава , или е някакъв шарнир...
          Има и такива глезотии:
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Има и такива глезотии:
            Готини глезотии , а къде ги продават? ... Освен ако не е някаква "мнооо" голяма тайна.
            Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
            Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Темата е доста обширна. В общи линии има скъпи и хубави ( ама са бая скъпи ) и евтини китайски, които изкарват няколко разходки и се разхлопват. Доста колеги експериментират с правени и имат успехи. Например на Слави на Самурая правените изкараха доста време. Сега той и няколко колеги разработват правени джониджойнтове, които да стъпят евтино. Джониджойнтовете са по-подходящи, защото ябълката лагерува в две тефлонови черупки и позволява при появата на луфт да се притегне. Имай впредвид, че за четирилинково окачване ти трябват минимум 16бр.( а ако сложиш и амортисьорите на джониджойнтове +още 8бр.).
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Утре отивам да си прибирам подаръка , познайте от кое село....КОСТИ . Това същото дето го даваха тази вечер по новините на БТВ за шапа . Дано не ни запънат на КППто
                , че съм се наточил здраво да започвам.

Коментар

Пиши, или звънни на Близнаците. Даже и се разходи до тях, ще са ти в голяма помощ.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Темата е доста обширна. В общи линии има скъпи и хубави ( ама са бая скъпи ) и евтини китайски, които изкарват няколко разходки и се разхлопват. Доста колеги експериментират с правени и имат успехи. Например на Слави на Самурая правените изкараха доста време. Сега той и няколко колеги разработват правени джониджойнтове, които да стъпят евтино. Джониджойнтовете са по-подходящи, защото ябълката лагерува в две тефлонови черупки и позволява при появата на луфт да се притегне. Имай впредвид, че за четирилинково окачване ти трябват минимум 16бр.( а ако сложиш и амортисьорите на джониджойнтове +още 8бр.).
                    Здравей Жоро , доколкото разбрах джониджойнтовете са сериозна цифра единия брой . Така и не разбрах обаче , къде ги продават да отида да ги пипна. Попаднах на една тема където обсъждаха дали не е добре от едната страна на носача да има гумен тампон , а от другата джониджойнт с идеята гумата да поема част от ударите ,и да не се троши всичко по веригата .

Коментар

Лека-полека , и много внимателно започнахме поредното преобразяване . Очертава се да е по-трудно от първото. Насочил съм се към четири линково окачване . В момента разработвам шарнирните съединения/унибали,джониджойнтове/ или както там ги наричат. Засега ще използвам стария Фордов шестак , защото .......ми е без пари. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011869.jpg
Прегледи:1
Размер:224.1 КБ
ID:5242925Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011866.jpg
Размер:216.3 КБ
ID:5242924Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12012011877.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5242923Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12012011876.jpg
Размер:207.9 КБ
ID:5242922Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011868.jpg
Размер:216.0 КБ
ID:5242921Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011871.jpg
Размер:188.3 КБ
ID:5242920Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011872.jpg
Размер:193.5 КБ
ID:5242919Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12012011875.jpg
Размер:188.2 КБ
ID:5242918Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011870.jpg
Размер:186.2 КБ
ID:5242917Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11012011873.jpg
Размер:176.8 КБ
ID:5242916Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12012011874.jpg
Размер:185.2 КБ
ID:5242915

Коментар

Много интересна тема се очертава и я следя с много голям интерес. Колега защо не пробваш да поръчаш джониджойнтове от Англия. Там всичко е по-евтино. Много хора вече пазаруват от ebay.uk. Поздрави и успех с проектите

Коментар

В понеделик ще е готов първия джониджойнт "made in kokocholi". Обещавам че ще е много интересна гледка. Друг е въпроса каква работа ще върши. Сега съм на тема пружини с амортисьори или койлоувъри. Доколкото съм запознат , койлоувърите се изчисляват за всяка джипка конкретно /като се замисля това важи и за пружини и амортисьори/, естествено аз не знам как се прави , това обикновенно означава повече проби ,и труд. Един приятел ми каза , че има на ARB амортисьори с ход 30см. сега ми се струва напълно достатъчно . Ако не е ще се наложи, и за тях да организирам производство. Относно поръчването на части от вън , имам лоши спомени . Не казвам че не съм получавал поръчките които съм правил , но в 90% от случаите просто не отговарят на събщенията , и това е голяма мъка.

Коментар

Разгледайте в този сайт проектите http://www.pirate4x4.com/forum/showthread.php?t=434304
                            Дори и само по картинките може да се избистрят доста неща.
                            На койловърите се изчислява само пружината,според частичното тегло на джипа измерено на ъгъла, в който е поставена плюс още подресорната маса-ето един калкулатор за това на тази фирма http://www.f-o-a.com/calculator.html. Между другото това май са най-евтиния вариант за такива амортесьори.
                            Другия вариант са еършоковете (може да излезнат дори по-изгодни от койловете,но не съм сигурен дали стават и за бързо каране).
                            За такъв проект личното ми виждане е следното:изграждане на обемна тръбна рама (цялостна такава,а не да се ползва за основа уазковата),як мотор и скорости,койлове за окачването(или еършокове) и 4-линк отпред и отзад.
                            От УАЗа всъщност ще се ползват: предния капак,фасонната част от маската,евентуално външните ламарини на купето (аз бих изградил направо ново с минимален брой ламарини захванати по клетката), мостовете и раздатката (ако ще се ползва тя).

Забравих -задължително поставяне и на бъмпстопове.Без тях работата ще е половинчата,а ако ще се кара и бързо-направо недовършена и абсурдна.
                            Последно редактирано от BulAf; 15-01-11, 21:33.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                              Забравих -задължително поставяне и на бъмпстопове.
                              Да не би тампоните да наричаш така?

Коментар

Тези окачвания масово са за траялно каране, а не за скоростно.

Жоре ще проговориш и ти на тоя език ))
                                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X