Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оборотомер за УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оборотомер за УАЗ

И последно ?

Коментар

Оборотомерът представлява брояч на постъпващите на входа му импулси за единица време,т.е.честотомер.Честотата на входните импулси към входа на оборотомера зависи от броя на цилиндрите,броя на тактовете ,броя на прекъсвачите и честотата на въртене на двигателя. Честотата се изчислява по следната формула:

f=n/60Nц 2/z 1/r[Hz]
      Където
      n е честотата на въртене на коляновия вал на двигателя
      Nц-брой на цилиндрите на двигателя;
      z-брой на тактовете наработния цикъл на двигателя;
      r-брой на прекъсвачите.

Коментар

Как установи грешката колега ? С какво мери реалните обороти на двигателя ? Аз сложих от ЛАДА ,с електронно запалване съм ,не съм го мерил за грешка ,но ми се струва че работи приемливо .
        Извинявам се не съм влизаб отдавна...имам уред руски от едно време представлява една квадратна кутия мери много нещо едното от които е оборотите във диапазон 1500 или 6000 ето така ги измерих
        основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

това е схемата на аналогов оборотомер на ,,лада 1500/1600''.входната верига е съставена от две интегриращи звена R1C1 и R2C2,Д1 ограничава амплитудата на входните импулси,С3С4 образуват капацитивен делител с който се осигурява голяма шумоустоичивост на схемата.Получените сигнали се подават към чакащ мултивибратор,състоящ се от транзисторитеТ1 и Т2,който представлява блок за формиране на измервателни импулси.Средната стойност на получаваните импулси се измерва с измервателната система Р1.Аз съм настроил такъв оборотомер да показва максимално показание на скалата 6000 оборота.Настройката се извършва с R7 и с помощта на сигналгенератор.

т
          Последно редактирано от marin.i.marinov; 11-12-12, 22:31. Причина: непълен отговор

Коментар

Благодаря колега!
            Опитах с тример потенциометъра като го свързах оборотомера да работи към бонита на запален двигател, но освен да коригирам показания, да ги сверя с другият уред нищо друго не се получи,но ще опитам пак и със сигнал генератор.
            основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X