Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bertone Freeclimber BMW

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Bertone Freeclimber BMW

Като за начало трябва да кажеш какъв размер, и какви пари си готов да отделиш на гума. Масовото е BFG A/T, но аз чисто субективно не ги харесвам. Догодина ще купувам GoodYear Duratrack, но пък там размерите са малко, а и грозето е малце кисело.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Браво колега. Успех и с курсовете за ловец ! Аз бях до скоро с At-ta БФГ, но не съм много доволен- компромис са, ни лятна,нито зима а още по- малко я няма в калта. По- добре си направи два комплекта гуми ако ще я ползваш и за ежедневна. Аз миналата зима бях докарал джипката, понеже основната колата беше на сериозен ремонт. С бфг-то зимата нещо все се "подхлъзвах" тук там. За размер сигурно от 225/75/15 и нагоре ще стои прилично на джипката.
      Има и по универсални MT-ta, скоро зех Goodyear Wrangler и съм доволен до момента. Като падне и снега ще ги таркалям и в града.

Имам един въпрос, понеже сме малко с тия антики дето караме.
      Имаш ли задно парно? Има една дохалка под предната дясна седалка.

Коментар

Днес отново разходих джипката из гората (успях даже и шипки за чай да набера) и доволно се окаляхме, но не ме предаде никъде. След това направих оглед на особеностите и екстрите на колата и открих уникални укрития и място за допълнително оборудване и инструменти (намиращи се под задната седалка), които са изключително необходими в иначе неголямята джипка. За съжаление под никоя седалка не открих духалка, може би зависи от окомплектовката на джипа в зависимост за коя страна е произведен.
        Огледах и предницата и ми се стори, че имам доста тампони по предните стабилизиращи щанги, които са за подмяна. Някой колега има ли представа дали тези тампони са съвместими с тези за "Роки" и от къде се намират на прилична цена?

Поздрави.
        BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
        HONDA XR 600
        +359888311113; +359882208033
        0+

Коментар

Първоначално публикуван от vdimitrov Преглед на мнение
          предните стабилизиращи щанги, които са за подмяна.
          Станилизиращата щанга отпред е една единствена. Сигурен ли си какво точно питаш?

За по-сигурно - що не щракнеш някоя снимка?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преид време имах проблем и аз по този въпрос с щангите. Има хора който ги рециклират, но щангите са същите като на рокито и в euro 07 ги предлагат, цената е около 200 лв на всички чаркаляци, може и да е по- малко. Тампоните може да се заменът със здрави от други коли ако имаш под ръка и да гресираш.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Станилизиращата щанга отпред е една единствена. Сигурен ли си какво точно питаш?

За по-сигурно - що не щракнеш някоя снимка?
              Ами не съм абсолютно сигурен, но поне това, което аз видях е, че са две. Едната "П"-образна, която е хваната отпред за рамата с биалетки, и другата напречна (диагонална) между двете главини.
              Наистина май най-добре ще е да снимам, тази събота ще проверявам предните амове и мога да направя една фотосесия на карантиите отдолу.
              HONDA XR 600
              0+

Коментар

Ами не съм абсолютно сигурен, но поне това, което аз видях е, че са две. Едната "П"-образна, която е хваната отпред за рамата с биалетки, и другата напречна (диагонална) между двете главини.
                Наистина май най-добре ще е да снимам, тази събота ще проверявам предните амове и мога да направя една фотосесия на карантиите отдолу.
                Стабилизираща е само П образната.

Коментар

Значи... при проверката се оказа, че левия преден амортисьор е почти напълно изпуснал (странно е, че и задния ляв беше свършил). За щастие имах останал един напълно здрав от подмяната на задните (оказаха се еднакви с предните) и след подмяната му
                  поведението на джипката се промени коренно. Сега задните амортисьори са обикновенни а предните са с регулиране на двърдостта. Остана да намеря откъде да закупя тампоните за стабилизирАщАтА щанга и напречната "Панхард" (ако не се лъжа) и биалетките. Ето и малко снимки на щангите отпред.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011114.jpg
Прегледи:1
Размер:131.4 КБ
ID:5318006Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011116.jpg
Размер:110.1 КБ
ID:5318007Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011117.jpg
Размер:119.3 КБ
ID:5318008Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011118.jpg
Размер:96.9 КБ
ID:5318009Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011119.jpg
Размер:141.2 КБ
ID:5318010Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011120.jpg
Размер:84.1 КБ
ID:5318011Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13112011121.jpg
Размер:118.9 КБ
ID:5318012...ааа и да гресирам.
                  Последно редактирано от vdimitrov; 15-11-11, 16:10.
                  HONDA XR 600
                  0+

Коментар

И аз съм в същото положение с амовете. Може си направим една бертоне среща в софия в скоро време.
                    С тампоните трябва земеш един стар и да обикаляш или най- добре с една снимка и да сравняваш, мен един майстор в Плевен ми ги подмени, тампоните на щангата, покрай едно каре дето сменях и съм доволен.

Коментар

За "Bertone" среща съм абсолютно за, само трябва да се организираме, че в днешно време свободното време на всеки е доста оскъдно и трудно ще се уцелим да е удобно на всички (само да не се окаже, че сме само двамата ).
                      ... ама това с тампоните вярно се оказа проблем. Днес ходих на две места, където обикновенно ми намират всичко, но за такива тампони и втулки нямало никаква информация дори и при някакви корейски пичове дето "внасяли части за всякакви японски автомобили". Хич не ме кефи алтернативата да разхвърлям джипката, да я вдигна на трупчета и да хукна да обикалям магазините с една торба стари части, ама ако няма друг начин...
                      HONDA XR 600
                      0+

Коментар

Bertone е сила, гледах наскоро Дискавари и даваха за едно ламбурджини на някакъв шейх много стилна кола разбирасе и познай кой е дизаинера BERTONE и с емблемите на бертоне по колата едни от първите коли с двигател в "багажното".
                        Вярно тука в скромна България не са чували за тези Bertone, но какво да правим бавно навлизат новините.

Коментар

Така е, но моя проблем с втулките и тампоните продължава. Май ще прибягвам до: http://www.ebay.co.uk/itm/DAIHATSU-F...-/290355256802, и ще се надявам да са съвместими с предните, а ако не са ще подменя задните, така или инче нищо не губя.
                          Последно редактирано от vdimitrov; 18-11-11, 00:13.
                          HONDA XR 600
                          0+

Коментар

Ако не намериш тампони за панхарда в "Чав" могат да ти ги рециклират,онзи ден взех носачи и щанга за едно бусче кия,прилично ги бяха направили..Тизи на стабилизиращата щанга,все ще съвпаднат с нещо от по-популарна марка.

Колкото за среща,конкретно на Бертоне,ако не сте само двамата,ще сте четрима-петима .Освен ако не поканите и собствениците на разни Опели,Фиати и др,чиито купета са проектирани в дизайнерското студио на Бертоне.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Така е, но моя проблем с втулките и тампоните продължава. Май ще прибягвам до: http://www.ebay.co.uk/itm/DAIHATSU-F...-/290355256802, и ще се надявам да са съвместими с предните, а ако не са ще подменя задните, така или инче нищо не губя.
                              Колега я виж в milner ги има тези тампони. http://www.milneroffroad.com/index.p...9_20_3453_4280

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
                                Колега я виж в milner ги има тези тампони. http://www.milneroffroad.com/index.p...9_20_3453_4280
                                Златен си колега, като се видим имам да черпя. Не можеш да си представиш какво търсене му ударих, а то ...
                                HONDA XR 600
                                0+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X